WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Χωρίς αλλαγές οι πανελλαδικές εξετάσεις 2014

Mathites5Ο υπουργός Παιδείας, κ. Κων. Αρβανιτόπουλος, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις πανελλαδικές εξετάσεις για φέτος και του χρόνου. «Οι αλλαγές, συνολικά, εφαρμόζονται από τη φετινή Α’ Λυκείου. Τα μισά θέματα στα οποία θα εξεταστούν στις προαγωγικές προς τη Β’ Λυκείου θα αντληθούν από την Τράπεζα Θεμάτων. Ο καθηγητής τους που έχει και την ευθύνη της βαθμολόγησης όλων των θεμάτων, θα επιλέξει τα άλλα μισά», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.


«Τόσο η Τράπεζα Θεμάτων, που έχει στόχο να εξαντλούν όλοι οι εκπαιδευτικοί την διδακτέα ύλη, ώστε να μην υπάρχουν μαθησιακά κενά και ανισότητες ανάμεσα στα παιδιά, όσο και ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων, που έχει στόχο το συντονισμό και τον έλεγχο των διαδικασιών προχωρούν κανονικά», συμπλήρωσε.


Επίσης, ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι «ο Νόμος 4186/13 για το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο θα εφαρμοστεί πλήρως. Δουλεύουμε σκληρά πάνω στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, το οποίο τηρείται…Το Γενικό Λύκειο έχει αυξημένες απαιτήσεις από τους μαθητές με παράλληλη προετοιμασία τους μέσα στο σχολείο ακυρώνοντας το φροντιστήριο στη πράξη. Μειώσαμε τα μαθήματα εισαγωγής από 6 σε 4 και αυξήσαμε τις ώρες διδασκαλίας τους από 14 ώρες σε 20 εβδομαδιαίως. Εμείς ενισχύουμε το κύρος και την αποδοτικότητα του Δημόσιου Σχολείου, αλλά πρέπει και οι γονείς να το εμπιστευτούν».

 

Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/ekpaideftika-nea

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.