WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

2 Διδακτορικές Υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό από το Κληροδότημα Ακαδημαϊκού Δ.Ν. Λαμπαδαρίου | Ακαδημία Αθηνών

2 Διδακτορικές Υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό από το Κληροδότημα Ακαδημαϊκού Δ.Ν. Λαμπαδαρίου | Ακαδημία Αθηνών

Στοιχεία επικοινωνίας

Ακαδημία Αθηνών – Διεύθυνση Περιουσίας
Σόλωνος 84, Αθήνα
Τηλ. 210.3664781, 210-3664732

Επιστημονικοί τομείς

  • Γεωγραφία
  • Γεωπονία
  • Επιστήμες γης και περιβάλλοντος
  • Επιστήμη μηχανικού/ηλεκτρολόγου
  • Μαθηματικά
  • Πληροφορική
  • Φυσική
  • Χημεία

Φορέας υποτροφίας

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων

Λήγει: 29/09/2016

Κατηγορία Υποτροφίας

Περιγραφή

Η Ακαδημία Αθηνών προκηρύσσει διαγωνισμό για τη χορήγηση δύο (2) υποτροφιών για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε διπλωματούχους ελληνικών Πολυτεχνείων, από τα έσοδα του κληροδοτήματος ∆. Ν. Λαμπαδαρίου, στον κλάδο της «Γεωδαισίας», αλλά και στους ειδικότερους κλάδους αυτής «Φωτογραμμετρία–Κτηματολόγιο, Τηλεπισκόπηση-Χαρτογραφία-Γεωπληροφορική».

Οι όροι παροχής των υποτροφιών είναι οι ακόλουθοι :

1.Οι υποτροφίες χορηγούνται για δύο (2) συνεχή ακαδημαϊκά έτη με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 και μπορούν να παραταθούν μέχρι δύο (2) ακόμη έτη, κατά την κρίση της Ακαδημίας Αθηνών, εφόσον οι υπότροφοι προσκομίζουν στοιχεία σχετικά με την πορεία των σπουδών τους και τη διαγωγή τους που να δικαιολογούν την παράταση και υπό την προϋπόθεση, ότι τα έσοδα του κληροδοτήματος επαρκούν.

2. Οι υποψήφιοι υπότροφοι θα πρέπει να έχουν γίνει δεκτοί για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε ένα εκ των καλυτέρων Πανεπιστημίων της Ελλάδας ή του εξωτερικού για την πραγματοποίηση των σπουδών τους. Το Ίδρυμα, στο οποίο θα ειδικευτούν οι υπότροφοι, καθώς και το πρόγραμμα σπουδών τους υπόκεινται στην έγκριση της Ακαδημίας Αθηνών. Η υποτροφία χορηγείται μόνον για σπουδές πλήρους παρακολούθησης. Αιτήσεις για σπουδές μερικής παρακολούθησης ή εξ αποστάσεως δεν γίνονται δεκτές.

3. Το ποσόν της υποτροφίας ανέρχεται σε τετρακόσια πενήντα ευρώ (450,00€) τον μήνα, εφόσον πρόκειται για υποτροφία εσωτερικού, και σε χίλια πεντακόσια ευρώ (1.500,00€) τον μήνα, εφόσον πρόκειται για υποτροφία εξωτερικού. Επίσης, στον υπότροφο θα καταβληθούν, εφόσον πρόκειται για υποτροφία εξωτερικού, τα έξοδα μετάβασής του στο εξωτερικό και, μετά τη λήξη της μετεκπαίδευσής του, τα έξοδα επιστροφής του, καθοριζόμενα με απόφαση της Συγκλήτου της Ακαδημίας Αθηνών.

4. ∆εκτοί στο διαγωνισμό γίνονται Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή υπήκοοι άλλων κρατών ελληνικής καταγωγής, πτυχιούχοι ελληνικών Πολυτεχνικών Σχολών, με βαθμό πτυχίου τουλάχιστον «Λίαν Καλώς», εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 36ο έτος της ηλικίας τους μέχρι την ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού.

Επικοινωνήστε με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό οργανισμό, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα:

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.