Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ | ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
HotΣτοιχεία επικοινωνίας
T.E.I. KΡΗΤΗΣ, ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ, Τ.Θ. 1939, Τ.Κ. 71 004, ΗΡΑΚΛΕΙΟ KΡΗΤΗΣ
Τηλ. 2810 379716, Φαξ. 2810 371994
Τηλ. 2810 379716, Φαξ. 2810 371994
Επιστημονικοί τομείς
- Πληροφορική
Περιοχή
- Ηράκλειο
Περιγραφή
Tο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής λειτούργησε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο 1999 ως Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων μέχρι τον Ιούνιο του 2013 οπότε και άλλαξε ονομασία. Έχει στελεχωθεί από μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν πλήρως τα όργανα του Τμήματος, και οι Ομάδες Μαθημάτων.
Διάρθρωση και Διοίκηση του Τμήματος
Το Τμήμα λειτουργικά χωρίζεται σε δύο Τομείς:
- Τον Τομέα Πληροφορικής και
- Τον Τομέα Τηλεπικοινωνικών και Πολυμέσων
Αντικείμενο σπουδών
Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Κρήτης καλύπτει τον χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και των Πολυμέσων, καθοριστικής σημασίας τομέων στην διαμορφούμενη Κοινωνία των Πληροφοριών.
Με την παρεχόμενη εκπαίδευση το Τμήμα στοχεύει σε αποφοίτους, οι οποίοι θα έχουν αφ' ενός σφαιρική παιδεία γύρω από τις νέες τεχνολογίες και αφ' ετέρου την απαιτούμενη εξειδίκευση ώστε να καλύψουν άμεσα τις ανάγκες μίας πολύ μεγάλης και δυναμικά αναπτυσσόμενης αγοράς εργασίας. Η αγορά αυτή περιλαμβάνει επιχειρήσεις και εταιρείες εφαρμογών προϊόντων Πληροφορικής, λογισμικού, εταιρείες παροχής Internet, τηλεφωνίας κ.λπ.
Περιγραφή του πτυχιούχου του Τμήματος
Ο Πτυχιούχος Τεχνολόγος Μηχανικός Πληροφορικής θα έχει τις απαραίτητες γνώσεις για την πλήρη ανάπτυξη (σχεδίαση, εγκατάσταση, συντήρηση και υποστήριξη) πληροφοριακών και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων. Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε όχι μόνο να καλύψει τις ανάγκες της σημερινής αγοράς εργασίας, αλλά και να μπορούν οι απόφοιτοί του να αντεπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την απαραίτητη ευελιξία στις νέες προκλήσεις των ταχύτατα εξελισσόμενων τεχνολογιών της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.
Πιο συγκεκριμένα, θα μπορούν να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά:
Στον τομέα Λογισμικού σε ότι σχετίζεται με την:
Ανάλυση των μηχανογραφικών αναγκών μιας επιχείρησης (ή ενός οργανισμού).
Κατασκευή αξιόπιστου λογισμικού.
Εγκατάσταση λογισμικού σε υπολογιστικά συστήματα.
Συντήρηση λογισμικού.
Εκπόνηση των προδιαγραφών μικρών και μεγάλων πληροφοριακών συστημάτων και την ανάπτυξη τέτοιων συστημάτων.
Εφαρμογή τεχνικών ποιοτικού ελέγχου και ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων και την εκτίμηση της αποτελεσματικότητας και τουκόστους της κατασκευής λογισμικού.
Χώροι απασχόλησης των αποφοίτων αυτών θα είναι οι επιχειρήσεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και η εν γένει Δημόσια Διοίκηση, θα μπορούν όμως να απασχοληθούν και σε δικές τους επιχειρήσεις ανάπτυξης και συντήρησης λογισμικού.
Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών θα απασχολούνται ως:
Αναλυτές και σχεδιαστές τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και δικτύων
Τεχνολόγοι μηχανικοί στην τηλεπικοινωνιακή βιομηχανία σε θέματα που καλύπτουν τη μετάδοση αναλογικών και ψηφιακών σημάτων μέσω ηλεκτρικών ή οπτικών καναλιών.
Θα είναι επίσης εξοικειωμένοι με τηλεπικοινωνιακούς κανονισμούς και πρότυπα,καθώς και με τη σχεδίαση και το λογισμικό των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων. Οι πτυχιούχοι θα είναι έτοιμοι για άμεση πρόσληψη σε εταιρείες που χρησιμοποιούν δημόσια και ιδιωτικά τηλεπικοινωνιακά συστήματα ή που πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες για τηλεπικοινωνιακές λειτουργίες.
Στον τομέα των Πολυμέσων θα απασχολούνται με:
Ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού και πολυμέσων, με τη διαχείριση δηλαδή πληροφοριών εικόνας, ήχου, βίντεο
Αμφίδρομη επικοινωνία πολυμέσων
Προβλήματα που προκύπτουν κατά τη μετατροπή των αναλογικών σημάτων σε ψηφιακά, καθώς και την μετάδοση των ψηφιακών δεδομένων που προκύπτουν μέσα από τα υπάρχοντα δίκτυα.
Οι πτυχιούχοι θα μπορούν να απασχοληθούν επίσης:
Ως ειδικοί ανάπτυξης σχετικών εφαρμογών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
Σε εταιρείες τηλεπικοινωνιακών εφαρμογών
Σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
Σε διαφημιστικές εταιρείες
Στην Εκπαίδευση
Δομή των σπουδών
Η φοίτηση στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Κρήτης διαρκεί τέσσερα χρόνια. Το σύστημα θεματικών ενοτήτων που έχει υιοθετηθεί, επιτρέπει την επιλογή μίας από δύο ειδικεύσεων. Δεδομένου όμως ότι το Τμήμα χορηγεί ενιαίο τίτλο σπουδών, όλοι οι σπουδαστές υποχρεούνται να αποκτήσουν ένα ελάχιστο πυρήνα γνώσεων σε όλες τις μείζονες γνωστικές περιοχές του κλάδου.
Επικοινωνήστε με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό οργανισμό, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα:
>Βαθμολογίες αξιολογητών
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για αυτή την καταχώρηση.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Άμεση σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού