WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Μεταπτυχιακό στη Φυσική Αγωγή και Αθλητισμό | ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Hot
Μεταπτυχιακό στη Φυσική Αγωγή και Αθλητισμό | ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Στοιχεία επικοινωνίας

Εθνικής Αντίστασης 41, Δάφνη, Τ.Κ. 17237,
Τηλ. 210 7276039, 210 7276028

Ίδρυμα

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Πλήρους φοίτησης

Επιστημονικοί τομείς

  • Αθλητισμός

Περιοχή

  • Αθήνα

Περιγραφή

Το πρόγραμμα βασίζεται σε τέσσερα επιστημονικά πεδία με τις ακόλουθες κατευθύνσεις σπουδών και ειδίκευσης:

Α) Παιδαγωγικό Πεδίο

1. Αθλητική Παιδαγωγική & Διδακτική της Φ. Α.

2. Αθλητική Ψυχολογία

3. Κινητική Συμπεριφορά

4. Προσαρμοσμένη Κινητική Δραστηριότητα

Β) Ανθρωπιστικό Πεδίο

1. Ιστορία του Αθλητισμού

2. Φιλοσοφία του Αθλητισμού

3. Κοινωνιολογία του Αθλητισμού

4. Αθλητικό Δίκαιο

5. Λαογραφία - Ανθρωπολογία του Χορού

Γ) Οργανωτικό Πεδίο

1. Οργάνωση & Διοίκηση του Αθλητισμού

2. Μεθοδολογία της Έρευνας

3. Ποσοτική Ανάλυση Δεδομένων

Δ) Προπονητικό Πεδίο *

1. Αθλοπαιδιές

2. Γυμναστική και Χορός

3. Κλασικός Αθλητισμός

4. Υγρός Στίβος

* καλύπτονται όλα τα Ολυμπιακά Αθλήματα

Κύκλοι & Τίτλοι Σπουδών: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2-ετή μεταπτυχιακό και 3-ετή διδακτορικό κύκλο σπουδών και μετά από πλήρη και επιτυχή φοίτηση οδηγεί, αντίστοιχα, σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (ΜΔ) και Διδακτορικό Δίπλωμα (ΔΔ).

Ποιοι Συμμετέχουν: Πτυχιούχοι της Αθλητικής Επιστήμης. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό και σε πτυχιούχους οποιασδήποτε άλλης επιστήμης ή πανεπιστημιακής ειδίκευσης, όπως η Παιδαγωγική, η Ψυχολογία, η Κοινωνιολογία, η Φιλοσοφία, η Ιστορία, η Νομική, η Διοικητική, η Οικονομία, η Τεχνολογία κ.ά.

Τομείς Δραστηριοποίησης: Οι σύγχρονες γνώσεις που παρέχονται στο πρόγραμμα οδηγούν στη δημιουργία νέων επιστημόνων-ερευνητών. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα μαθησιακών και ερευνητικών δράσεων διασφαλίζεται η υψηλή επιστημονική κατάρτιση στελεχών που μπορούν να δραστηριοποιηθούν στους τομείς:

· Επιστημονικός (πανεπιστήμια, κέντρα ερευνών, αθλητικά εργαστήρια, επιστημονικούς φορείς),

· Επαγγελματικός (δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί, εκπαιδευτήρια, σχολεία, ομοσπονδίες, σύλλογοι, ιατρικά ιδρύματα, δήμοι).

Αθλητικό-Κοινωνικοί Στόχοι: Οι πτυχιούχοι του Προγράμματος έχουν τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να υπηρετήσουν το κοινωνικό γίγνεσθαι και να ηγηθούν δημιουργικά στην επίτευξη κρίσιμων κοινωνικό-αθλητικών στόχων όπως:

· η προαγωγή της υγείας, της ευρωστίας και της φυσικής κατάστασης του ανθρώπου με την καθημερινή «δια βίου» σωματική άσκηση,

· η εκπαίδευση, η άθληση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες,

· η μελέτη, καλλιέργεια και μετάδοση των αρχών του Ολυμπισμού και της Αθλητικής Ιστορίας,

· η ανάδειξη ειδικών αθλητικών επιστημόνων - προπονητών σε όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα,

· η αναβάθμιση της οργάνωσης των αθλητικών αγώνων και της διοίκησης του αθλητισμού,

· η διεθνής συνεργασία και η διεπιστημονική προσέγγιση φορέων του αθλητισμού,

· η θεσμική και μεθοδολογική στήριξη των δραστηριοτήτων και λειτουργιών της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού,

· η εξειδίκευση στελεχών που χρειάζονται να καλύψουν νέες ειδικότητες στο προπτυχιακό επίπεδο εκπαίδευσης και στο επαγγελματικό περιβάλλον.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα αποσκοπεί στη μετάδοση τεκμηριωμένης και εφαρμοσμένης γνώσης σε μείζονες τομείς της κοινωνίας:

• Σχολικό Περιβάλλον. Διερεύνηση θεμάτων που έχουν σχέση με τη φυσική αγωγή, τον αθλητισμό και τα ιδεώδη του στο σχολικό περιβάλλον. Η σωματική, πνευματική, ψυχική, κοινωνική και ηθική ανάπτυξη των παιδιών μελετάται μεθοδικά. Η ανάδειξη νέας γνώσης για τη σχέση της φυσικής δραστηριότητας και της μαθησιακής απόδοσης, ή η μέσω της άσκησης αντιμετώπιση ψυχολογικών και άλλων προβλημάτων στο σχολείο αποτελούν επίσης κλασικά παραδείγματα ερευνητικών πεδίων.

• Αθλητικά Ιδεώδη. Πρωταρχικής αξίας ερευνητικά πεδία αποτελούν οι διαχρονικές και σύγχρονες αρχές και αξίες του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού. Η μελέτη της ιστορικής, κοινωνικής και φιλοσοφικής βάσης του αθλητισμού και των παιδαγωγικών του προεκτάσεων μπορεί να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό των απόψεων σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο του Αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων.

• Αθλητισμός. Το πρόγραμμα παρέχει υψηλού επιπέδου κατάρτιση στην προπονησιολογία του αθλητισμού. Κεντρικός στόχος είναι η μελέτη και διερεύνηση εξελιγμένων μεθόδων μεγιστοποίησης των φυσιολογικών και ψυχικών δυνατοτήτων, καθώς και των κινητικών δεξιοτήτων των αθλητών, με απώτερο στόχο τη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης.

• Άσκηση Αναψυχής. Η άσκηση για αναψυχή και ευεξία αποτελεί ενδιαφέρον ερευνητικό πεδίο και απασχολεί επιστήμονες διαφόρων συναφών ειδικοτήτων. Η μελέτη των επί μέρους πτυχών της ευεργετικής επίδρασης της άσκησης στην σωματική και ψυχική υγεία είναι πρωταρχικής σημασίας. Οι επιπτώσεις της υποκινητικότητας λόγω του «σύγχρονου τρόπου ζωής» μελετώνται σε σχέση με την ενίσχυση και προαγωγή της υγείας. Η άσκηση στους χώρους εργασίας είναι ένα ακόμη πεδίο έρευνας και νέας γνώσης.

• Άτομα με Αναπηρίες. Το Πρόγραμμα διασφαλίζει την εξειδίκευση στην άσκηση και στην άθληση των ατόμων με αναπηρίες, καθώς και στην διοργάνωση εθνικών, διεθνών και Παρά-Ολυμπιακών αγώνων. Δίνεται έμφαση στο σχεδιασμό προγραμμάτων φυσικής και εκπαιδευτικής αντιμετώπισης των μαθητών με αναπηρίες, καθώς και στην προετοιμασία τους για κοινωνική ένταξη.

• Αθλητική Διοίκηση. Ο σύγχρονος αθλητισμός έχει ανάγκη από εξειδικευμένες γνώσεις στην οργάνωση, διοίκηση και διαχείριση των αθλητικών δραστηριοτήτων. Η κατεύθυνση αυτή δίνει τη δυνατότητα σε νέους επιστήμονες να αναπτύξουν δραστηριότητες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, προς όφελος των ιδίων, αλλά και του κοινωνικού συνόλου.

• Παράδοση και Πολιτισμός. Η σε βάθος μελέτη και διδασκαλία του παραδοσιακού χορού εντάσσεται στα κύρια θέματα έρευνας του Προγράμματος. Ειδικότερα, ερευνώνται και αναλύονται λαογραφικά, ανθρωπολογικά, κοινωνιολογικά, παιδαγωγικά και τεχνικά ζητήματα του παραδοσιακού και σύγχρονου χορού.

• «Κρίση» στον Αθλητισμό. Η διερεύνηση των προβλημάτων του σύγχρονου αθλητισμού καλύπτεται επίσης επαρκώς. Φαινόμενα όπως ο ανεξέλεγκτος ανταγωνισμός, ο υπέρ-επαγγελματισμός, η βία στους αθλητικούς χώρους, η χρήση απαγορευμένων ουσιών και η εμπορευματοποίηση μπορούν να μελετηθούν στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος.

• Ανάλυση Αποτελεσμάτων. Η μελέτη του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής χωρίς την ανάλυση δεδομένων είναι αδύνατη. Οι επιδόσεις, τα ομαδικά στατιστικά και τα δεδομένα μετρήσεων συνιστούν τομείς επιστημονικής διερεύνησης. Η εξειδίκευση στον τομέα αυτό έχει καθιερωθεί διεθνώς και μάλιστα κατά αθλήματα (π.χ. στατιστικά μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, τένις).

Επικοινωνήστε με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό οργανισμό, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα:

>Βαθμολογίες αξιολογητών

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για αυτή την καταχώρηση.
Έχετε ήδη λογαριασμό; ή Δημιουργία λογαριασμού

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.