WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Εισαγωγή φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με βαθμό από 1,5!

Panellinies apotelesmata8

Η ανακοίνωση των χθεσινών βάσεων φανερώνει πως ένα στα τέσσερα τμήματα στα Ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα υποδεχτεί φοιτητές με βαθμολογίες κάτω από τη βάση. Μάλιστα, σε κάποια Παιδαγωγικά Τμήματα εισάγονται φοιτητές με βαθμολογία 9.887 μόρια!

Υπάρχουν περιπτώσεις εισαγωγής φοιτητών με βαθμό 1,5 (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού Κοζάνης με βάση εισαγωγής τα 1.560 μόρια), καθώς και στα Πανεπιστήμια με βαθμό 5 (Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας της Αθήνας με βάση 5.200 και Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με 5.941).

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, φέτος 117 τμήματα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα δεχτούν υποψηφίους με βαθμολογίες κάτω από τη βάση. Τα είκοσι από αυτά είναι Πανεπιστήμια, έναντι 16 πέρυσι, και τα 97 είναι ΤΕΙ, έναντι 88 την περασμένη χρονιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων ανήλθε στο 69,14%, καθώς από τους συνολικά 105.548 υποψήφιους όλων των κατηγοριών εισήχθησαν οι 72.973.

«Το παρόν σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει εξαντλήσει τη δυναμική του» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και πρόσθεσε ότι «χωρίς βιασύνη, αλλά και χωρίς μεγάλες αναβολές, μέσα από τον διάλογο που έχει ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες θα προκύψει ένα νέο σύστημα, που θα αναβαθμίζει το σχολείο και άρα προϋποθέτει μια αναμόρφωση του λυκείου και αφετέρου θα αποδίδει στο σχολείο την ευθύνη επιλογής για την τριτοβάθμια». 

 

Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/ekpaideftika-nea

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.