WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

TEDxNTUA 2019 – Enigma

TedxNTUAhttps://2019.tedxntua.com/

 

Δάκρυα, χαμόγελα, αγκαλιές και χειροκροτήματα σήμαναν το τέλος και του φετινού TEDx NTUA “Enigma”, το οποίο έλαβε χώρα για 4η χρονιά στις 6 Απριλίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος – Hellenic Cosmos” (Πειραιώς 254, 177 78 Ταύρος), υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Η προσέλευση στο χώρο ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες και στις προσπάθειες μας, καθώς το κοινό ανήλθε άνω των 500 ατόμων. Οι χώροι των ζωντανών ομιλιών (Main Event), των παράλληλων δραστηριοτήτων (Side Events) και των εγγραφών (Registration) βρισκόντουσαν σε διαφορετικά επίπεδα, διασφαλίζοντας έτσι την ομαλή και εύρυθμη διεξαγωγή τους. Επιπροσθέτως 29 άτομα της οργανωτικής επιτροπής και 44 εθελοντές βρίσκονταν εκεί για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο και να καλύψουν οποιασδήποτε φύσεως ανάγκη προέκυπτε. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως ο “Ελληνικός Κόσμος ” ήταν προσβάσιμος σε άτομα με ειδικές ανάγκες.


Όσο αφορά τον χώρο των Side Events, αποτέλεσε καταπληκτική ευκαιρία για το κοινό της εκδήλωσης να έρθει σε επαφή με πληθώρα αντιπροσώπων εταιριών και οργανισμών, καθως και να απολαύσει και να επιδοθεί στην ενασχόληση και κατανάλωση προϊοντικών χορηγιών. Όλα τα παραπάνω αναγράφονταν στο ανακοινωθέν πρόγραμμα που δόθηκε στους παραυρισκόμενους εκείνη την ημέρα.

Τα Side Events απαρτίστηκαν ακόμα από Workshops εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Ονομαστικά το “Hands on Braille” του Απόστολου Π. Γαρούφου μύησε τους συμμετέχοντες στην γραφή και την ανάγνωση της γλώσσας Braille, φέρνοντας ταυτόχρονα τον ιδιαίτερο αυτόν τρόπο μετάδοσης πληροφοριών στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το “ΚΥΜΑ Project” προέβαλε την εξάσκηση μη λεκτικής επικοινωνίας μέσω δημιουργίας κινητικών μοτίβων, ένα Workshop προσβάσιμο ανεξαρτήτως εμπειρίας, ηλικίας ή αναπηρίας. Μεγάλη προσοχή συγκέντρωσε και η αξιότιμη Αλεξάνδρα Βασιλείου, κοινωνική ψυχολόγος, η οποία κατά τη διάρκεια του “The Enigma of Communication”, έθιξε τις διαφοροποιήσεις στην αντίληψη του κάθε ατόμου αξιοποιώντας βιωματικές ασκήσεις.


Σε μία πιο τεχνολογική πινελιά, το “Arduino Workshop” κάλεσε το κοινό να κατασκευάσει και να προγραμματίσει ενα μικροεπεξεργαστή Arduino, ένα σύστημα ανίχνευσης αποστάσεως μέσω της χρήσης ενός αισθητήρα υπερήχων. Ο ευρέως γνωστός Παύλος Καστανάς ή αλλιώς “Astronio” μας ταξίδευσε στον μαγευτικό κόσμο της αστρονομίας, ψυχαγωγόντας τους συμμετέχοντες με ένα Quiz γνώσεων. Τέλος στο “VR PLANET”, η Ιστορία, η Τέχνη, οι Ανρθώπινες Αναπηρίες, οι Φοβίες, τα Άστρα και ο Βυθός απαρτίζουν μια προσωπική εξερεύνηση στον χώρο, τον χρόνο και τον ανρθώπινο ψυχισμό μέσω της τεχνολογίας VR.

Να μην παραληφθεί πως η ομάδα “Will you…Marrow me?”, αποσκόπησε στην ενημέρωση και την καταγραφή νέων εθελοντών μυελού των οστών, η οποία μέσα σε 3 χρόνια δράσεις έχεις καταφέρει να καταγράψει πάνω απι 1600 εθελοντές δότες.


Το Main Event ήταν χωρισμένο σε 3 Sessions και φιλοξένησε 12 ομιλίες και 2 Performances. Ταυτόχρονα στο χώρο του Simulcast δοθηκε σε επιπλέον άτομα η συνατότητα να παρακολουθήσουν ομιλίες σε πραγματικό χρόνο.

Παρουσιαστής υπήρξε ο αγαπητός Στέλιος Ανατολίτης, Stand-up Comedian με σπουδές στη Χημεία και στο Θέατρο. Με την μοναδική ευχέρεια και ροή του λόγου του, καθώς και την περιπαικτική του στάση, έφερε γέλια στα χείλη μας και δάκρυα στα μάτια μας.

 

Περισσότερα εδώ.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.