WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Πανελλαδικές 2016: Οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων και τα Επιστημονικά Πεδία με τις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις

Panellinies8Το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε την απόφαση σχετικά με την κατάταξη των σχολών στα επιστημονικά πεδία, καθώς και τους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων. Συγκεκριμένα:


Κατάταξη σχολών σε Επιστημονικά Πεδία

1. Οι Σχολές, τα Τμήματα και οι Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων των Πανεπιστημίων, των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τ.Ε.Ι., των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.) και Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), των Σχολών της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας καθώς και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, κατατάσσονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 και 4 του Ν. 4327/2015 (ΦΕΚ 50 Α΄), σε πέντε (5) Επιστημονικά Πεδία που ορίζονται ως εξής:

1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες
2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες
3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής
4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες της Εκπαίδευσης
5ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική

2. Οι Σχολές, τα Τμήματα και οι Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού που κατατάσσονται σε κάθε ένα από τα ανωτέρω Επιστημονικά Πεδία είναι: πατήστε ΕΔΩ.


Συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων

Για τον προσδιορισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψηφίου για εισαγωγή στις σχολές στα τμήματα και στις εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων που είναι ενταγμένα σε κάθε ένα από τα ανωτέρω Επιστημονικά Πεδία θα υπολογίζονται τα μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού που ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, ως ακολούθως: πατήστε ΕΔΩ.

 

Πηγή: minedu.gov.gr

 

Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/ekpaideftika-nea

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.