WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Βοηθός Μαιευτικής | ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

Hot
Βοηθός Μαιευτικής | ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

Στοιχεία επικοινωνίας

Βερανζέρου 3 - Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα, 10677
Β' Κτίριο: Πανεπιστημίου 17, Αθήνα
Τηλεφωνικό κέντρο: 210 3806166, Fax: 210 3304661
Επισκεφτείτε μας στο Facebook Επισκεφτείτε μας στο Twitter

Επιστημονικοί τομείς

  • Επιστήμες Υγείας & Πρόνοιας

Περιοχή

  • Αθήνα

Περιγραφή

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου Βοηθός Μαιευτικής*. Το πρόγραμμα καλύπτει πλήρως θέματα Μαιευτικής, Νεογνολογίας, Γυναικολογίας, Προγεννητικής Αγωγής και Ψυχολογίας. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη επαγγελματιών Βοηθών Μαιών-Μαιευτών, με τεκμηριωμένες επιστημονικές γνώσεις και αποκτηθείσα πρακτική εμπειρία μέσω της πρακτικής άσκησης, προσανατολισμένες εκπαιδευτικά στην υποστήριξη του φυσιολογικού τοκετού, του μητρικού θηλασμού και την αμέριστη υποστήριξη της νέας ζωής από τη σύλληψη έως και τη λοχεία.

Οι σπουδαστές παρακολουθούν θεωρητική διδασκαλία, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις, ενώ η φοίτησή τους ολοκληρώνεται με την εκπόνηση πτυχιακής εργασίας, με σκοπό την εμβάθυνση γνώσεων σε αντικείμενο που έχει άμεση σχέση με το περιεχόμενο σπουδών. Η πρακτική άσκηση υλοποιείται σε νοσηλευτικά ιδρύματα με γυναικολογικά, μαιευτικά και νεογνολογικά τμήματα.

Στα καθήκοντα του Βοηθού Μαιευτικής* περιλαμβάνονται η υποστήριξη της μαιευτικής-γυναικολογικής ομάδας προετοιμάζοντας και υποβοηθώντας την έγκυο, όπως και το νεογνό. Συμβάλλει επίσης στην αποκατάστασή της στο χώρο του μαιευτηρίου ή του νοσοκομείου, ενώ συμμετέχει στη διαδικασία του τοκετού ή των χειρουργικών επεμβάσεων ως εργαλειοδότης ή νοσηλευτής κινήσεως. Προστατεύει, αποκαθιστά και προάγει την υγεία της εγκύου εφαρμόζοντας τις ιατρικές οδηγίες και χρησιμοποιώντας συστηματικά τα μέσα ατομικής προστασίας, υγιεινής και αποστείρωσης για την ασφαλή λειτουργία της αίθουσας τοκετών και των χειρουργείων. Επιπλέον, ο Βοηθός Μαιευτικής* επιλέγει, προμηθεύεται, αποθηκεύει και προμηθεύει τα απαραίτητα υλικά εργασίας (εργαλεία, ιματισμός, αναλώσιμα, κ.λπ.), ελέγχοντας την ποιότητα των υλικών αυτών που θα είναι απαραίτητα για τον τοκετό ή τις επεμβάσεις. Συντάσσει και ανανεώνει τα έντυπα και τα βιβλία που προβλέπονται από τους κανονισμούς (Βιβλίο τοκετών, φύλλο χειρουργείου κ.ά.)

*Υπό έγκριση

Επικοινωνήστε με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό οργανισμό, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα:

>Βαθμολογίες αξιολογητών

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για αυτή την καταχώρηση.
Έχετε ήδη λογαριασμό; ή Δημιουργία λογαριασμού

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.