Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν πώς θα είναι ταξίδια το 2070
Εκπληκτικές αποκαλύψεις έκαναν οι επιστήμονες γα το πώς θα είναι τα ταξίδια σε 50 χρόνια, δηλαδή το 2070. Περιληπτικά μερικές από τις σημαντικότερες αλλαγές θα είναι τα διαβατήρια «καρδιακού παλμού», τυπωμένα τρόφιμα ξενοδοχείων και καθίσματα αεροπλάνου που προσαρμόζονται στο σχήμα του σώματος του επιβάτη.
Αυτή είναι η έκθεση μελλοντικών ταξιδιών της easyJet 2070 Future Travel Report. Το μέλλον είναι επίσης γεμάτο ιπτάμενα ταξί, 3D τυπωμένα ρούχα και πολλά άλλα... Σε 50 χρόνια οι επιβάτες θα περνούν από τον έλεγχο διαβατηρίων με καρδιακό παλμό. Αυτό συμβαίνει επειδή σύμφωνα με κορυφαίους επιστήμονες, τα «βιομετρικά διαβατήρια καρδιακών παλμών» θα αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά. Οι καρδιακές υπογραφές των ταξιδιωτών θεωρούνται μοναδικές και θα διαβάζονται ως μορφή ταυτότητας.
Επίσης το μελλοντικό όραμά τους αναφέρει για το πώς θα ταξιδέψουμε και θα απολαύσουμε τις διακοπές μας σε 5 δεκαετίες μετά, καθώς υπολογίζεται ότι θα υπάρχουν αυτόματοι μπουφέδες ξενοδοχείων.
Επίσης αναφέρουν τα «έξυπνα» αεροπορικά καθίσματα που προσαρμόζονται στο σχήμα του επιβάτη και στον ορίζοντα.
Οι επιστήμονες που έκαναν αυτές τις αποκαλύψεις είναι η καθηγήτρια Birgitte Andersen του Birkbeck, Πανεπιστήμιου του Λονδίνου και διευθύνουσα σύμβουλος του Big Innovation Centre, η Δρ Melissa Sterry, επιστήμονας σχεδιασμού και θεωρητικός πολύπλοκων συστημάτων, οι διάσημοι φουτουριστές Shivvy Jervis και Δρ Patrick Dixon, ο Διευθυντής Συστημάτων Μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Cranfield, ο καθηγητής Graham Braithwaite, αλλά και ο Nikhil Sachdeva, Διευθυντής αεροδιαστημικής στην εταιρεία συμβούλων Roland Berger.
Από την επιστημονική ομάδα περιγράφονται με λεπτομέρειες πώς θα γίνονται τα ταξίδια ααπό την έλευση στο αεροδρόμιο, ενώ η εμπειρίες των αεροπορικών ταξιδιών θα «αποτελούν μια επανάσταση από τις τεχνολογικές εξελίξεις». Επίσης εξήγησαν ότι το βιομετρικό σύστημα διαβατηρίων καρδιακών παλμών θα βλέπει τις μοναδικές υπογραφές των επιβατών και τα βιομετρικά στοιχεία θα καταγράφονται σε ένα παγκόσμιο σύστημα, όπως λειτουργεί σήμερα η τεχνολογία σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Πηγή: news.gr
Δείτε περισσότερα τεχνολογικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/tehnologia