WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Τεχνολογικά νέα

Οδηγίες αναγνώρισης πλαστών βίντεο προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Anagnorisi prosopouΜια από τις εφαρμογές των προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης νέας γενιάς που κατακλύζουν εδώ και ένα χρόνο τη βιομηχανία της τεχνολογίας και το Διαδίκτυο είναι αυτή της δημιουργίας εξαιρετικά ρεαλιστικών βίντεο που αν δεν γνωρίζει κάποιος ότι είναι προϊόν ΑΙ θα πεισθεί εύκολα ότι οι εικόνες που βλέπει είναι πραγματικές.

Όπως λένε οι ειδικοί η τεχνολογία παραγωγής βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη έχει εξελιχθεί πολύ αλλά ακόμη δεν έχει τελειοποιηθεί και υπάρχουν μικρές ατέλειες που μπορεί κάποιος να εντοπίσει αν ξέρει που να κοιτάξει για να διαπιστώσει τη γνησιότητα η μη ενός βίντεο.


Το σχήμα του προσώπου και ειδικότερα τα αυτιά είναι μια από αυτές τις λεπτομέρειες. Τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης δεν μπορούν ακόμη να τελειοποιήσουν το σχήμα προσώπου και τα αυτιά και έτσι αν κάποιος συγκρίνει μια αληθινή φωτογραφία ενός ατόμου με την εικόνα του σε ένα βίντεο θα μπορεί σχετικά εύκολα να βρει διαφορές. Προβλήματα επίσης εντοπίζονται με την ευθυγράμμιση των ματιών. Μπορεί ένας χρήστης να ελέγξει την ευθυγράμμιση των ματιών σταματώντας το βίντεο μερικές φορές ελέγχοντας αν τα μάτια των πρωταγωνιστών ενός βίντεο κοιτάζουν προς την ίδια κατεύθυνση.

Εάν κάποιος δεν μπορεί να εντοπίσει προβλήματα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου μπορεί να πραγματοποιήσει ένα έλεγχο στο Διαδίκτυο για να δει αν υπάρχει αυτό το βίντεο ή άλλες σχετικές σκηνές του γεγονότος που προβάλλεται σε μεγάλες πλατφόρμες προβολής βίντεο όπως το Google, το YouTube και το TikTok.


Αν στο βίντεο εμφανίζεται κάποιο διάσημο πρόσωπο ο χρήστης που αμφιβάλει για την γνησιότητα του βίντεο μπορεί να αναζητήσει άλλα βίντεο του ίδιου ατόμου και να δει αν χαρακτηριστικές κινήσεις του σώματος, του τρόπου ομιλίας ή άλλες συνήθειες σε δημόσιες εμφανίσεις που κάνει αυτό το άτομο υπάρχουν και στο ύποπτο βίντεο.

Τα βίντεο τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να φαίνονται πειστικά όταν το άτομο βλέπει την κάμερα, αλλά η τεχνολογία μπορεί να ξεφύγει όταν στρίβουν στο πλάι και οι διαφορές αυτές γίνονται πιο ευκρινείς αν κάποιος επιβραδύνει το βίντεο. Θα πρέπει επίσης να δίνεται προσοχή στο αν η φωνή συγχρονίζεται σωστά με το βίντεο ή ότι το στόμα έχει λάθος σχήμα σε σχέση με αυτό που ακούγεται.

 

Πηγή: naftemporiki.gr


Δείτε περισσότερα τεχνολογικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/tehnologia

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.