Πως οι πτήσεις θα γίνουν καλύτερες χάρη στην τεχνολογία
Πτήση στο μέλλον: πώς η τεχνολογία θα αλλάξει την εμπειρία των πτήσεων που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Οι επιβάτες παρακαλούνται να δέσουν τις ζώνες ασφαλείας και να έχουν έτοιμο για έλεγχο το… πρόσωπό τους.
Αυτές πάνω κάτω θα είναι οι υποχρεώσεις των επιβατών στο κοντινό μέλλον. Για τα υπόλοιπα θα αναλαμβάνουν ρομπότ, αλγόριθμοι και τεχνητή νοημοσύνη.
Τα ταξίδια με το αεροπλάνο δεν είναι άνετα – παρά μόνο αν πετάς πρώτη θέση.
Η ατμόσφαιρα είναι πιο ξερή από την έρημο, πρέπει να παλέψεις σκληρά για να βάλεις τη χειραποσκευή σου μέσα στα ντουλάπια του αεροπλάνου, το φαγητό είναι συνήθως απαίσιο και σε πολύ μικρές μερίδες ενώ ακόμα κι αν δεν είσαι πρώτο μπόι είναι σχεδόν σίγουρο ότι αποκλείεται να βολευτείς.
Οι αεροπορικές εταιρείες βιάζονται. Οι εκτιμήσεις είναι ότι τα 3,7 δισεκατομμύρια επιβάτες του 2017, θα φτάσουν τα 5,5 δισεκατομμύρια το 2036.
Αυτό και μόνο το στοιχείο αναγκάζει τις εταιρείες να επισπεύσουν «την ψηφιοποίηση των διαδικασιών και των υπηρεσιών για να προσφέρουν στους επιβάτες μεταβιβάσεις πιο γρήγορες και πιο ασφαλείς».
Αυτά αναφέρει στη Repubblica ο Σέρτζιο Κολέλα πρόεδρος της SITA, της εταιρείας που δημιούργησαν οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες για να προετοιμαστούν για τις τεχνολογικές μεταμορφώσεις που έρχονται στον τομέα των αερομεταφορών.
Η SITA πρόσφατα συγκέντρωσε στη Γερμανία τους «γκουρού» του χώρου για να συζητήσουν το πώς θα αλλάξει η εμπειρία των πτήσεων και ιδού οι προβλέψεις τους.
Ίσως, όμως, υπάρχει φως στο τούνελ, αν και φυσικά αυτό δεν θα είναι δωρεάν. Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται σε ερευνητικό πυρετό προσπαθώντας να δώσουν λύσεις μέσα από την τεχνολογία που καλπάζει.
Έτσι, σε λίγο καιρό είναι πολύ πιθανό τα αεροσκάφη να λειτουργούν με smart λογικές: θα μπορείς να τσεκάρεις αν η τουαλέτα είναι ή όχι πιασμένη ενώ αντίστοιχα το πλήρωμα θα μπορεί να ελέγχει μέσα από το πάτημα ενός κουμπιού αν έχει τελειώσει το χαρτί ή το σαπούνι έτσι ώστε να αποσοβηθούν οι διάφορες δυσάρεστες εκπλήξεις. Ήδη εταιρείες όπως η Airbus επενδύουν χρήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Πηγή: ratpack.gr
Δείτε περισσότερα τεχνολογικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/tehnologia