Μεταπτυχιακό στην Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για Άτομα με Αναπηρίες | ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Στοιχεία επικοινωνίας
Γραμματεία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών
Λεωφ. Ευσταθίου και Σταματικής Βαλιώτη & Πλαταιών, 23100, Σπάρτη
Τηλ. 2731089661, Φαξ. 2731089657
Αρμόδιος: κ. Γεώργιος Χίος
Λεωφ. Ευσταθίου και Σταματικής Βαλιώτη & Πλαταιών, 23100, Σπάρτη
Τηλ. 2731089661, Φαξ. 2731089657
Αρμόδιος: κ. Γεώργιος Χίος
Επιστημονικοί τομείς
- Αθλητισμός
Περιοχή
- Σπάρτη
Περιγραφή
Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναμορφώνει από το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 τη λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Οργάνωση/Διαχείριση του Αθλητισμού για Άτομα με Αναπηρίες» και το μετονομάζει σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για Άτομα με Αναπηρίες», σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής και τις διατάξεις του Ν. 3685/2008 (ΦΕΚ 148/τ.Α’) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για Άτομα με Αναπηρίες», αποτελεί:
α) Η προαγωγή της γνώσης και η ανάπτυξη της έρευνας στην «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για Άτομα με Αναπηρίες» και συναφών με τον αθλητισμό επιστημών και κλάδων όπως ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η υγεία, ο τουρισμός, η τοπική αυτοδιοίκηση, και η ψυχαγωγία.
β) Η προετοιμασία στελεχών με άρτια εκπαίδευση ικανών να προωθήσουν, αφενός την ανάπτυξη του Αθλητισμού των ΑμεΑ στην Ελλάδα και παγκόσμια και αφετέρου των παραπάνω συναφών κλάδων, μέσω της εξειδικευμένης γνώσης και εμπειριών που παρέχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
γ) Η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, για επαγγελματικά στελέχη οργάνωσης κέντρων αποκατάστασης για ΑμεΑ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
δ) Η προαγωγή της Οργάνωσης/Διαχείρίσης των Ομοσπονδιών, Συλλόγων και της Ελληνικής Παρα-Ολυμπιακής Επιτροπής των ΑμεΑ και η κατανόηση της συμβολής αυτής της επιστήμης στη βελτίωση της οργάνωσης και αποτελεσματικότητας του αθλητισμού για ΑμεΑ στην Ελλάδα και παγκόσμια.
ε) Η πρακτική άσκηση των φοιτητών/τριών σε κέντρα αποκατάστασης, σε εξειδικευμένα φυσικοθεραπευτήρια, σε κέντρα διάγνωσης και στήριξης, σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και σε χώρους κοινωνικής υποστήριξης και ένταξης, όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρίες ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ώστε να αποκτήσουν την εμπειρία της εκπαίδευσης στην πράξη και να αποκτήσουν γνώσεις/ικανότητες σχετικές με τον σχεδιασμό και τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις, αλλά και δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας με τους μαθητές/τριες και τους γονείς τους. Η πρακτική άσκηση πρέπει να βεβαιώνεται από τον επόπτη καθηγητή, τον υπεύθυνο της σχολικής μονάδας ή τον υπεύθυνο του αντίστοιχου κέντρου και να συνοδεύεται από ημερολόγιο/παρουσιολόγιο.
Η πρακτική άσκηση να περιλαμβάνει σχεδιασμό μαθημάτων ή εκπαιδευτικών παρεμβάσεων, παρατήρηση, συμμετοχή στη διδασκαλία και απαραιτήτως εποπτευόμενη αυτόνομη διδασκαλία ή εκπαιδευτική παρέμβαση, όπως αυτή ορίζεται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.
στ) Η εξοικείωση των φοιτητών/τριών σε ερευνητικές διαδικασίες σε επιμέρους θέματα των παραπάνω αναφερόμενων επιστημονικών περιοχών και τη συγγραφή ανάλογων εργασιών.
Το ΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον τομέα της Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητικών Δραστηριοτήτων για Άτομα με Αναπηρίες. Αυτός ο τίτλος ισοδυναμεί με τον διεθνή τίτλο MSc (Master of Science in Sport Management and Organization of sport activities for people with disabilities).
Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), Ιατρικής, Βιολογίας, Νοσηλευτικής, Διατροφής και Διαιτολογίας, Οικονομικών και άλλων Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου.
Η χρονική διάρκεια του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης ορίζεται σε 4 εξάμηνα. Η φοίτηση και η ολοκλήρωση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας μπορούν να παραταθούν μέχρι τρία (3) κατ’ ανώτατο όριο επιπλέον διδακτικά εξάμηνα.
Επικοινωνήστε με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό οργανισμό, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα:
>Βαθμολογίες αξιολογητών
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για αυτή την καταχώρηση.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Άμεση σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού