WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Πανελλήνιες 2020 ύλη: Αλλάζουν όλα στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Panellinies7ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020: Ραγδαίες αλλαγές έρχονται στην ύλη για τις Πανελλήνιες 2020 αφού το Υπουργείο είναι αποφασισμένο να μην κάνει πίσω στο θέμα με της Πανελλαδικές. Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούλιο του 2019, όταν οι μαθητές θα καταθέσουν την αρχική τους δήλωση προτίμησης.


Στις Πανελλήνιες φέτος στο µηχανογραφικό θα υπάρχουν και νέα Τµήµατα, για τα οποία δεν γνωρίζουν καθόλου το επιστηµονικό τους αντικείµενο, όπως το τµήµα Συστηµάτων Ενέργειας στη Λάρισα, ∆ηµιουργικών Μέσων και Βιοµηχανιών στον Βόλο, ∆ηµόσιας και Ενιαίας Υγείας στην Καρδίτσα κ.ά.

Με βάση τις προτιµήσεις των µαθητών και τον αριθµό εισακτέων που θα έχει αποφασιστεί ανά Τµήµα, θα προκύψει ένας αριθµός Τµηµάτων για τα οποία ο αριθµός των προτιµήσεων θα είναι ίσος ή µικρότερος από τον αριθµό εισακτέων.


Τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές στις Πανελλαδικές του 2020 θα είναι: η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, η Κοινωνιολογία, τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Χημεία, η Βιολογία, οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και η Ανάπτυξη Εφαρμογών.

Δεν αναμένεται αύξηση της ύλης στα θεωρητικά μαθήματα και τις ανθρωπιστικές επιστήμες, ενώ η διδασκαλία των τεσσάρων μαθημάτων που εξετάζονται ανά επιστημονικό πεδίο θα είναι εξάωρη ανά εβδομάδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.


Σε ό,τι αφορά στο μάθημα της Κοινωνιολογίας, για την οποία δεν υπάρχει βιβλίο, η διδακτέα ύλη αναμένεται να αποτελείται από συρραφή κεφαλαίων των βιβλίων που υπήρχαν μέχρι φέτος στη Β’ και τη Γ’ Λυκείου.

Να σημειωθεί πως η ύλη για το 2020 θα είναι αυξημένη σε Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Παράλληλα θα αυξηθούν και οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων αυτών.

 

Πηγή: ekklisiaonline.gr

 

Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/ekpaideftika-nea

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.