WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Συνεντεύξεις

diaplous-ssda: πάθος και αφοσίωση, ηθική στο επιχειρείν

MitropapasΤη συνέντευξη στο eduadvisor.gr και στο Βαγγέλη Στεργιόπουλο παραχώρησε ο κύριος Κωστής Μητρόπαπας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας diaplous-ssda

 

Αξιότιμε κύριε Μητρόπαπα, θα θέλαμε κατ’ αρχάς να σας ζητήσουμε να αναφερθείτε εν συντομία στη φυσιογνωμία της diaplous-ssda, αλλά και στις θεμελιώδεις αξίες που διέπουν τη λειτουργία της εταιρείας.

Στη diaplous είμαστε μια ομάδα παθιασμένων ανθρώπων, που μοιραζόμαστε καινοτόμες - non commodities ιδέες και μεθόδους για την ανάπτυξη ανθρώπων πρωτίστως και, μέσω αυτών, επιχειρήσεων.

 

Είμαστε φορέας πιστοποίησης και εκπαίδευσης, σύμβουλοι συστημάτων οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων, ενώ προσφάτως μετατρέψαμε την αγάπη μας για τον αθλητισμό σε μια νέα δραστηριότητα της εταιρείας: διοργανώνουμε αθλητικές εκδηλώσεις (1st Nafplio Triathlon 2015, 1st TRIMORE Syros Triathlon 2016).

Αξίες που φροντίζουμε να εκφράζονται στο χαρακτήρα και το mindset της ομάδας μας είναι η ηθική στο επιχειρείν, ο σεβασμός, η ακεραιότητα, το μότο being more!


Στο διαδικτυακό τόπο της εταιρείας σας (https://www.diaplous-ssda.com) προβάλλονται ως μότο οι έννοιες της αφοσίωσης και του πάθους. Θα θέλατε να μας εξηγήσετε ποιο ήταν το σκεπτικό σας γι’ αυτήν την επιλογή;

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το πάθος και η αφοσίωση αποτελούν κινητήρια δύναμη του νου του ανθρώπου. Βασικό μας χαρακτηριστικό είναι η αγάπη μας για το αντικείμενο της εργασίας μας και η άτυπη υπόσχεση στον πελάτη - συνεργάτη μας ότι σεβόμαστε απόλυτα την εμπιστοσύνη του και τασσόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στην κατεύθυνση επίτευξης των στόχων του.

Αυτό ισχύει είτε αναλαμβάνουμε ένα μεγάλο έργο σε μια μεγάλη επιχείρηση (π.χ., αλλαγή κουλτούρας σε έναν μεγάλο βιομηχανικό όμιλο) είτε υλοποιούμε μια ανοικτή εκπαίδευση σε μεμονωμένους ανθρώπους επιχειρήσεων. Θέλουμε να προσθέτουμε, πάση θυσία, αξία!


Ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους προσφέρει τις υπηρεσίες της η diaplous-ssda;

Είμαστε φορέας πιστοποίησης επιχειρήσεων και προϊόντων (συστήματα ISO, DIN κ.λπ.), καινοτόμος εκπαιδευτικός φορέας με δικό του πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο, σύμβουλοι επιχειρήσεων για τη βελτιστοποίηση της οργάνωσης και διοίκησης εκείνων (συμβουλευτικές υπηρεσίες, coaching, mentoring, μυστικοί έλεγχοι κ.λπ.), φορέας οργάνωσης αθλητικών events.


Ποια είναι, κατά την άποψή σας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της diaplous-ssda έναντι των ανταγωνιστικών εταιρειών;

Το πάθος και η αφοσίωσή μας είναι το πρώτο πλεονέκτημα. Η ομαδικότητα και η αναζήτηση της καινοτομίας, επίσης. Είμαστε “doers”, γιατί κάνουμε τις ιδέες μας πράξη, σκεφτόμαστε σαν να είμαστε οι πελάτες μας νιώθοντας κομμάτι τους και, τέλος, μιλάμε με παραδείγματα.

Είμαστε άνθρωποι της αγοράς και όχι ακαδημαϊκοί. Όλοι μας έχουμε υπόβαθρο ποιότητας και προσφέρουμε καθημερινά τις υπηρεσίες μας στην αγορά και τις επιχειρήσεις, πολλαπλασιάζοντας συνέχεια την εμπειρία και το Know How μας.


Ποια είναι τα ουσιαστικά οφέλη που αποκομίζουν όσοι παρακολουθούν τα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης που σχεδιάζει και υλοποιεί η diaplous-ssda;

Ζουν την εμπειρία της εκπαίδευσης.

Χρησιμοποιούμε το βραβευμένο (από το Βραβείο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας) εκπαιδευτικό μας concept (πρότυπος χώρος), καθώς και μια σειρά από άλλες παραμέτρους, στις οποίες έχουμε δώσει ιδιαίτερη προσοχή (διαδραστικός - βιωματικός σχεδιασμός θέματος, videos, μουσική, φαγητό, facilities κ.λπ.), ώστε να πάρουμε τον συμμετέχοντα από μια εργάσιμη ημέρα, να του ελευθερώσουμε το νου και τελικά να του προσφέρουμε τη γνώση μέσα από μια εντελώς ενδιαφέρουσα εμπειρία (συναίσθημα).


Σε τι συνίστανται οι καινοτόμες εκπαιδευτικές εμπειρίες που προσφέρει το Εκπαιδευτικό Κέντρο της εταιρείας σας;

Ο χώρος είναι η διάθεση. Εθίζουμε τους παρευρισκόμενους σε διάθεση δημιουργίας και συνεργασίας. Ανταλλάσσουμε απόψεις και εμπειρίες, και γινόμαστε όλοι πλουσιότεροι.

 

Πηγή: eduadvisor.gr


Δείτε περισσότερες Συνεντεύξεις: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/synentefxeis

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.