WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Συνεντεύξεις

TÜV HELLAS (TÜV NORD): προαγωγή της ποιότητας και ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών με στόχο έναν ασφαλέστερο κόσμο

TÜV HELLAS (TÜV NORD): προαγωγή της ποιότητας και ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών με στόχο έναν ασφαλέστερο κόσμο

Τη συνέντευξη στο eduadvisor.gr και στο Βαγγέλη Στεργιόπουλο παραχώρησε η κυρία Κονδυλία Κοντογιάννη, Training Manager της TÜV HELLAS (TÜV NORD)

 

Αξιότιμη κυρία Κοντογιάννη, ο Φορέας Επιθεωρήσεων, Πιστοποιήσεων και Εκπαίδευσης TÜV HELLAS (TÜV NORD) γιόρτασε το Μάρτιο του 2017 τη συμπλήρωση 30 χρόνων δραστηριότητάς του στην Ελλάδα. Θα θέλατε, κατ’ αρχάς, να αναφερθείτε στα σημαντικότερα ορόσημα αυτής της τριακονταετίας;

Από το 1987, με την ίδρυση της TÜV HELLAS (TÜV NORD), έχουμε καταφέρει να συνδέσουμε το brand με τα σπουδαιότερα έργα υποδομής της χώρας μας, αλλά και με περισσότερες από 10.000 πιστοποιήσεις συστημάτων σε ένα μεγάλο εύρος πεδίων. Το 1987 σηματοδοτεί την ανάληψη του πρώτου μεγάλου έργου στον τομέα της ενέργειας με την επιθεώρηση του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Μεγαλόπολης IV, ενώ το 1988 αναλαμβάνουμε την επιθεώρηση των Ελληνικών Διυλιστηρίων Ασπροπύργου. Από το 1992 και για δέκα χρόνια επιθεωρούμε το Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου της ΔΕΠΑ, ενώ το 1996 είναι για εμάς μια ακόμα σημαντική χρονιά, καθώς επεκτεινόμαστε στον τομέα της Εκπαίδευσης. Πλήθος σημαντικών τεχνικών έργων υποδομής για τη χώρα μας έχουν επιθεωρηθεί από τον Φορέα μας, όπως η Μετεγκατάσταση του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, το ΤΡΑΜ ΑΕ, αλλά και τα περισσότερα Ολυμπιακά Έργα.


Το 2001 αναπτυσσόμαστε στον τομέα της Πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων και τροφίμων και το 2005 ξεκινάμε την επιθεώρηση/πιστοποίηση ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων σε όλο τον κόσμο. Το 2008 πραγματοποιούμε μια δυναμική είσοδο στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με την Επιθεώρηση και Πιστοποίηση της ΗΡΩΝ Ι&ΙΙ, ενώ στο μεσοδιάστημα έχουμε ιδρύσει δύο θυγατρικές στην Κύπρο και στην Αίγυπτο, αλλά και ένα branch office στο Λίβανο.

Το 2012 πραγματοποιούμε τη στροφή του ενδιαφέροντός μας προς το εξωτερικό με την εξαγωγή τεχνογνωσίας και δραστηριότητα στο 15% του κύκλου εργασιών. Εμβληματικό έργο στο εξωτερικό αποτελεί η επιθεώρηση του νέου τερματικού σταθμού καυσίμων στο Βασιλικό Κύπρου με δυνατότητα αποθήκευσης έως και 340.000 κυβικών μέτρων καυσίμων, αλλά και το Commissioning για την κατασκευή δεξαμενών καυσίμων στο Salalah Ομάν (εννέα δεξαμενές χωρητικότητας 230.000 κυβικών μέτρων).

Στραμμένοι συνεχώς στο μέλλον, το 2013 επεκτεινόμαστε στον τομέα Πιστοποίησης Προσώπων και Επαγγελματιών.


Ποιες είναι οι βασικές αξίες, οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους εδράζεται η λειτουργία της TÜV HELLAS (TÜV NORD);

Βασιζόμαστε στην Υπευθυνότητα, την Αντικειμενικότητα και τη Διαφάνεια. Κινούμαστε μόνιμα με γνώμονα την Καινοτομία.


“Making Our World Safer”: αυτός είναι, εξ όσων γνωρίζουμε, ένας στόχος μείζονος σημασίας για τα στελέχη της TÜV HELLAS (TÜV NORD). Πώς επιχειρείται η πραγμάτωση του ομολογουμένως δύσκολου αυτού στόχου;

Από την ίδρυση του Φορέα μας, κινούμαστε πάντα προσηλωμένοι στην Προαγωγή της Ποιότητας σε όλους τους τομείς δράσης μας. Μέσα από την πραγμάτωση της ανωτέρω στόχευσης καταφέρνουμε να κάνουμε καθημερινά τον Κόσμο Ασφαλέστερο.


Σε ποιους απευθύνονται και πού αποσκοπούν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει η TÜV HELLAS (TÜV NORD); Ποιες είναι οι θεματικές ενότητες των εν λόγω σεμιναρίων;

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του Φορέα μας σχεδιάζονται για να μεταφέρουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας στους συμμετέχοντες, ώστε να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα στο σύγχρονο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Κατ’ επέκταση, είναι εξαιρετικά χρήσιμο να τα παρακολουθήσουν στελέχη της αγοράς που αντιλαμβάνονται το πλεονέκτημα της διά βίου μάθησης και επιθυμούν να οπλιστούν με επιπρόσθετα εφόδια. Ακόμη, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα είναι πολύ ωφέλιμα για τις επιχειρήσεις που στοχεύουν στη βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Παρέχουμε υπηρεσίες εκπαίδευσης εξαιρετικής ποιότητας σε ποικίλους τομείς Συστημάτων Διαχείρισης και Τεχνικών Επιθεώρησης, στους εγχώριους και διεθνείς πελάτες μας. Οι υπηρεσίες αυτές είναι σχεδιασμένες με τέτοιον τρόπο, ώστε να ικανοποιούν τις υπάρχουσες αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες τους.


Περισσότερα από 20.000 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάριά μας, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, ώστε να ικανοποιούνται απόλυτα οι εκπαιδευτικές ανάγκες των συμμετεχόντων.

Επιλέγουμε τους εισηγητές μας με αυστηρά κριτήρια και μόνο βάσει διεθνών προτύπων. Όλοι οι εισηγητές μας είναι ταυτόχρονα και επιθεωρητές των αντίστοιχων προτύπων, ενώ κατέχουν πιστοποιητικό εισηγητή από διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς (όπως IRCA). Επιπλέον, είναι ειδικά εκπαιδευμένοι μέσα από τα εσωτερικά σεμινάρια εξειδίκευσης του Φορέα μας, ώστε να αποκτήσουν τον επαγγελματισμό που απαιτείται για να ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς εκπαιδευόμενους.


Όλα τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα έτσι, ώστε να υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία και να αξιολογείται η ποιότητα της μάθησης, ενώ είναι ταυτόχρονα αλληλεπιδραστικά με χρήση ομαδικών ασκήσεων, μελέτης περιπτώσεων, ασκήσεων ρόλων, ομιλιών και συζητήσεων. Όλα τα σεμινάριά μας έχουν πιστοποιήσεις από IRCA και TÜV HELLAS (TÜV NORD).


Ποιότητα, έρευνα, καινοτομία, επιχειρηματικότητα: έννοιες συνυφασμένες με την πολυπόθητη ανάπτυξη, που εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο για την Ελλάδα του 2017. Με ποιους τρόπους επιχειρεί να προωθήσει, να προαγάγει τις έννοιες αυτές η TÜV HELLAS (TÜV NORD);


Η ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών της αγοράς, είτε αφορά στην επιχειρηματική δράση είτε στον εργαζόμενο που επιθυμεί να βελτιώσει το γνωσιακό του επίπεδο, αποτελεί μόνιμη στόχευση του Φορέα μας. Αυτό καθίσταται εμφανές μέσα από το πλήθος των στοχευμένων νέων υπηρεσιών που προσφέρουμε, μέσα από τις διαπιστεύσεις που λαμβάνουμε, φθάνοντας σε σημείο να καλύπτουμε το σύνολο των απαιτήσεων μιας σύγχρονης επιχείρησης για την επιτυχημένη δράση της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τα πιστοποιητικά μας αποτελούν διαβατήριο ποιότητας σε όλο τον κόσμο μέσα από την εγκυρότητα που φέρει το σήμα μας.

Η επένδυση στην επιμόρφωση των στελεχών μας και η εξαγωγή της τεχνογνωσίας μας σε όλο τον κόσμο αναδεικνύουν την προσήλωσή μας στο να αφουγκραζόμαστε τη σύγχρονη πραγματικότητα, αλλά και να προλαμβάνουμε τη μελλοντική ανάγκη.


Όσον αφορά τον τομέα της κοινωνικής ευθύνης, ποιες είναι οι σημαντικότερες πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η TÜV HELLAS (TÜV NORD);

Με στόχο την ευρεία διάδοση της έννοιας της Ποιότητας και των θετικών επιπτώσεων της εφαρμογής της στην καθημερινότητα, είμαστε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ποιότητας». Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει ενέργειες για την υποστήριξη των προσπαθειών που προάγουν την Ποιότητα στην Παιδεία, την Κοινωνία και το Περιβάλλον.

Με συνέπεια στο βασικό άξονα της φιλοσοφίας μας για σύνδεση της αγοράς εργασίας με τα πανεπιστήμια, με στόχο την αμφίδρομη μεταφορά γνώσης, πρωτοποριακών ιδεών και εμπειρίας, έχουμε υποστηρίξει τα τελευταία χρόνια τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Δημόσιων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων τα Πανεπιστήμια Πειραιά και Αθηνών, με υποτροφίες στους φοιτητές και συμμετοχή στην υλικοτεχνική υποδομή.

Παρέχουμε υπηρεσίες πιστοποίησης σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς με κύρια δραστηριότητα το περιβάλλον, όπως το WWF Ελλάς, ενώ προσφέρουμε pro bono υπηρεσίες πιστοποίησης για την ασφαλή λειτουργία κέντρων υποδοχής παιδιών, αποκατάστασης ενηλίκων αλλά και φροντίδας οικογενειών.


Πηγή: eduadvisor.gr

 

Δείτε περισσότερες Συνεντεύξεις: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/synentefxeis

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.