WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Όλες οι...απαντήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Panelladikes7Την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που ρυθμίζει όλα τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, τόσο για τους υποψηφίους όσο και τους καθηγητές που μετέχουν στη διαδικασία παρουσιάζει το «Εθνος -Παιδεία».


Ειδικότερα, στην εγκύκλιο υπάρχουν πληροφορίες για την εξέταση των μαθημάτων για τους μαθητές γενικών λυκείων και επαγγελματικών λυκείων (ομάδας Β΄), για τη διαδικασία της βαθμολόγησης των γραπτών (πειραματική και κανονική), τη συγκρότηση όλων των αναγκαίων οργάνων για την ομαλή εξεταστική διαδικασία (περιφερειακά όργανα εξετάσεων, λυκειακές επιτροπές κ.λπ.).


Ακόμη, αναφέρεται ότι θα γίνει η κατανομή των βαθμολογικών/καθηγητών στα βαθμολογικά κέντρα, ενώ δίνονται λεπτομέρειες για τις επιτροπές εξέτασης υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.


Τέλος, διευκρινίζονται οι περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί σε διάφορες επιτροπές (λυκειακές κ.λπ.).


ΕΠΑΛ

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι με τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β') προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή σε σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να είναι κάτοχοι απολυτηρίου και βεβαίωσης πρόσβασης.


Σε περίπτωση που δεν αποκτήσουν το απολυτήριο τον Ιούνιο του ίδιου έτους, η συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θεωρείται άκυρη και δεν τους χορηγείται βεβαίωση πρόσβασης.


Επισημαίνεται ακόμη ότι από το σχολικό έτος 2010-2011 σε περίπτωση που ο υποψήφιος ΓΕΑ δηλώσει ότι θα εξεταστεί πανελλήνια στο μάθημα επιλογής Αργές Οικονομικής Θεωρίας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας, το οποίο δηλώνει ότι θα εξεταστεί πανελλήνια να είναι υποχρεωτικά το μάθημα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής.


Οι υποψήφιοι ΓΕΑ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β') για εισαγωγή σε Σχολές και Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έχουν δικαίωμα να επιλέξουν επιστημονικό πεδίο, αν δεν έχουν εξεταστεί σε πανελλήνιο επίπεδο και στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας του συγκεκριμένου πεδίου. Θα πρέπει να γνωρίζουν επίσης ότι αν προτίθενται να επιλέξουν το 5° Επιστημονικό πεδίο, το μάθημα γενικής παιδείας στο οποίο εξετάζονται υποχρεωτικά σε πανελλήνιο επίπεδο είναι τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής. Επιπλέον εξετάζονται σε πανελλήνιο επίπεδο και στο μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας».


ΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΩΛΥΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Στην επιτροπή εξέτασης υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δεν μπορεί να συμμετέχει σύζυγος εξεταζομένου ή όποιος έχει σχέση συγγένειας εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι και του τρίτου βαθμού με μαθητή που εξετάζεται σ' αυτήν ή καθηγητής λυκείου στο οποίο φοιτούσε ο εξεταζόμενος ως φυσικώς αδύνατος μαθητής.


Σε λυκειακή επιτροπή ή στην επιτροπή βαθμολογικού κέντρου με οποιαδήποτε ιδιότητα είτε επιτηρητή είτε βαθμολογητή - αναβαθμολογητή δεν μπορεί να συμμετέχει σύζυγος εξεταζόμενου ή όποιος έχει συγγένεια εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι και τρίτου βαθμού με μαθητή που εξετάζεται στο οικείο λύκειο ή βαθμολογούνται τα γραπτά του στο ίδιο βαθμολογικό κέντρο κατά περίπτωση. Στην ΕΕΔΔΕ δεν μπορεί να μετέχει με οποιαδήποτε ιδιότητα σύζυγος υποψήφιου και γενικά όποιος έχει συγγένεια εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι και τρίτου βαθμού με εξεταζόμενο που εξετάζεται σε εξεταστικό κέντρο της οικείας Διεύθυνσης Δ.Ε. Δεν μπορεί να είναι πρόεδρος Β.Κ. όποιος έχει σύζυγο υποψήφιο ή συγγένεια εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι και τρίτου βαθμού με υποψήφιο που συμμετέχει στις πανελλήνιες εξετάσεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑΣ Β'.

 

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε ΕΔΩ.


Πηγή: ethnos.gr


Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/ekpaideftika-nea

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.