WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Τεχνολογικά νέα

Η πρώτη τρισδιάστατα εκτυπωμένη μπάλα του NBA

AirlessPrototypeΗ Wilson, η αμερικανική εταιρεία που κατασκευάζει αθλητικό εξοπλισμό, εξέπληξε τον κόσμο του μπάσκετ με το λανσάρισμα της πιο πρόσφατης εφεύρεσής της. Πρόκειται για την πρώτη τρισδιάστατα εκτυπωμένη μπάλα του NBA, η οποία ουσιαστικά δεν είναι φουσκωτή.


Χωρίς αέρα

Η νέα μπάλα, που αυτήν τη στιγμή ονομάζεται Airless Prototype, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τη βέλτιστη απόδοση στο γήπεδο, χωρίς την ανάγκη για εσωτερικό θάλαμο αέρα. Αυτό σημαίνει ότι η μπάλα είναι ελαφρύτερη, πιο ανθεκτική και προσφέρει πιο σταθερή αναπήδηση σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μπάλες.

Επιπλέον, καθώς δεν βασίζεται στον αέρα για να διατηρήσει το σχήμα της, η μπάλα είναι λιγότερο επιρρεπής σε διαρροές και σπασίματα, καθιστώντας την ασφαλέστερη και πιο αξιόπιστη επιλογή για τους παίκτες.


Η κατασκευή της

Η διαδικασία κατασκευής της μπάλας είναι εξίσου εντυπωσιακή. Χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας τρισδιάστατους εκτυπωτές και υψηλής ποιότητας ρητίνη σε σκόνη, η Wilson κατάφερε να δημιουργήσει μια μπάλα που πληροί τα αυστηρά πρότυπα του NBA για το βάρος, το μέγεθος και την αναπήδηση. Ο μοναδικός σχεδιασμός της μπάλας, με την απρόσκοπτη επιφάνεια και την ειδική υφή, εξασφαλίζει βέλτιστο κράτημα και φυσική αίσθηση στο χέρι, βελτιώνοντας την εμπειρία παιχνιδιού για τους αθλητές.


Ο αντίκτυπος αυτής της νέας μπάλας υπερβαίνει το γήπεδο.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή της θα μπορούσε να έχει εφαρμογές και σε άλλους τομείς, όπως η ιατρική και η μηχανική, στους οποίους η τρισδιάστατη εκτύπωση φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται και κατασκευάζονται τα προϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι η μπάλα της Wilson δεν αλλάζει μόνο τον τρόπο με τον οποίο παίζεται το μπάσκετ, αλλά ανοίγει και νέες πόρτες για την καινοτομία σε άλλους τομείς.

Η νέα τρισδιάστατα εκτυπωμένη μπάλα της Wilson είναι κάτι περισσότερο από μια απλή εξέλιξη στον σχεδιασμό της μπάλας του μπάσκετ. Είναι ένα τρανό παράδειγμα του πώς η τεχνολογία μπορεί να μετατρέψει ένα καθημερινό αντικείμενο σε κάτι εξαιρετικό και να ανοίξει νέες δυνατότητες για το μέλλον.

 

Πηγή: esquire.com.gr

 

Δείτε περισσότερα τεχνολογικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/tehnologia

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.