WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Τεχνολογικά νέα

Το OpenAI λανσάρει μία μίνι έκδοση της ναυαρχίδας του

Το OpenAI λανσάρει μία μίνι έκδοση της ναυαρχίδας του

OpenAI λανσάρει μια μίνι έκδοση του πιο πρόσφατου μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης της.

Τα μικρά μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης προορίζονται να είναι ταχύτερα και πιο προσιτά από την πλήρη έκδοση - καθιστώντας τα ιδιαίτερα χρήσιμα για απλές εργασίες μεγάλου όγκου.

 

Αυτό θα πρέπει να προσελκύσει μικρότερους προγραμματιστές που δεν έχουν απαραίτητα, μεγάλο budget για το κόστος της AI, αλλά θέλουν να ενσωματώσουν την AI στον ιστότοπο ή την εφαρμογή τους με έναν σχετικά ελαφρύ τρόπο.

Σε αυτή την περίπτωση, η OpenAI ανακοίνωσε το τελευταίο της μοντέλο-ναυαρχίδα, το GPT-4o, τον Μάιο.

Το «o» σημαίνει «omni», μια αναφορά στο γεγονός ότι το μοντέλο θα πρέπει να είναι σε θέση να καταλαβαίνει ομιλία και βίντεο, καθώς και κείμενο.

 

Και τώρα υπάρχει και το GPT-4o mini, το οποίο είναι η μειωμένη έκδοση. Το GPT-4o mini υποστηρίζει προς το παρόν κείμενο και εικόνες, αλλά η OpenAI λέει ότι θα προσθέσει στο μέλλον δυνατότητες βίντεο και ήχου.

Το νέο μοντέλο mini υποτίθεται ότι είναι φθηνότερο κατά περισσότερο από 60% από το GPT 3.5 Turbo, το οποίο αντικαθιστά ως το μικρότερο μοντέλο της OpenAI. Επίσης, σημειώνει καλύτερη βαθμολογία από τα ανταγωνιστικά μικρά μοντέλα στο MMLU (ένα βιομηχανικό μέτρο σύγκρισης για τη λογική).

 

Πηγή: liberal.gr

 

Δείτε περισσότερα τεχνολογικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/tehnologia

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.