Οργανικά ηλεκτρονικά στην Ελλάδα
Τα οργανικά ηλεκτρονικά αποτελούν έναν καινούριο τομέα, ο οποίος εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο, με την Ελλάδα να συμμετέχει και αυτή. Έτσι, μέσα στο 2014 θα είναι έτοιμες δυο πιλοτικές γραμμές παραγωγής οργανικών ηλεκτρονικών στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη μονάδα παραγωγής θα έχει ως αντικείμενο την πιλοτική παραγωγή πρότυπων μηχανών για την εκτύπωση οργανικών ηλεκτρονικών, φωτοβολταϊκών και υλικών για εύκαμπτες οθόνες κι άλλες εφαρμογές. Η δεύτερη μονάδα θα δραστηριοποιείται στον χώρο «των τεχνολογιών παρόμοιων του πυριτίου, τόσο σε εύκαμπτα υποστρώματα, όσο και σε γυαλί».
Γενικά, τα οργανικά ηλεκτρονικά είναι πιο εύκαμπτα, πιο ελαφριά, πιο φθηνά και πιο αναλώσιμα από τα συμβατικά ηλεκτρονικά. Αποτέλεσμα της χρήσης τους είναι να βελτιώνουν τις μέχρι σήμερα συμβατικές μεθόδους παραγωγής, φωτισμού, αποθήκευσης ενέργειας και επικοινωνίας, και έχουν πάρα πολλές εφαρμογές, όπως στην ενέργεια, στο φωτισμό, στην ηλεκτρονική, στην υγεία.
Σκοπός είναι να δημιουργηθούν επτά καινοτόμα προϊόντα τα επόμενα δυο χρόνια, ενώ η ευρεία εφαρμογή που θα έχουν στο μέλλον τα οργανικά ηλεκτρονικά εκτιμάται ότι θα υπερβαίνει τα 16 δις ευρώ το 2015 και τα 65 δις το 2022. Παράλληλα, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, ενώ ήδη έχουν προκηρυχθεί νέες θέσεις υποψήφιων διδακτόρων ειδικών στα λέιζερ.
Δείτε περισσότερα τεχνολογικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/tehnologia