WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Συνεντεύξεις

Όμιλος ICBS Business College: ηθική, υψηλή ποιότητα και ανθρωποκεντρική προσέγγιση

MalavakisΤη συνέντευξη στο eduadvisor.gr και στο Βαγγέλη Στεργιόπουλο παραχώρησε ο κύριος Χρήστος Μαλαβάκης, ακαδημαϊκός διευθυντής του Ομίλου ICBS Business College

 

Ποια υπήρξαν τα πλέον σημαντικά ορόσημα στη μέχρι τώρα πορεία του εκπαιδευτικού ομίλου ICBS Business College;

Η εξέλιξη της προσπάθειας μιας μικρής ομάδας επιστημόνων σε έναν όμιλο κολεγίων είναι γεμάτη από σημαντικά ορόσημα. Αν πρέπει να επιλέξω μερικά από αυτά, σίγουρα δεν θα ξεχνούσα να αναφέρω την συνεργασία με το KINGSTON University, την ίδρυση και λειτουργία του Athens Business College και του Larissa Business College, την συνεργασία με το Βρετανικό Κρατικό Πανεπιστήμιο “University of Winchester” και την αναγνώριση των κολεγίων και των προγραμμάτων μας από το Υπουργείο Παιδείας.


Θα ήθελα να προσθέσω 40 ορόσημα ακόμη! Αναφέρομαι στις ετήσιες αποφοιτήσεις: το γεγονός ότι κάθε χρόνο προσφέρουμε γνώσεις και εφόδια καριέρας σε νέους ανθρώπους.


Ποιοι είναι οι βασικοί πυλώνες της φιλοσοφίας που διέπει τη λειτουργία του ICBS Business College;

Ηθική, υψηλή ποιότητα και ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Δεν ξεχνάμε ότι πάνω από όλα είμαστε δάσκαλοι. Σε αυτό το πλαίσιο ο τρόπος που σκεφτόμαστε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε διέπεται από τους άγραφους και γραπτούς κανόνες των εκπαιδευτικών και επιχειρηματικών αξιών.


Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας μας, πριν από 40 χρόνια, έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε υψηλή ποιότητα σπουδών. Στο ICBS δεν γίνονται εκπτώσεις στην ποιότητα. Προσφέρουμε εκπαίδευση που βασίζεται στα πλέον σύγχρονα διεθνή (κυρίως ευρωπαϊκά) πρότυπα και πρακτικές. Επιλέγουμε προγράμματα σπουδών τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς και συντονίζονται με τις διεθνείς εξελίξεις. Τέλος, οι διδάσκοντες είναι έμπειροι επαγγελματίες με βαθιά γνώση των γνωστικών αντικειμένων, οι οποίοι συνδυάζουν την ακαδημαϊκή υποδομή με την πρακτική εμπειρία.


Στο ICBS ο κάθε σπουδαστής είναι μια ξεχωριστή οντότητα, με διαφορετικές προσλαμβάνουσες και διαφορετικά όνειρα από κάθε άλλον. Εδώ δημιουργούμε το κλίμα που απαιτείται για να αναδειχθούν οι διαφορετικές προσωπικότητες και ταυτόχρονα να διευκολυνθεί η ομαδικότητα και τελικά η μάθηση.


Ποιες είναι οι πόλεις της χώρας μας στις οποίες δραστηριοποιείται ο εκπαιδευτικός όμιλός σας και ποια είναι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού με τα οποία συνεργάζεται;

Το ICBS έχει εγκαταστάσεις στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στην Λάρισα και συνεργάζεται με το βρετανικό δημόσιο πανεπιστήμιο “University of Winchester”, με πιστοποιημένα προγράμματα σε προπτυχιακό (Bachelor) και μεταπτυχιακό (Master) επίπεδο.


Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που απορρέουν από τη φοίτηση ενός σπουδαστή ή μιας σπουδάστριας στο ICBS Business College;

Το ICBS αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές των σπουδαστών γιατί:

• Παρακολουθούν προγράμματα σπουδών υψηλής ποιότητας στην χώρα τους, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική εξοικονόμηση οικονομικών πόρων.
• Αποκτούν τίτλους σπουδών που αναγνωρίζονται στην παγκόσμια αγορά εργασίας.
• Οι τίτλοι σπουδών που εκδίδονται από το ICBS και το Πανεπιστήμιο του Winchester αναγνωρίζονται άμεσα από το ΣΑΕΠ, χωρίς καμία πρόσθετη γραπτή δοκιμασία, ως ισοδύναμοι των τίτλων των αντιστοίχων ελληνικών πανεπιστημίων.
• Διαθέτει σύγχρονες υποδομές και άρτια οργανωμένες υπηρεσίες υποστήριξης σπουδαστών.


Τι ισχύει σε ό,τι αφορά την ακαδημαϊκή αναγνώριση και την επαγγελματική ισοδυναμία των τίτλων σπουδών Bachelor και Master που λαμβάνουν οι απόφοιτοι του ομίλου κολεγίων ICBS;

Σε αυτό το σημείο οι απόφοιτοι του ICBS έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Αποκτούν τίτλο σπουδών που αναγνωρίζεται άμεσα, χωρίς καμία πρόσθετη γραπτή δοκιμασία.


Το ICBS ακολουθεί πιστά και αυστηρά τις προδιαγραφές που τίθενται από τα βρετανικά πανεπιστήμια και προσφέρει 4ετή τμήματα προπτυχιακών σπουδών και 2ετή τμήματα μεταπτυχιακών, ακριβώς όπως καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας.


Οι τίτλοι σπουδών (πτυχία) που εκδίδονται από το πανεπιστήμιο της Αγγλίας με το οποίο συνεργάζεται το ICBS αναγνωρίζονται άμεσα από το ΣΑΕΠ, ως ισοδύναμοι των τίτλων των αντιστοίχων ελληνικών πανεπιστημίων.


Με ποιους τρόπους επιχειρεί το Γραφείο Καριέρας του ICBS Business College να συντρέξει τους σπουδαστές και τους αποφοίτους του εκπαιδευτικού ομίλου στον τομέα της επαγγελματικής αποκατάστασής τους;

Το ICBS, πέρα από την εξασφάλιση γνώσεων και ενός καλού πτυχίου, παραμένει δίπλα στο σπουδαστή στην δύσκολη προσπάθεια αναζήτησης εργασίας. Τα κολέγια είναι σε επαφή και σε συνεργασία τόσο με τους επαγγελματικούς επιχειρησιακούς φορείς (ΣΒΒΕ, ΣΕΒΕ, ΕΒΕΘ κ.ά.) όσο και απευθείας με επιχειρήσεις και οργανισμούς, είτε για την μερική απασχόληση των σπουδαστών είτε για την πρακτική τους άσκηση είτε για την επαγγελματική τους αποκατάσταση μετά από την αποφοίτησή τους.


Το Γραφείο Καριέρας προσφέρει, μεταξύ άλλων, παροχή συμβουλών πάνω σε θέματα όπως η σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, η συμπλήρωση αίτησης εργασίας, η προετοιμασία για συνέντευξη, η επιλογή της σωστής δουλειάς και ενημέρωση πάνω σε θέματα όπως η αγορά εργασίας, οι δυνατότητες και οι επιλογές σχέσεων εργασίας, τα νέα επαγγέλματα και ειδικότητες, σεμινάρια/συνέδρια και ημερίδες.


Πέραν των καθαυτό εκπαιδευτικών διαδικασιών, τι είδους εκδηλώσεις διοργανώνει το ICBS Business College, ώστε να συμβάλει στην πολύπλευρη και πολυδιάστατη ανάπτυξη της προσωπικότητας των σπουδαστών και των σπουδαστριών του;

Όσον αφορά στους σπουδαστές μας, οργανώνουμε σε τακτικά χρονικά διαστήματα επισκέψεις στους χώρους εργασίας διαφόρων επιχειρήσεων, όπου ενισχύεται η πρακτική γνώση, ενώ αρκετά συχνά οργανώνονται ημερίδες και διαλέξεις, σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς για την ανάπτυξη επίκαιρων θεμάτων.


Ωστόσο, δεν περιοριζόμαστε σε αυτό. Για εμάς η διαδικασία της μάθησης είναι αέναη. Έχουμε επενδύσει στην Διά Βίου Μάθηση από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας μας και συνεχίζουμε να επενδύουμε σε αυτή την κατεύθυνση, τόσο για να προσφέρουμε πρόσθετες γνώσεις στους σπουδαστές μας όσο και για να ανανεώσουμε τις γνώσεις των αποφοίτων μας.


Σε αυτό το πλαίσιο, το Κολέγιο της Αθήνας έχει ήδη πιστοποιηθεί ως Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, ενώ στις αρχές του 2016 θα εκπονηθεί ένα ειδικό πρόγραμμα για τους χιλιάδες αποφοίτους μας.

 

Πηγή: eduadvisor.gr


Δείτε περισσότερες Συνεντεύξεις: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/synentefxeis

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.