WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Συνεντεύξεις

Σχολή Β. Μάνου: Ένα μικρό σχολείο - Μία μεγάλη οικογένεια

Σχολή Β. Μάνου: Ένα μικρό σχολείο - Μία μεγάλη οικογένεια

Τη συνέντευξη στο eduadvisor.gr παραχώρησε ο κος Βασίλης Μάνος, Γενικός Διευθυντής

 

Αξιότιμε κύριε Μάνο, πόσα χρόνια λειτουργεί το σχολείο σας και που βρίσκεται?

Το σχολείο μας λειτουργεί 60 χρόνια, από το 1957 και βρίσκεται στην Εκάλη.


Ποιος είναι ο στόχος του εκπαιδευτηρίου σας?

Στόχοι μας είναι η μεθοδικότητα στην υλοποίηση του προγράμματος μας, η συνέπεια στην εργασία μας και η φροντίδα για κάθε παιδί ξεχωριστά.


Το σχολείο σας ειδικεύεται στην προσχολική αγωγή και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Πόσο σημαντικά θεωρείτε τα πρώτα αυτά εκπαιδευτικά βήματα για τη μετέπειτα εξέλιξη των μαθητών?

Η προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση βάζει τις βάσεις για την κοινωνικοποίηση και την προσαρμογή του μικρού παιδιού στο σχολικό περιβάλλον και δίνει όλα τα εφόδια που χρειάζεται ο μαθητής για να εξελίξει θετικά όλες του τις δεξιότητες. Όσο καλύτερα λειτουργήσει η πρώτη επαφή του παιδιού με το σχολείο, τόσο ευκολότερη θα είναι η μαθησιακή του πορεία σε όλη τη διάρκεια της σχολικής του ζωής.


Ποιες είναι οι δραστηριότητες και οι παροχές που προσφέρει η Σχολή Β. Μάνου?

Η σχολή μας παρέχει σχολικό λεωφορείο, εστιατόριο και φύλαξη μετά τη λήξη της εκπαίδευσης. Επιπλέον, εξειδικευμένη διδασκαλία λογοτεχνίας, ποίησης και αισθητικής αγωγής, τμήμα ελληνικών παραδοσιακών χορών, περιβαλλοντική εκπαίδευση, αγγλικά, γαλλικά, μουσική, χορωδιακό τμήμα.

Προαιρετικά λειτουργούν: τμήμα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τμήμα ζωγραφικής, μίνι τένις, πιάνου, καλοκαιρινό τμήμα Ιουνίου - Ιουλίου.


Ποια είναι, κατά την άποψή σας, τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν ξεχωριστή τη σχολική σας μονάδα και της επιτρέπουν να ανταπεξέρχεται στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον της ιδιωτικής εκπαίδευσης?

Όλα τα ιδιωτικά σχολεία ναι μεν είναι επιχειρήσεις, πάνω από όλα όμως είναι εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ως εκ τούτου δε θεωρώ πως είναι μεταξύ τους ανταγωνιστικά αλλά πως όλοι προσπαθούμε για το καλό της εκπαίδευσης και την προκοπή των μαθητών μας.

Κάθε σχολείο ιδιωτικό ή δημόσιο και κάθε συνάδελφος εκπαιδευτικός προσπαθεί με τον καλύτερο τρόπο να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Στο σχολείο μας κύριο μέλημα και φροντίδα μας είναι να μην υπάρχουν «άγνωστα παιδιά» μέσα στο σχολείο, να δημιουργείται μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ παιδιού – σχολείου και οικογένειας και να υποστηρίζονται όλοι οι μαθητές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο σε μαθησιακό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

 

Πηγή: eduadvisor.gr


Δείτε περισσότερες Συνεντεύξεις: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/synentefxeis

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.