WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Συνεντεύξεις

«Κρίση, Ανατροπές, Ευκαιρίες»

Eleni Douka PateraΣυνέντευξη: Ελένη Δούκα-Πατέρα
Διευθύντρια Εκπαιδευτηρίων Δούκα


Στα πλαίσια της ημερίδας "Γονέας στον 21ο αιώνα" που διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, η κα Δούκα Πατέρα παραχώρησε στο eduadvisor.gr μια μίνι συνέντευξη, αναλύοντας τη σημασία της Ημερίδας αυτής.

 

Τί σας ενέπνευσε να διοργανώσετε την ημερίδα «Γονέας στον 21ο Αιώνα: Κρίση, Ανατροπές, Ευκαιρίες»;

Όλοι Εμείς, στα Εκπαιδευτήρια Δούκα με ιστορία 95 χρόνων στα εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας μας, θεωρούμε υποχρέωσή μας να υποστηρίζουμε σε πολλαπλά επίπεδα γονείς, μαθητές και Εκπαιδευτικούς. Ειδικότερα στην εποχή μας, η αλληλεγγύη και η στήριξη του θεσμού της οικογένειας, σε συνδυασμό με το σχολείο και την εκπαιδευτική διαδικασία, είναι για εμάς προτεραιότητα.


Για το λόγο αυτό και αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα των καιρών, συνεχίζουμε την δράση που ξεκινήσαμε πέρυσι όταν διοργανώσαμε για πρώτη φορά την Ημερίδα: «Γονέας στον 21ο αιώνα – Συμμετέχω, Επικοινωνώ, Συμβουλεύω». Φέτος, δεδομένων των συνθηκών, η προσέγγιση μας όφειλε να είναι διαφορετική. Εστιάζουμε στον γονέα της σημερινής εποχής, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με πληθώρα προκλήσεων και διλλημάτων όσον αφορά στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, μέσα σε κοινωνικές συνθήκες που μεταβάλλονται και επιδεινώνονται.

 

Ποιος ο σκοπός της ημερίδας «Γονέας στον 21ο Αιώνα: Κρίση, Ανατροπές, Ευκαιρίες»;

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τον «ανοιχτό διάλογο» για το νέο ρόλο του Γονέα στην Οικογένεια, το Σχολείο και την Κοινωνία. Επιθυμούμε, αντί να αποτυπώσουμε για άλλη μία φορά την πραγματικότητα, να προτείνουμε, μέσα από τους εξαιρετικούς και αναγνωρισμένους ομιλητές μας, λύσεις και εργαλεία που θα βοηθήσουν εκτός από τα παιδιά και τους ίδιους τους γονείς. Οι απαραίτητες πληροφορίες θα συμβάλλουν ώστε ο κάθε γονιός να χαράξει τη δική του προσωπική πορεία και να επιχειρήσει τις προσωπικές του υπερβάσεις. Τέλος επιδίωξή μας είναι να ξαναδώσουμε όραμα στα παιδιά μας και όλοι μαζί να δούμε με αισιοδοξία το συλλογικό μας μέλλον και την πορεία μας. Γνωρίζουμε τη δυσκολία του εγχειρήματος αλλά οφείλουμε, ως Εκπαιδευτικός οργανισμός , να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε το αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί στις οικογένειες και δείξουμε ότι λύσεις υπάρχουν και εμείς είμαστε εκεί για να τις υποστηρίξουμε.


Σε ποιους απευθύνεται η ημερίδα;

Η Ημερίδα απευθύνεται σε όλους εμάς τους γονείς, σε μια προσπάθεια σφαιρικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από καίρια ζητήματα που άπτονται του ρόλου της οικογένειας σε ένα κοινωνικό και εκπαιδευτικό σύγχρονο περιβάλλον, το οποίο διαρκώς μεταβάλλεται. Η κρίση έχει αγγίξει όλους και ένα σχολείο πρέπει να έχει ανοιχτές τις πόρτες του στην κοινωνία. Η εκπαίδευση είναι ένας θεσμός που υπηρετούμε 95 χρόνια και θεωρούμε υποχρέωση μας εκτός από το να προετοιμάζουμε τους σύγχρονους πολίτες, να δείχνουμε και τον δρόμο της δημιουργίας απευθυνόμενοι σε όλους. Για το λόγο αυτό προσκαλούμε μέσα όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν. Περισσότερες συμμετοχές, περισσότερες προτάσεις, περισσότερες λύσεις.

 

Πηγή: eduadvisor.gr

 

Δείτε περισσότερες Συνεντεύξεις: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/synentefxeis

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.