WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Στον αέρα οι Πανελλαδικές λόγω απεργίας

Panelladikes9Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία στις 17 Μαΐου, δηλαδή την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων και στη συνέχεια, από τις 20 έως τις 24 του μήνα.


Με βάση την εισήγηση αυτή θα πρέπει να αποφασίσουν οι κατά τόπους ΕΛΜΕ τις επόμενες ημέρες, και ειδικά μέχρι τις 15 Μαΐου.


Αμφίβολη, λοιπόν, θεωρείται η έναρξη της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, παρατείνοντας την αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.


Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του, τονίζει ότι «οι τακτικισμοί του 11μελούς ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ή τρίωρες στάσεις εργασίας και η λήψη της απόφασης από τις Τοπικές Ενώσεις των Καθηγητών για 5μερες επαναλαμβανόμενες, με κάλπες ή χωρίς κάλπες, με το όριο της συμμετοχής στις κάλπες το 30% ή χωρίς όριο συμμετοχής, το μόνο που συνεισφέρουν είναι να διαμορφώνουν ένα περιβάλλον απειλών προς την κοινωνία και αγωνίας προς τους δοκιμαζόμενους μαθητές. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι ακόμα και εάν μία ΕΛΜΕ πάρει απόφαση για απεργία, αυτό σημαίνει ακύρωση των Πανελληνίων σε όλη τη χώρα. Γι' αυτό μια ώρα αγωνίας των μαθητών είναι επαχθέστερη μιας ώρας απεργίας των καθηγητών».


Αντιθέτως, οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ (ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί) συζήτησαν σε θετικό κλίμα με τον υπουργό Παιδείας, κ. Κων. Αρβανιτόπουλο, και αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε απεργία.


Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/ekpaideftika-nea

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.