WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

MA in Social Innovation (Κοινωνική Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα) από το University of Northampton | D.E.I. College

Hot
MA in Social Innovation (Κοινωνική Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα) από το University of Northampton | D.E.I. College

Στοιχεία επικοινωνίας

Εθνικής Αμύνης 9 & Τσιμισκή 131, ΤΚ 54621, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 251888, 251999, Φαξ: 2310 239492

Ίδρυμα

Πλήρους φοίτησης

Κολλέγια

Επιστημονικοί τομείς

  • Επιστήμες διοίκησης (Οργάνωση & Διοίκηση)
  • Κοινωνική πολιτική

Περιοχή

  • Θεσσαλονίκη

Περιγραφή

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην κοινωνική καινοτομία στοχεύει να σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις ιδέες σας στην κατεύθυνση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, της ικανότητας διείσδυσης σε νέες αγορές και της επιλογής κατάλληλων επενδυτικών ευκαιριών. Πρώτιστο μέλημα αποτελεί η εξέλιξη της επιχειρηματικής ικανότητας του σπουδαστή μέσα στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων με άξονα την οργανωσιακή ικανότητα και ευελιξία.

Στον ολοένα ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο που ζούμε, η κατανόηση των αλλαγών του 21ου αιώνα, που χαρακτηρίζονται από άνιση ανάπτυξη, επιταχυνόμενη παγκοσμιοποίηση, οικονομική αβεβαιότητα και πολύπλοκα κοινωνικά προβλήματα απαιτείται μια διεπιστημονικώς ακαδημαϊκή προσέγγιση που επικεντρώνει τόσο στην καινοτομία και την εμπορευματοποίηση όσο και στον κοινωνικό χαρακτήρα τους. Το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να σας παρέχει γνώσεις και ιδέες υψηλής κοινωνικής αξίας, νέων καινοτομιών και τολμηρών εγχειρημάτων. Καλύπτει την ιδιωτική κοινωνική επιχειρηματικότητα που εμπεριέχει το κέρδος και την καινοτομία, την κοινωνική επιχειρηματικότητα μη κερδοσκοπικών οργανισμών, αλλά και την κοινωνική επιχειρηματικότητα του δημόσιου τομέα με πρωτοβουλίες πάνω στην αναζήτηση προγραμμάτων και κεφαλαίων για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.

Με την επιτυχή ολοκλήρωσή του θα έχετε αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες άμεσα συνδεδεμένες με τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, την καινοτομία και δημιουργικότητα, την ανάληψη πρωτοβουλιών, την υπευθυνότητα και το ρίσκο. Επίσης θα έχετε αναπτύξει ικανότητες για επίλυση προβλημάτων, λήψη αποφάσεων, ανάληψη ευθυνών και επικοινωνία.

Το πρόγραμμα στοχεύει να αναπτύξει τις οργανωσιακές δεξιότητες, τις στρατηγικές ικανότητες και την ευρηματικότητα των σπουδαστών που θα απασχοληθούν μέσα σε οργανισμούς σε όλους τους τομείς που ασχολούνται με την κοινωνική καινοτομία. Αποτελείται από έξι μαθήματα και την πτυχιακή εργασία, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών των κοινωνικών καινοτομιών ως επενδυτικές ευκαιρίες και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Το πρόγραμμα βασίζεται σε μια θερμοκοιτίδα κοινωνικής επιχειρηματικότητας του πανεπιστημίου του Northampton που στοχεύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των σπουδαστών αλλά και στην υποστήριξη μιας πραγματικής κοινωνικής επιχείρησης δεκτικής στην καινοτομία. Για την επίτευξη του στόχου θα υπάρξει διδακτική (φυσική και μεonline πηγές) και επιχειρηματική υποστήριξη μέσω της σύνδεσης με συστήματα και επιχειρήσεις καινοτομίας.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ξεκινά τον Οκτώβριο ή τον Ιανουάριο και διαρκεί ένα έτος. Οι σπουδαστές πλήρους φοίτησης παίρνουν 6 μαθήματα (120 διδακτικές μονάδες) και εκπονούν μια πτυχιακή εργασία (60 διδακτικές μονάδες).

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Οι υποψήφιοι αναμένεται να κατέχουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών (Πανεπιστήμια & ΤΕΙ) από ελληνικό ίδρυμα ή ίδρυμα της αλλοδαπής

Καλή γνώση αγγλικής γλώσσας

Υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής με κατοχή υψηλής εργασιακής εμπειρίας σε συναφές πεδίο

Επικοινωνήστε με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό οργανισμό, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα:

>Βαθμολογίες αξιολογητών

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για αυτή την καταχώρηση.
Έχετε ήδη λογαριασμό; ή Δημιουργία λογαριασμού

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.