WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Τεχνολογικά νέα

Hyundai: Το ρομπότ της δε φτιάχνει καφέ αλλά τον παραδίδει στον πελάτη – Με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και αναγνώρισης προσώπου

RobotHyundaiDeliveryΗ τεχνογνωσία της Hyundai δεν περιορίζεται στο χώρο του αυτοκινήτου, αλλά επεκτείνεται και στη ρομποτική.

Σε συνεργασία με την ομοεθνή της Kia Corporation η κορεάτικη εταιρεία παρουσιάζει το ρομπότ DAL-e Delivery, το οποίο μπορεί να παραδίδει δέματα και προϊόντα εντός μεγάλων εσωτερικών χώρων (εμπορικά κέντρα-γραφεία). Πρόκειται για την εξελιγμένη εκδοχή του αντίστοιχου ρομπότ που είχε παρουσιαστεί η Hyundai το Δεκέμβριο του 2022.


Eίναι μικρότερο σε μέγεθος, αλλά διαθέτει μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο φόρτωσης και μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα βάρους έως 10 κιλών. Κομψότερη χαρακτηρίζεται η εξωτερική του σχεδίαση, καθώς η τετραγωνισμένη κάθετη δομή του έχει μεταλλικό φινίρισμα και στρογγυλεμένες γωνίες. Οι αισθητήρες του είναι διακριτικά ενσωματωμένοι, ενώ έχει χαμηλώσει το κέντρο βάρους του και έχει βελτιωθεί η ανάρτηση για καλύτερη ευστάθεια και σταθερότητα.

Βασίζεται σε τέσσερις μονάδες Plug & Drive (PnD), μια λύση κινητικότητας που συνδυάζει έναν κινητήρα με σύστημα διεύθυνσης, ανάρτησης και πέδησης. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 4,32 χλμ./ώρα, ενσωματώνοντας προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης αναγνωρίζει και αποφεύγει εμπόδια με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία σε πολυσύχναστους χώρους. Μπορεί μάλιστα να χρησιμοποιεί το ασανσέρ και να μετακινείται από όροφο σε όροφο.


Πώς το ρομπότ της Hyundai βρίσκει τον παραλήπτη

Ειδική μνεία γίνεται στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου μέσω κάμερας, με την οποία το ρομπότ DAL-e Delivery εντοπίζει και πλησιάζει το άτομο που έχει κάνει την παραγγελία, χωρίς αυτό να χρειάζεται να εισάγει κωδικό πρόσβασης. Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου είναι επίσημα πιστοποιημένη από την Κορεατική Υπηρεσία Διαδικτύου και Ασφάλειας για την ακρίβειά της σε ποσοστό 99,9%. Όταν ανοίγει η πόρτα του χώρου φόρτωσης ένας δίσκος επεκτείνεται προς τα έξω, κάνοντας ευκολότερη την παραλαβή. Σημειώνεται ότι το ρομπότ DAL-e Delivery μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 16 φλυτζάνια καφέ.

Στην κορυφή του βρίσκεται ενσωματωμένη μια οθόνη υψηλής ανάλυσης 11,6 ιντσών που εμφανίζει βασικές πληροφορίες, όπως ο προορισμός και η κατάσταση λειτουργίας, επιτρέποντας στους χρήστες και στους πεζούς να κατανοήσουν την αποστολή του ρομπότ DAL-e Delivery. Επιπλέον, οι κινούμενες εκφράσεις προσώπου που εμφανίζονται στην οθόνη ενισχύουν την οικειότητα με όσους το συναντούν και με τον λήπτη της παραγγελίας.

Το έξυπνο ρομπότ DAL-e Delivery πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στο “Factorial Seongsu” της IGIS Asset Management, ένα κτίριο γραφείων που βρίσκεται στη Σεούλ.

 

Πηγή: motori.gr

 

Δείτε περισσότερα τεχνολογικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/tehnologia

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.