WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Πανελλαδικές εξετάσεις 2020: Τι αναφέρει η εγκύκλιος για το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα εξέτασης (μόνο απόφοιτοι)

Panellinies11Σχετικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση παλαιών αποφοίτων σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ το έτος 2020, γενικά ισχύει το πλαίσιο που έχει θέσει ο Ν.4186/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.


Σύμφωνα λοιπόν με την ισχύουσα νομοθεσία, οι παλαιοί απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν:

α) είτε να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση (όσοι δικαιούνται),

β) είτε να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Σε αυτήν την περίπτωση οι παλαιοί απόφοιτοι, για το 2020, έχουν τη διπλή εναλλακτική δυνατότητα να επιλέξουν αν θα εξεταστούν με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα που ίσχυσε το 2019 ή αν θα εξεταστούν με το ΝΕΟ σύστημα του 2020.


Βασικά χαρακτηριστικά του ΠΑΛΑΙΟΥ συστήματος είναι η Νεοελληνική Γλώσσα για όλους τους υποψηφίους, τα Λατινικά για τις Ανθρωπιστικές Σπουδές, η δυνατότητα επιλογής 1 ή 2 πεδίων με 4 ή 5 μαθήματα. Αντίθετα, βασικά χαρακτηριστικά του ΝΕΟΥ συστήματος είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για όλους τους υποψηφίους, η Κοινωνιολογία για τις Ανθρωπιστικές Σπουδές και η επιλογή ΜΟΝΟ 1 επιστημονικού πεδίου. Τέλος τα δύο συστήματα (παλαιό/νέο) έχουν διαφορετική εξεταστέα ύλη, διαφορετικό ποσοστό θέσεων για κάθε σύστημα, διαφορετικό τρόπο υπολογισμού μορίων κλπ.


Όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ.

 

Πηγή: minedu.gov.gr


Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/ekpaideftika-nea

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.