WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

1.630 θέσεις για ΕΛ.ΑΣ. και Εμπορικό Ναυτικό

Emporiko Nautiko2Από του χρόνου Αστυνομικές - Στρατιωτικές σχολές και Πυροσβεστική θα υπάγονται σε ένα νέο Επιστημονικό Πεδίο


Συνολικά 1.630 άτομα θα εισαχθούν φέτος στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας και τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, με τους πλοιάρχους και μηχανικούς να είναι για φέτος ο ευνοημένοι.

 

Όπως ανακοίνωσαν τα αρμόδια υπουργεία, φέτος θα εισαχθούν μόνο 580 άτομα στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η εγγραφή τους στις σχολές θα γίνει το ακαδημαϊκό έτος 2015-16, αφού μέχρι τότε οι σχολές δεν θα δεχτούν νέους σπουδαστές.


Και ενώ οι μέλλοντες αστυνομικοί θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι να βρεθούν μέσα στις σχολές, οι υποψήφιοι για το Εμπορικό Ναυτικό, όχι μόνο θα εισαχθούν κανονικά φέτος αλλά έχουν και λίγες παραπάνω από πέρυσι θέσεις, αφού συνολικά θα «μπουν» 1.050 άτομα (620 στις σχολές πλοιάρχων και 430 στις σχολές μηχανικών).


Πάντως, από του χρόνου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, θα συγκροτηθεί ένα νέο επιστημονικό πεδίο το οποίο θα περιλαμβάνει αποκλειστικά τις στρατιωτικές σχολές, καθώς και τις αστυνομικές και την πυροσβεστική ακαδημία.


ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ

Η φοίτηση στη Σχολή Αστυφυλάκων διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα. Η κατανομή των επιτυχόντων στα Τμήματα της Σχολής Αστυφυλάκων (Τ.Δ.Α.), γίνεται με βάση τη σειρά προτίμησης για κάθε ένα απ' αυτά, που δηλώνεται μετά την επιλογή τους, στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνδυασμό με τη συνολική βαθμολογία τους.

 

Κατ' εξαίρεση, και σε ποσοστό μέχρι 80% των θέσεων κάθε Τμήματος, κατανέμονται στο Τμήμα της προτίμησής τους οι Δόκιμοι Αστυφύλακες που κατά σειρά προτεραιότητας είναι τέκνα πολυμελών οικογενειών με τρία τουλάχιστον ζώντα τέκνα ή τέκνα θυμάτων τρομοκρατίας ή τέκνα θυμάτων από βίαιο συμβάν ή έχουν αδελφό Δόκιμο Αστυφύλακα.


ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

Η φοίτηση στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα.


Οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι, που προέρχονται από ιδιώτες, κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους λαμβάνουν τις αποδοχές του μη εκπληρώσαντος τις στρατιωτικές υποχρεώσεις Αστυφύλακα.


Κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι και Αστυφύλακες σιτίζονται και διανυκτερεύουν στα οικήματα της Σχολής, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στους κανονισμούς και τις διαταγές της Υπηρεσίας.


Οι σπουδαστές που έχουν εισαχθεί στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων και διαγράφονται από αυτές για λόγους υγείας ή υγειονομικής ακαταλληλότητας μέχρι και τη 15η Νοεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους, με απόφαση του Υ.Π.Θ.Π.Α., εγγράφονται για το ίδιο ακαδημαϊκό έτος στο πρώτο έτος σπουδών της σχολής ή τμήματος επόμενης προτίμησής τους στο μηχανογραφικό δελτίο του έτους εισαγωγής τους στη σχολή από την οποία διαγράφονται, εφόσον είχαν συγκεντρώσει βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη με αυτήν του τελευταίου υποψηφίου που έχει εισαχθεί στη συγκεκριμένη σχολή ή τμήμα το ίδιο ακαδημαϊκό έτος.


Οι σπουδαστές των σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, που διαγράφονται για λόγους υγείας ή υγειονομικής ακαταλληλότητας μετά τις 15 Νοεμβρίου, εγγράφονται σε σχολή ή τμήμα επόμενης προτίμησής τους, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις, το επόμενο ακαδημαϊκό έτος από αυτό της διαγραφής τους.

 

Ποια είναι τα προσόντα των ιδιωτών υποψηφίων για τις σχολές Αξιωματικών – Αστυφυλάκων, πατήστε ΕΔΩ.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/ekpaideftika-nea

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.