WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Αύξηση των εισακτέων στις ΑΕΝ

Nautiki ekpaideusi2Σε συνεδρίασή του το Συμβούλιο Ναυτικής Εκπαίδευσης αποφάσισε την αύξηση των εισακτέων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού στα 1.200 άτομα για το έτος 2013-2014.


Επιπλέον, από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, θα θεσπιστεί ως απαραίτητη προϋπόθεση εισαγωγής η κατοχή τίτλου σπουδών ή πιστοποιητικού γνώσης της αγγλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β2.


Μάλιστα, ήδη από φέτος θα υπάρχει αύξηση της μοριοδότησης γνώσης της αγγλικής γλώσσας για τους υποψηφίους σπουδαστές (εκτός των υποψηφίων που προέρχονται από Πανελλαδικές Εξετάσεις).


Μεταξύ των άλλων, στο Συμβούλιο ειπώθηκε ότι θα οριστεί στα 50 ευρώ η ημερήσια αποζημίωση των ειδικά καταρτιζόμενων ναυτικών (όπως οικονομικών, κατώτερων πληρωμάτων, φροντιστών κ.λπ.) στα Κέντρα Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ).


Επιπλέον, σύμφωνα με τις τελευταίες ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν στη Βουλή και περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, γίνεται αναφορά για σύσταση Υπηρεσίας Ναυτικής Εκπαίδευσης, διευκολύνεται η διενέργεια των εκπαιδευτικών ταξιδιών των σπουδαστών των ΑΕΝ, παρατείνεται ο χρόνος χορήγησης του μηνιαίου εκπαιδευτικού επιδόματος πρακτικής άσκησης στους πρωτοετείς σπουδαστές των ΑΕΝ (από 1/1/2014 έως 31/12/2015).

 

Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/ekpaideftika-nea

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.