WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Bοηθός Μαιευτικής | ΙΕΚ ΣΒΙΕ

Hot
Bοηθός Μαιευτικής | ΙΕΚ ΣΒΙΕ

Στοιχεία επικοινωνίας

Πλατεία Ελευθερίας 7, Τ.Κ. 10553, Αθήνα
(Πλατεία Κουμουνδούρου)
Τηλ. 210 3232323

Επιστημονικοί τομείς

  • Επιστήμες Υγείας & Πρόνοιας

Περιοχή

  • Αθήνα

Περιγραφή

Oι Σπουδές Μαιευτικής στα ΙΕΚ

Οι απόφοιτοι Ενιαίου ή Γενικού Λυκείου, καθώς και ΤΕΕ Β’ Κύκλου ή ΕΠΑΛ, έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στα ΙΕΚ, προκειμένου να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση, αρχική ή συμπληρωματική, στην ειδικότητα του Βοηθού Μαιευτικής. Η φοίτηση διαρκεί δύο έτη (τέσσερα εξάμηνα) για τους απόφοιτους Ενιαίου Λυκείου και μη συναφών ειδικοτήτων ΤΕΕ ή ΕΠΑΛ.

Εξειδικευμένες Γνώσεις

Σπουδάζοντας Β. Μαιευτικής αποκτάς υψηλού επιπέδου θεωρητικές – επιστημονικές και πρακτικές γνώσεις σε εξειδικευμένα πεδία όπως η Μαιευτική, η Νοσηλευτική, η Γυναικολογία, η Παιδιατρική, η Νεογνολογία, η Χειρουργική και η Χειρουργική Αναισθησία, η Παθολογία, η Φαρμακολογία, η Διαιτητική κ.ά.

Περιγραφή Επαγγέλματος

Ο Βοηθός Μαιευτικής γνωρίζει και αξιοποιεί τις τεχνικές φροντίδας της εγκύου, της επιτόκου, της λεχωίδας και του νεογνού. Συνεργάζεται αρμονικά με τη μαία, το μαιευτήρα - γυναικολόγο και τα μέλη της μαιευτικής ομάδας. Εφαρμόζει συστηματικά τα μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής που επιβάλλονται για την ασφαλή λειτουργία της αίθουσας τοκετών και των χειρουργείων. Επιλέγει, προμηθεύεται, αποθηκεύει και αποστειρώνει τα απαραίτητα υλικά εργασίας και ελέγχει αν ανταποκρίνονται στις ειδικές απαιτήσεις των εκτελούμενων επεμβάσεων, στο πλαίσιο των στόχων και των προδιαγραφών ποιότητας. Συντάσσει και ενημερώνει έντυπα και βιβλία που προβλέπονται από τους κανονισμούς. Συμμετέχει ενεργά στην εκτέλεση του τοκετού και των γυναικολογικών επεμβάσεων με την ιδιότητα του βοηθού, του εργαλειοδότη ή του νοσηλευτή κίνησης.

Επικοινωνήστε με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό οργανισμό, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα:

>Βαθμολογίες αξιολογητών

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για αυτή την καταχώρηση.
Έχετε ήδη λογαριασμό; ή Δημιουργία λογαριασμού

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.