O John McEnroe γύρισε πίσω τον χρόνο κι έπαιξε ένα σετ με τον νεαρό εαυτό του
Η τεχνητή νοημοσύνη ήταν αυτή που λειτούργησε σαν χρονομηχανή φτιάχνοντας το avatar του θρυλικού τενίστα.
Το ESPN παρουσίασε ένα ματς διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Με τίτλο McEnroe vs McEnroe, έσπασε το φράγμα του χρόνου και έβαλε τον 63χρονο John McEnroe απέναντι σε ένα avatar που είχε μάθει τένις με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.
Η πρώτη παρτίδα τένις μεταξύ ανθρώπου και avatar κράτησε 45 λεπτά και για να γίνει «πραγματικότητα» έπρεπε να συνεργαστούν τρεις τεχνολογικές εταιρείες και 5 εικονικοί εαυτοί του John McEnroe από τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του
Μία από τις εταιρείες, η Unit 9 πέρασε μια ολόκληρη ημέρα με τον θρυλικό τενίστα σκανάροντας με κάθε λεπτομέρεια το σώμα του και με τη βοήθεια της τεχνολογίας Unreal Engine MetaHuman έφτιαξε ένα φωτορεαλιστικό και κινούμενο ομοίωμα του McEnroe. Το εικονικό παιχνίδι στήθηκε πάνω σε ένα σύνολο ολογραφικών δεδομένων υποβοηθούμενο από ένα σύστημα μηχανισμών που έδινε κατεύθυνση στα μπαλάκια του τένις.
Με το που περνάει ο McEnroe τη μπάλα πάνω από το φιλέ, το avatar του νεαρού εαυτού του κινείται σαν από ένστικτο ακολουθώντας την πορεία του μπαλακιού. Ταυτόχρονα ένα νέο μπαλάκι εκτοξεύεται από ένα «κανόνι» που κρύβεται πίσω από τα γραφικά του γηπέδου με τέτοιο τρόπο που μοιάζει να το ρίχνει η ρακέτα του avatar.
Για να προγραμματιστεί το avatar αναλύθηκαν ώρες αγώνων του John McEnroe και με κάθε είδους πιθανές κινήσεις. Στη βάση δεδομένων του avatar μπήκαν 308 strikes και 259 loops και οι συνδυασμοί μεταξύ τους για να είναι όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται. Ακόμα έχουν αποθηκευτεί φράσεις και δηλώσεις του McEnroe ώστε να μπορεί να μιλάει με τον εαυτό του μεταξύ των κινήσεων.
Ο John McEnroe έχει να επιδείξει ένα εντυπωσιακό παλμαρέ στην καριέρα του στα courts. Έχει βρεθεί στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει κερδίσει 7 Grand Slam σε μονό και άλλα 10 σε διπλό και για πάρα πολλούς φίλους του τένις θεωρείται ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών.
Στη 15ετή του καριέρα ο John McEnroe εκτός πολυάριθμες νίκες και τρόπαια κατάφερε να φτιάξει ένα clut φαινόμενο που δημιούργησε ένα ορκισμένο κοινό. Ένα cult φαινόμενο που φυσικά στηρίχθηκε πάνω το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του, τις παθιασμένες κόντρες με τους διαιτητές και φυσικά τις δεκάδες σπασμένες ρακέτες.
Πηγή: ratpack.gr
Δείτε περισσότερα τεχνολογικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/tehnologia