WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

16 Μεταπτυχιακές & Διδακτορικές Υποτροφίες από τα έσοδα του Κληροδοτήματος "Μαρίας Μιχαήλ Μανασσάκη" | Πανεπιστήμιο Κρήτης

16 Μεταπτυχιακές & Διδακτορικές Υποτροφίες από τα έσοδα του Κληροδοτήματος "Μαρίας Μιχαήλ Μανασσάκη" | Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στοιχεία επικοινωνίας

Πανεπιστημιούπολη Βουτών, 70013, Ηράκλειο
Τηλ. 2810393620
κ. Ε. Μπαλάφα

Επιστημονικοί τομείς

  • Βιολογία
  • Επιστήμες Υγείας & Πρόνοιας
  • Μαθηματικά
  • Πληροφορική
  • Φυσική
  • Χημεία

Φορέας υποτροφίας

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων

Λήγει: 14/10/2016

Αφορά

Περιγραφή

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα χορηγήσει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 δεκαέξι (16) υποτροφίες, με επιλογή, σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «Μαρίας Μιχαήλ Μανασσάκη». Θα χορηγηθούν οκτώ (8) υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές (φοιτητές Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Προγραμμάτων Σπουδών) της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και οκτώ (8) σε μεταπτυχιακούς φοιτητές (φοιτητές Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Προγραμμάτων Σπουδών) της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αναφορικά με τις υποτροφίες της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, σύμφωνα με την 4η/19-05-2016 απόφαση της Κοσμητείας, θα χορηγηθούν από δύο (2) υποτροφίες στο Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών, και από μία (1) υποτροφία στα Τμήματα Βιολογίας, Επιστήμης Υπολογιστών, Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών-κατεύθυνση Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Φυσικής, Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών-κατεύθυνση Μαθηματικών, και Χημείας. Η χορήγηση γίνεται σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται στη με αριθμό 7415/21-01-1993 διαθήκη, που δημοσιεύτηκε με το αρ. 197/2000 πρακτικό του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, η επιλογή των υποτρόφων γίνεται από τη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης των Τμημάτων των δύο Σχολών με κριτήριο για τους μεν πρωτοείσακτους μεταπτυχιακούς φοιτητές τη σειρά επιτυχίας τους στις εξετάσεις εισαγωγής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ενώ για τους ήδη φοιτούντες, ανεξαρτήτως του αν ελάμβαναν προηγουμένως την υποτροφία ή όχι, την μέχρι τότε απόδοσή τους και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Το συνολικό ποσό εκάστης υποτροφίας ανέρχεται σε 5.000,00 ευρώ.

Η διάρκεια της υποτροφίας ορίζεται σε ένα (1) έτος, ήτοι από 1ης Οκτωβρίου 2015 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2016, με δυνατότητα ανανέωσης κάθε χρόνο. Η χορήγηση της υποτροφίας δεν μπορεί να υπερβεί τα τέσσερα εν όλω έτη.

Επικοινωνήστε με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό οργανισμό, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα:

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.