WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Αίτημα για ποσόστωση των υποψηφίων στις Πανελλαδικές λόγω σεισμών

Panellinies13Να ισχύσει το μέτρο της ποσόστωσης για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και του ΕΠΑΛ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου που θα υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2018-2019, ζητά η Ένωση Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου από τον Υπουργό Παιδείας λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο νησί μας το τελευταίο χρονικό διάστημα και μετά τον σεισμό στις 26 Οκτωβρίου 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέτρο αυτό έχει ισχύσει και παλαιότερα στους νομούς Κεφαλονιάς, Λευκάδας και Λέσβου.


Στο σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου επισημαίνεται πως “όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει έντονη μετασεισμική ακολουθία με αποτέλεσμα οι μαθητές να επηρεάζονται συναισθηματικά και να μην αισθάνονται ασφαλείς. Ειδικότερα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που φτάνουν να χάνουν την αυτοσυγκέντρωσή τους στην μελέτη και το στόχο τους. Παρακαλούμε λοιπόν να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας ως Κυβέρνηση και να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε για την ανακούφιση των μαθητών της Ζακύνθου που ζουν σε καταστάσεις φόβου και ανασφάλειας, αφού οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζονται χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη αν και πότε θα σταματήσουν, και την διευκόλυνση τους να διεκδικήσουν τους στόχους τους και το μέλλον τους”.

Υπενθυμίζουμε πως Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας ώστε να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους υποψηφίους από τη Ζάκυνθο που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων ή των Επαγγελματικών Λυκείων για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 απέστειλε και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Πρόκειται για μια ενέργεια με εισήγηση και προτροπή του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, η οποία έρχεται σε πλήρη αντιστοιχία με ανάλογες νομοθετικές πρωτοβουλίες που πάρθηκαν και στις περιπτώσεις των σεισμών της Κεφαλονιάς και της Λευκάδας.


Υπάρχει νομοθετικό καθεστώς, που μπορεί να αξιοποιηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση, ανάλογο με αυτό της Κεφαλονιάς όπου οι υποψήφιοι του νησιού μπορούσαν να διεκδικήσουν θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων.

Υπενθυμίζεται πως η σχετική τροπολογία ανέφερε “Μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016, στους υποψηφίους που υπέβαλαν σε Λύκεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κεφαλληνίας που υπέβαλαν Αίτηση−Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων ή των Επαγγελματικών Λυκείων, προβλέπονται θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων σε ποσοστό 0,5% για την εισαγωγή τους σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ, και της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε”.

 

Πηγή: imerazante.gr

 

Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/ekpaideftika-nea

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.