Twitter: Φίλτρο κατά ανεπιθύμητων γυμνών φωτογραφιών στα μηνύματα
Ένα νέο φίλτρο που εμποδίζει να λαμβάνουν χρήστες μηνύματα με γυμνές φωτογραφίες εφόσον δεν έχουν δώσει την άδειά τους για αυτό έθεσε σε λειτουργία το Twitter.
Όπως αναφέρει το BBC, το συγκεκριμένο plugin, ονόματι Safe DM- το οποίο μπλοκάρει και διαγράφει φωτογραφίες με γεννητικά όργανα που στέλνονται μέσω direct message- κατέστη διαθέσιμο στους χρήστες του Twitter.
Η δημιουργός του, Κέλσεϊ Μπρέσλερ, είχε την ιδέα αυτή αφού έλαβε μια ανεπιθύμητη γυμνή φωτογραφία από έναν άνδρα. Όπως τόνισε η Μπρέσλερ, οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης θα έπρεπε να κάνουν περισσότερα για να προστατεύουν τους χρήστες από το «cyberflashing».
Το Safe DM είναι σε αρχικά στάδια συνομιλιών για να αρχίσει να χρησιμοποιείται και σε άλλη μεγάλη πλατφόρμα, είπε η ίδια στο BBC. «Θα θέλαμε να το εισάγουμε σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικές δικτύωσης και συζητούμε πού θα πάμε μετά».
Για την ανάπτυξη της σχετικής τεχνητής νοημοσύνης, η Μπρέσλερ υπέβαλε σχετικό αίτημα τον Σεπτέμβριο προς το κοινό για να της αποσταλούν φωτογραφίες με πέη. «Δοκιμάζω ένα φίλτρο που είναι υπό ανάπτυξη, το οποίο θα εντοπίζει αυτόματα “dick pics” στα μηνύματα και θα τις επεξεργάζεται εκ μέρους του χρήστη» έγραψε στο Twitter. Απεστάλησαν πάνω από 4.000 εικόνες.
Η ομάδα του Safe DM υποστηρίζει πως το φίλτρο λειτουργεί σωστά στο 99% των περιπτώσεων. Το Buzzfeed News το δοκίμασε και κατέληξε στο συμπέρασμα πως το λογισμικό είναι πολύ ακριβές όσον αφορά στο μπλοκάρισμα και τη διαγραφή εικόνων με πέη, ωστόσο υπήρχε lag μερικών λεπτών.
Οι χρήστες που θέλουν να ενεργοποιήσουν το Safe DM πρέπει να βάλουν ένα plugin στον λογαριασμό τους στο Twitter και να του επιτρέψουν να έχει πρόσβαση στα direct messages.
Το λογισμικό ψάχνει στα μηνύματα των χρηστών για εικόνες με πέη. Εάν εντοπίζει μία, στέλνει απάντηση και στις δύο πλευρές, ενημερώνοντας πως πρόκειται για ακατάλληλη εικόνα η οποία έχει διαγραφεί. Όπως τόνισε η Μπρέσλερ, η τεχνητή νοημοσύνη ψάχνει μόνο για τις ανεπιθύμητες εικόνες, και δεν διαβάζει το κείμενο του μηνύματος.
Πηγή: pestaola.gr
Δείτε περισσότερα τεχνολογικά νέα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/tehnologia