WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Προσχολικής Αγωγής, Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες | ΙΕΚ PRAXIS

Προσχολικής Αγωγής, Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες | ΙΕΚ PRAXIS

Στοιχεία επικοινωνίας

Σαριπόλου 5, Αθήνα 10682
(Δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)
Τηλ.: 210-8825206, fax 210-8825207
-------------------------------------------------------
Λεωφόρος Γ. Χαϊνά 95, Χαλκίδα 34100
(δίπλα στη Νομαρχία)
Τηλ.: 22210-61607, 22210-74005, 22210-61682
e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επιστημονικοί τομείς

  • Παιδαγωγική

Περιοχή

  • Αθήνα
  • Χαλκίδα

Περιγραφή

Ο κάτοχος διπλώματος ΙΕΚ στην ειδικότητα «Προσχολικής Αγωγής, Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες» εργάζεται σε κέντρα προσχολικής αγωγής, σε συμβουλευτικά κέντρα και σε κέντρα ειδικής αγωγής και εκτελεί τις ακόλουθες κύριες επαγγελματικές δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση και σε συνεργασία με τον/την υπεύθυνο/η εξειδικευμένο/η Δάσκαλο, Βρεφονηπιοκόμο ή Νηπιαγωγό:

Μεριμνά για την ψυχοσωματική υγεία και ψυχοσωματική εξέλιξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, ηλικίας 0-6 ετών. Ακολουθώντας το ημερήσιο πρόγραμμα του Ειδικού Κέντρου προσφέρει στα παιδιά αγωγή, ψυχαγωγία, περιποίηση, φροντίδα, φαγητό σύμφωνα με τις αρχές της Βρεφοκομίας, της Παιδαγωγικής και της Ειδικής Αγωγής.

Παρέχει στα παιδιά θεραπευτική και παιδαγωγική βοήθεια (αγωγή λόγου, κινητική αγωγή, ακουστική αγωγή, εθισμός και διδασκαλία χρήσης αντισταθμιστικών συσκευών και μηχανημάτων κ.α.) με την καθοδήγηση των επιμέρους ειδικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εξέλιξή τους.

Συμβάλλει – με την άμεση επαφή και παρακολούθηση – στην ολοκλήρωση της διαγνωστικής εικόνας του παιδιού ( εκτίμηση προόδου, εντοπισμός προβλημάτων και δυσκολιών ) και στην προετοιμασία του για την παρακολούθηση κατάλληλου προγράμματος της επόμενης βαθμίδας.

Σε συνεργασία με τη Δ/νση του Κέντρου βοηθά τους γονείς στην κατανόηση και αποδοχή του προβλήματος, στην εξισορρόπηση της προσωπικότητάς τους και τη διατήρηση της ψυχικής τους υγείας. Τους ενημερώνει και τους παρέχει οδηγίες και κατευθύνσεις για τη σωστή συμπεριφορά τους απέναντι στο παιδί στο σπίτι.

Διατηρεί στενή επαφή – σε συνεργασία με τη Δ/νση του Κέντρου – με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, γιατρούς (φαρμακευτική αγωγή) λογοθεραπευτές και άλλους ειδικούς ειδικών κοινωνικών επαγγελμάτων.

Ενημερώνει το τετράδιο ημέρας του κάθε παιδιού σχετικά με την καθημερινή του συμπεριφορά.

Εκτελεί σε ημερήσια βάση τις εργασίες που περιγράφονται παρακάτω ( ανάλυση επαγγέλματος), με ιδιαίτερη προσοχή λόγω της ειδικής περίπτωσης του κάθε παιδιού.

Επικοινωνήστε με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό οργανισμό, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα:

>Βαθμολογίες αξιολογητών

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για αυτή την καταχώρηση.
Έχετε ήδη λογαριασμό; ή Δημιουργία λογαριασμού

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.