WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Άνοιξαν πρώτοι την πόρτα του Πανεπιστημίου

Augouleas LinardatosΟι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου, Μανώλης Δικαιάκος, Γιώργος Κρητικός, Κωνσταντίνα Μπαρμπάκου, Νίκος Ξιφαράς, Γιώργος Κεφάλας, Μάριος Μιχαηλίδης, Κατερίνα Καραλή, Κορίνα Κουρέτα και Δημήτρης Παπακυριακού άνοιξαν τις πόρτες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με «όπλα» τη σωστή προετοιμασία και το οργανωμένο διάβασμα. Πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες και είναι έτοιμοι να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο για τη ζωή τους, αυτό των φοιτητικών χρόνων με όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον που θα κερδίσουν με πολύ προσπάθεια στο δύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στις ημέρες μας. Προς το παρόν χαίρονται την επιτυχία τους, μας μιλούν για την εμπειρία των Πανελλαδικών Εξετάσεων και προετοιμάζονται για τη σκληρή δουλειά που τους περιμένει στα έδρανα των αμφιθεάτρων.

 

1 Manolis DikaiakosΜανώλης Δικαιάκος
• Μόρια: 19.771
• Κατεύθυνση: Θετική

"Τι μπορεί να πει κανείς για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις; Ότι είναι η πιο αγχωτική διαδικασία των πρώτων 18 χρόνων της ζωής μας; Σίγουρα αυτό ισχύει για όλους. Εκείνο που δεν καταλαβαίνουν όλοι είναι ότι στις εξετάσεις αυτές βάζουμε πρώτη φορά στη ζωή μας ένα σοβαρό στόχο που σχετίζεται με την επαγγελματική μας πορεία και αγωνιζόμαστε για να τον επιτύχουμε."


2 Giorgos KritikosΓιώργος Κρητικός
• Μόρια: 19.617
• Κατεύθυνση: Τεχνολογική

"Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ήταν για μένα μια εμπειρία τόσο αγχωτική όσο και ενδιαφέρουσα. Μου έδωσε αρχικά την ευκαιρία να συνειδητοποιήσω τις δυνατότητές μου και την αξία του ουσιαστικού διαβάσματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το διάβασμα δεν πρέπει να είναι απαραίτητα μεγάλης διάρκειας αλλά ουσιαστικό και καθημερινό."


3 Konstantina BarbakouΚωνσταντίνα Μπαρμπάκου
• Μόρια: 19.449
• Κατεύθυνση: Θετική

"Η Γ’ Λυκείου είναι αδιαμφισβήτητα δύσκολη χρονιά. Άραγε, όμως, τώρα που όλα έχουν τελειώσει, αναρωτιέμαι αν είναι όντως κάτι το τόσο δύσκολο ή είναι η ιδέα που μας έχουν δημιουργήσει οι άλλοι για αυτή τη χρονιά για να μας τρομοκρατήσουν; Είναι αλήθεια πως το διάβασμα είναι αρκετό και ορισμένα σημεία της ύλης είναι απαιτητικά. Ωστόσο, το κλειδί για την επιτυχία, και αυτό που εγώ προσωπικά εφάρμοσα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, είναι ο σωστός προγραμματισμός και η τήρησή του."


4 Nikos XifarasΝίκος Ξιφαράς
• Μόρια: 19.315
• Κατεύθυνση: Θετική

"Η διαδικασία των Πανελλαδικών ήταν επίπονη και αγχωτική. Πολλή κούραση, πολύς κόπος και αρκετά ξενύχτια, χωρίς να είναι σίγουρο πως το αποτέλεσμα θα ήταν το επιθυμητό. Άλλωστε, μια στιγμή φτάνει για να πάνε τα πάντα στραβά. Κυρίως γι’ αυτό ένιωσα μεγάλη ανακούφιση όταν ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες."


5 Giorgos KefalasΓιώργος Κεφάλας
• Μόρια: 19.240
• Κατεύθυνση: Τεχνολογική

"Σχολιάζοντας τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, δεν μπορούμε παρά να ξεκινήσουμε σημειώνοντας τη δυσκολία της όλης διαδικασίας. Πρόκειται για θεσμό που απαιτεί μακροπρόθεσμη και έντονη προετοιμασία, ενώ δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα διαβάσματος ή σύστημα οργάνωσης που μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία."


6 Marios MixailidisΜάριος Μιχαηλίδης
• Μόρια: 19.174
• Κατεύθυνση: Τεχνολογική

"Κατ’ αρχάς, η διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο και δύσκολη διαδικασία, ίσως και η δυσκολότερη μέχρι στιγμής για τους περισσότερους. Αυτό συμβαίνει διότι οι περισσότεροι υποψήφιοι αναμετρούνται πρώτη φορά πραγματικά με τις ψυχικές, τις πνευματικές ακόμη και τις σωματικές τους δυνάμεις."


7 Katerina KaraliΚατερίνα Καραλή
• Μόρια: 19.149
• Κατεύθυνση: Τεχνολογική

"Οι Πανελλαδικές μας δίνουν και μας παίρνουν πράγματα. Ενώ δε διαφέρουν ιδιαίτερα από τις ετήσιες ενδοσχολικές εξετάσεις, το άγχος είναι αυξημένο, με αποτέλεσμα για τους περισσότερους, αν όχι για όλους, να είναι η πιο δύσκολη χρονιά. Από τη μια, περιμένεις με ανυπομονησία να τελειώσει. Από την άλλη, σε κυριεύει η αβεβαιότητα, η αμφιβολία για τις δυνατότητές σου και ο τρόμος που δημιουργούν πάντα οι μεγάλες προσδοκίες και όλο θέλεις να το αναβάλεις. Δεν είναι εύκολη διαδικασία."


8 Korina KouretaΚυριακή Κουρέτα
• Μόρια: 19.040
• Κατεύθυνση: Θετική

"Η εμπειρία των Πανελλαδικών μένει αξέχαστη σχεδόν σε όλους τους υποψηφίους για διαφορετικούς λόγους. Κάνοντας μια αναδρομή στο μυαλό μου, θυμάμαι πολύ καθαρά εικόνες που περιέχουν κυρίως δύο κατηγορίες συναισθημάτων. Η μια πλευρά είναι οι ατελείωτες ώρες διαβάσματος, πίεσης και άγχους, είναι η κούραση λόγω έλλειψης ύπνου και αρκετές στιγμές στενοχώριας, όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά. Υπάρχει, όμως, και η άλλη πλευρά, η ικανοποίηση, όταν η προσπάθεια μου έφερνε αποτελέσματα, η δικαίωση που νιώθω τώρα, η μεγάλη στήριξη που έλαβα από την οικογένεια μου, οι τόσες αναμνήσεις και οι τόσες καλές στιγμές από τους καθηγητές μας, που στάθηκαν δίπλα μας σαν δεύτερη οικογένεια."


9 Dimitris PapakyriakouΔημήτρης Παπακυριακού
• Μόρια: 18.636
• Κατεύθυνση: Θεωρητική

"Πανελλαδικές Εξετάσεις... Μια διαδικασία απαιτητική, ένα τεστ αντοχής, που στο μυαλό όλων φαντάζει ως κάτι το ανυπέρβλητο. Κατ' εμέ, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Αναμφίβολα, οι Πανελλαδικές αποτελούν μια δοκιμασία πιεστική, δύσκολη και ενίοτε ψυχοφθόρα που, αν δε τη ζήσεις ο ίδιος, δεν μπορείς να την καταλάβεις. Και για μένα ήταν μια χρονιά γεμάτη άγχος, αγωνία και κούραση. Καλώς ή κακώς δε γίνεται να τα αποφύγεις. Με τη σωστή, όμως, διαχείριση όλα αντιμετωπίζονται."

 

Δείτε τι είπε το κάθε παιδί αναλυτικά ΕΔΩ.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.