WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Βοηθός Νοσηλευτή Τραυματολογίας | ΙΕΚ ΣΒΙΕ

Hot
Βοηθός Νοσηλευτή Τραυματολογίας | ΙΕΚ ΣΒΙΕ

Στοιχεία επικοινωνίας

Πλατεία Ελευθερίας 7, Τ.Κ. 10553, Αθήνα
(Πλατεία Κουμουνδούρου)
Τηλ. 210 3232323

Επιστημονικοί τομείς

  • Επιστήμες Υγείας & Πρόνοιας

Περιοχή

  • Αθήνα

Περιγραφή

Με το δεδομένο ότι το τραύμα αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου ή αναπηρίας στις παραγωγικές ηλικίες (<40 ετών) απασχολεί τις υγειονομικά προηγμένες κοινωνίες όχι μόνο σαν ιατρικό αλλά και κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα. Ο τρόπος αντιμετώπισης του τραυματία στην αρχική φάση της ατυχίας του είναι καθοριστικής σημασίας για την καλή έκβαση. Συνεπώς τα επαγγέλματα υγείας που ασχολούνται μ’ αυτό το αντικείμενο πρέπει να έχουν γνώσεις και τις επιδεξιότητες της αντιμετώπισης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο προνοσοκομειακά ή ενδονοσοκομειακά (αναφερόμαστε στις ομάδες διάσωσης σε ιατρικό-παραϊατρικό –νοσηλευτικό προσωπικό). Σ’ αυτό το πλαίσιο τοποθετείται και η ειδικότητα του Βοηθού νοσηλευτή Τραυματολογίας (ΒΝΤ).

Ο βοηθός νοσηλευτή τραυματολογίας Ι.Ε.Κ προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του υπό την ευθύνη και την επίβλεψη του νοσηλευτή, στους ιατρούς, στην ανακούφιση του ασθενή από τον πόνο. Διαθέτει άρτια θεωρητική και πρακτική κατάρτιση, υπομονή και σταθερότητα για να ανταποκρίνεται στις εξής αρμοδιότητες:

1. Παροχή πρώτων βοηθειών μέσα και έξω από το νοσοκομείο

2. Αντιμετώπιση τραυματία στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου

3. Έλεγχος αναπνοής (γνώσεις) χρήσεις στοματοφαρυγγικού αεραγωγού, ενδοτραχειακού σωλήνα, τραχειοστομία, εκτέλεση τεχνητής αναπνοής με ΑMBU και χρήσης αναπνευστήρα.

4. Έλεγχος κυκλοφορίας - επίσχεση εξωτερικής αιμορραγίας : χορήγηση υγρών – αίματος – πλάσματος σύμφωνα με τις οδηγίες του νοσηλευτή.

5. Εκτέλεση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης . Αντιμετώπιση του επείγοντος περιστατικού (ψυχολογική προσέγγιση του ασθενούς και του συγγενούς).

Επικοινωνήστε με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό οργανισμό, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα:

>Βαθμολογίες αξιολογητών

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για αυτή την καταχώρηση.
Έχετε ήδη λογαριασμό; ή Δημιουργία λογαριασμού

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.