Μεταπτυχιακό στις Αγγλικές Σπουδές | ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
HotΣτοιχεία επικοινωνίας
Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, Τ.Κ. 15784, Αθήνα,
Τηλ. 210 7277940 Φαξ: 210 7248979
Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, Τ.Κ. 15784, Αθήνα,
Τηλ. 210 7277940 Φαξ: 210 7248979
Ίδρυμα
Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Πλήρους φοίτησης
Επιστημονικοί τομείς
- Ξένες γλώσσες
Περιοχή
- Αθήνα
Περιγραφή
ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
Σκοπός του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης Αγγλικών Σπουδών είναι η προαγωγή της γνώσης και της έρευνας και η επιστημονική εμβάθυνση σε αντικείμενα, θεματικές ενότητες και επιστημονικούς κλάδους της Γλωσσολογίας και των εφαρμογών της καθώς επίσης της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού των αγγλόφωνων λαών. Γενικότερα επιδιώκει την εξοικείωση των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών με τους σύγχρονους προβληματισμούς, το θεωρητικό λόγο και τις μεθόδους έρευνας που αναπτύσσονται παγκόσμια στα αντίστοιχα επιστημονικά πεδία.
To πρόγραμμα οδηγεί στη χορήγηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) ισότιμου με Μ.Α. (Master of Arts), με τις εξής ειδικεύσεις: 1) Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία 2) Μετάφραση 3) Λεξικογραφία και 4) Λογοτεχνία, Πολιτισμός και Ιδεολογία.
ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ
Ο γενικός σκοπός του προγράμματος είναι κοινός, αλλά διαφέρουν οι επιμέρους στόχοι και η διάρθρωση του προγράμματος της κάθε κατεύθυνσης:
1.1 Κατεύθυνση Γλωσσολογίας
Η Κατεύθυνση αυτή δίνει τη δυνατότητα εξειδίκευσης σε τρία επιστημονικά πεδία: Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (Ειδίκευση 1), Λεξικογραφία (Ειδίκευση 2) και Μετάφραση (Ειδίκευση 3). Οι σπουδές ειδίκευσης προσφέρουν θεωρητική και πρακτική γνώση σχετικά με τις προσεγγίσεις μελέτης της γλώσσας, τις μεθόδους διερεύνησής της και τους τρόπους αξιοποίησης των ευρημάτων προς εξυπηρέτηση ποικίλων σκοπών. Το πρόγραμμα, που λειτουργεί για πρώτη φορά κατά τη διετία 2005-2007, εστιάζει στην Ειδίκευση 1, δηλαδή στην «Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία», και επικεντρώνεται στο χώρο της γλωσσικής εκπαίδευσης και ειδικότερα της ξενόγλωσσης. Συνεπώς, υπότιτλος του τρέχοντος προγράμματος είναι: Εκμάθηση, Διδασκαλία και Αξιολόγηση της Γνώσης Ξένων Γλωσσών.
1.2 Κατεύθυνση Λογοτεχνίας-Πολιτισμού
Η Κατεύθυνση αυτή προσφέρει δυνατότητα εξειδίκευσης στο αντικείμενο «Λογοτεχνία, Πολιτισμός και Ιδεολογία» (Ειδίκευση 4) και αποσκοπεί στη μελέτη της λογοτεχνίας και του πολιτισμού των αγγλόφωνων λαών, με ειδικότερο στόχο την ανάδειξη των ιδεολογικών και ευρύτερων πολιτισμικών εγγραφών στη λογοτεχνική παραγωγή καθώς και στον πολιτικό, θεωρητικό και κριτικό λόγο. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων από όλα τα λογοτεχνικά είδη (θέατρο, ποίηση, μυθιστόρημα, διήγημα και δοκίμιο) της αγγλόφωνης λογοτεχνίας (της Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Ιρλανδίας, των πρώην αποικιών κλπ.) που παρήχθησαν από τον 16ο αιώνα ως σήμερα. Έμφαση δίνεται κυρίως στον 20ό αιώνα εξαιτίας της διεύρυνσης του πολυπολιτισμικού τοπίου που έχει διαμορφωθεί ως συνέπεια της παγκοσμιοποίησης και των ανακατατάξεων που αφορούν στην πολιτισμική συγκρότηση του φύλου.
Επικοινωνήστε με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό οργανισμό, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα:
>Βαθμολογίες αξιολογητών
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για αυτή την καταχώρηση.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Άμεση σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού