WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Πιθανότητα για επιστράτευση των καθηγητών σε περίπτωση απεργίας

Arvanitopoulos OLME2Άκαρπη αποδείχτηκε η συνάντηση που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ με το υπουργείο Παιδείας, το απόγευμα της Τετάρτης. Το υπουργείο παραμένει σταθερό στις αποφάσεις του, ενώ οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν τόσο για την αύξηση του ωραρίου τους κατά 2 ώρες, όσο και για το μέτρο των υποχρεωτικών μεταθέσεων.


Σήμερα, οι εκπαιδευτικοί θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν αν τελικά θα προκηρύξουν απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις ή όχι, ενώ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όλα τα ζητήματα είναι ανοιχτά».


Ο υπουργός Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλος, από την άλλη πλευρά, τόνισε ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτο ζήτημα η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για επιστράτευση των καθηγητών.


Μετά το τέλος της συνάντησης με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο κ. Αρβανιτόπουλος έκανε την εξής δήλωση:


«Την ώρα που όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες προσωπικές και οικογενειακές θυσίες για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση, ζήτησα από τους εκπαιδευτικούς να βάλουν και αυτοί πλάτη, με δεδομένη την εθνική ανάγκη να μην υπάρξουν κενά στα σχολειά.


Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, ανάμεσα σε αλλά μετρά που πήραμε, πήραμε και αυτό της αύξησης του ωραρίου στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά δυο ώρες εβδομαδιαίως, από 21 σε 23 ώρες.


Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εκπαιδευτικών αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες και την κρισιμότητα των περιστάσεων θα συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια.


Πάντως ένα πράγμα παραμένει αδιαπραγμάτευτο: Η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.


Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν θα υπάρξει παιδαγωγός που θα θέσει σε ομηρία τους μαθητές του, τον μόχθο τους, και τα όνειρα τους.»

 

Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/ekpaideftika-nea

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.