WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Τεχνολογικά νέα

Έως το 2028 θα έχουμε τηλέφωνα με οθόνες αυτοΐασης, αναφέρουν οι αναλυτές

Othoni kinitouΤα smartphones με οθόνες ικανές να αυτοεπιδιορθώνονται θα μπορούσαν να αρχίσουν να εμφανίζονται στην αγορά μέχρι το 2028, σύμφωνα με την εταιρεία αναλυτών CCS Insight.

Στη σύνοψη των κορυφαίων τεχνολογικών προβλέψεων για το 2024 και μετά, η CCS Insight δήλωσε ότι αναμένει ότι οι κατασκευαστές smartphone θα αρχίσουν να παράγουν τηλέφωνα με οθόνες «αυτοΐασης-αυτοθεραπείας» εντός πέντε ετών. Ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό είναι με την ενσωμάτωση μιας νανοεπίστρωσης στην επιφάνεια της οθόνης, η οποία, στην περίπτωση που γρατζουνιστεί, θα μπορεί να δημιουργεί ένα νέο υλικό που θα «αντιδρά» όταν εκτίθεται.


«Αυτό που αναφέρουμε δεν ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να συμβεί», δήλωσε ο Γουντ στο CNBC σε τηλεφωνική επικοινωνία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. «Νομίζω ότι η μεγαλύτερη πρόκληση με αυτό είναι να θέσουμε σωστά τις προσδοκίες.»

«Υπάρχουν μερικές νέες τεχνολογίες πάνω στις οποίες εργάζονται άνθρωποι αυτή τη στιγμή. Δεν μιλάμε για σπασμένες οθόνες που διορθώνονται μόνο με αντικατάσταση ή από θαύμα. Αλλά για μικρές διακριτικές γρατζουνιές», είπε.


Οι εταιρείες μιλούν εδώ και αρκετά χρόνια για τεχνολογία οθόνης smartphone που θα μπορεί να επιδιορθώνεται από μόνη της.

Η LG, ο νοτιοκορεατικός γίγαντας των καταναλωτικών ηλεκτρονικών, διαφήμιζε την τεχνολογία αυτοθεραπείας στα smartphones της ήδη από το 2013. Η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα smartphone με την ονομασία G Flex, το οποίο διέθετε μια κάθετα κυρτή οθόνη και μια «αυτοθεραπευτική» επίστρωση στο πίσω κάλυμμα. Ωστόσο, δεν εξήγησε τότε πώς ακριβώς λειτουργούσε η τεχνολογία.


Αν και κάποιοι κατασκευαστές τηλεφώνων όπως η Motorola (2017) ή η Apple σχεδίασαν οθόνες από υλικό που «επουλώνει» τις ρωγμές, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η τεχνολογία που σε μια εμπορικά επιτυχημένη συσκευή. Ενώ παράλληλα, υπάρχουν ορισμένα εμπόδια για την κυκλοφορία τέτοιων τηλεφώνων σε μαζική κλίμακα.

Πρώτον, οι εταιρείες απαιτούν πολλές επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να εντοπίσουν τις νέες καινοτομίες στις οθόνες smartphone. Απαιτούνται επίσης μετρητά για την εμπορία και την πώληση των τηλεφώνων σε μεγάλους όγκους — και για να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές είναι πραγματικά σωστά ενημερωμένοι σχετικά με το επίπεδο ζημιάς στα τηλέφωνα που μπορούν να επιδιορθωθούν, χωρίς καμία χειροκίνητη παρέμβαση.

 

Πηγή: liberal.gr


Δείτε περισσότερα τεχνολογικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/tehnologia

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.