WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Σχολιασμός Θεμάτων Φυσικής Πανελληνίων 2016

Fysiki fasma2016Τα σημερινά θέματα της Φυσικής Προσανατολισμού μπορούν να χαρακτηριστούν εύκολα και διδαγμένα.

Ωστόσο είχαν αρκετές απαιτήσεις στην θεωρία και το 3ο θέμα απαιτούσε χρήση σχέσεων που μπορεί να οδήγησαν σε λάθη τους μέτρια προετοιμασμένους υποψηφίους. Το 4ο θέμα δεν παρουσίαζε προβλήματα ούτε καν στις πράξεις και ήταν ένα θέμα αρκετά δουλεμένο από τους μαθητές. Έτσι οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές θα αγγίξουν το άριστα χωρίς άγχος.

 

Μετά από πολλά χρόνια τα θέματα ήταν φιλικά προς τους μαθητές, εξετάζοντάς τους σε αρκετά αντικείμενα της ύλης. Έβαλαν ξανά το σχολικό βιβλίο στις εξετάσεις, ωστόσο υπήρχαν και πάλι μεγάλα κομμάτια της ύλης που δεν εξετάστηκαν καθόλου. Τουλάχιστον τα φετινά θέματα δεν απαιτούσαν από τους υποψηφίους να έχουν τελειώσει το 1ο ή το 2ο έτος του Φυσικού Τμήματος για να διεκδικήσουν ένα αξιοπρεπή βαθμό, όπως συνέβαινε με τα θέματα των τελευταίων ετών .Όλα τα παραπάνω βέβαια αφορούν τους υποψηφίους του νέου συστήματος.

 

Τα θέματα Φυσικής για όσους διαγωνίστηκαν με το παλαιό σύστημα, κινήθηκαν στο ίδιο ύφος, δηλαδή σχετικά εύκολα, με αρκετές απαιτήσεις στη θεωρία, πάλι όμως πατούσαν σε μεγάλο βαθμό στο σχολικό βιβλίο.

Η επιτροπή θεμάτων μας εξέπληξε ευχάριστα που έβγαλε δύο εντελώς διαφορετικά διαγωνίσματα ένα για το παλαιό και ένα για το νέο σύστημα.

 

ΣΙΓΑΝΟΣ Α. - ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γ.
ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΦΑΣΜΑ GROUP

 

Πηγή: eduadvisor.gr

 

Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/ekpaideftika-nea

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.