WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Συνεντεύξεις

ΙΕΚ Ιπποκράτειος: καινοτόμες δράσεις, εξασφαλισμένη επαγγελματική αποκατάσταση

BonaΤη συνέντευξη στο eduadvisor.gr και στο Βαγγέλη Στεργιόπουλο παραχώρησε η κυρία Μαργαρίτα Μπόνα, πρόεδρος του ΙΕΚ Ιπποκράτειος

 

Αξιότιμη κυρία Μπόνα, θα θέλαμε αρχικά να αναφερθείτε εν τάχει στα σημαντικότερα γεγονότα της μακράς πορείας που έχει διαγράψει έως τώρα ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ιπποκράτειος, στον οποίον ανήκει το ΙΕΚ Ιπποκράτειος.

O Εκπαιδευτικός Όμιλος Ιπποκράτειος ιδρύθηκε το 1978 και εισήγαγε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας.

Το 1989 ιδρύθηκε το Κολέγιο Δημοσιογραφικών και Αθλητικών Σπουδών με τους κορυφαίους δασκάλους της εποχής, το οποίο τώρα έχει περάσει στο Αττικό Κολέγιο, σε πανεπιστημιακό επίπεδο πλέον, προσφέροντας Bachelor και Master σε Ψυχολογία, Οικονομία, Διοίκηση, Παιδαγωγικά, Προπονητική, Φυσικοθεραπεία και άλλα προγράμματα του Plymouth University, ενός από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη, και είναι κάτω από την εποπτεία του κυρίου Μπόνα.


Με την ίδρυση των ΙΕΚ, το 1993, εγώ και το επιτελείο μου, ως ΙΕΚ Ιπποκράτειος, καταθέσαμε αρκετά προγράμματα σπουδών στους τομείς Υγείας και Ομορφιάς (Νοσηλευτική, Αισθητική, Φυσικοθεραπεία - Κινησιοθεραπεία, Επαγγελματικό Μακιγιάζ, Διαιτολογία, Λουτροθεραπεία κ.λπ.), πάνω στα οποία στηρίχθηκε ο ΟΕΕΚ (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης - Υπουργείο Παιδείας) και έκανε αργότερα και τα δημόσια ΙΕΚ.


Ποιοι είναι, κατά τη γνώμη σας, οι παράγοντες εκείνοι που διαφοροποιούν το ΙΕΚ Ιπποκράτειος σε σχέση με ανταγωνιστικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και συνιστούν τους κύριους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να το επιλέξει σήμερα για τις σπουδές του ένας νέος άνθρωπος;

Η επιλογή σπουδών είναι η πρώτη καθοριστική επιλογή ενός νέου, γι’ αυτό πρέπει να είναι σωστά μελετημένη, να παρέχει γνώση και να εξασφαλίζει την επαγγελματική αποκατάστασή του. Για το λόγο αυτόν, το ΙΕΚ Ιπποκράτειος, με 37 χρόνια εμπειρίας στην εκπαίδευση, καλεί τους νέους να κάνουν με σωστό τρόπο αυτήν την επιλογή, έχοντας ως σλόγκαν την προτροπή προς τους νέους «Εσύ επιλέγεις».


Η εμπειρία μας δικαιολογεί αυτήν την επιλογή. Ο Όμιλός μας έχει παράδοση 37 ετών στην εκπαίδευση, με χιλιάδες αποφοίτους και το πρώτο Γραφείο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Αποφοίτων. Οι απόφοιτοί μας αποτελούν τη μεγαλύτερη και καλύτερη διαφήμιση για εμάς.


Μην ξεχνάτε ότι έχουμε λάβει ειδική διάκριση από τη μεγάλη εταιρεία επιλογής προσωπικού HELIX ως το ΙΕΚ με το μεγαλύτερο ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του στα επαγγέλματα Υγείας, Ομορφιάς και Παιδαγωγικών.

Επίσης, έχουμε βραβευθεί από την Ιταλική Ομοσπονδία Φυσικοθεραπευτών, από το International Montessori Center και έχουμε λάβει αρκετές άλλες διακρίσεις.


Σε ποιες ειδικότητες έχουν τη δυνατότητα να κατευθυνθούν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες του ΙΕΚ Ιπποκράτειος;

Σήμερα στο ΙΕΚ Ιπποκράτειος λειτουργούν περίπου 40 ειδικότητες, που αντιστοιχούν στη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά εργασίας, δίνοντας έμφαση σε επαγγέλματα Υγείας, Ομορφιάς, Παιδαγωγικών, Αθλητισμού, Ναυτιλιακών και Οικονομίας, Διοίκησης.


Παράλληλα, το ΙΕΚ Ιπποκράτειος έχει συνάψει συνεργασίες με τους μεγαλύτερους παιδικούς σταθμούς, κλινικές, νοσοκομεία, κέντρα υγείας και φυσικοθεραπευτήρια, δίνοντας τη δυνατότητα στους αποφοίτους του για πρακτική και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.


Τι περισσότερο προσφέρει το ΙΕΚ σας και ποια είναι η πολιτική που ακολουθείτε σε ό,τι αφορά τα δίδακτρα των σπουδαστών και των σπουδαστριών σας;

Οι δράσεις μας είναι καινοτόμες και τα προγράμματα σπουδών μας αποτέλεσαν οδηγό για πολλούς. Εξάλλου, είμαστε ο πρώτος εκπαιδευτικός όμιλος που καθιέρωσε την ηλεκτρονική βιβλιογραφία.


Επιπλέον, επί 20 χρόνια συνεργαζόμαστε με το Cambridge College. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει πολλές ειδικότητες με παρόν και μέλλον, π.χ. Παιδοψυχολογία, Personal Training, Προπονητική, Επαγγέλματα Υγείας και 14 ακόμη προγράμματα, καθώς και το μοναδικό που δίνει Ανώτερο Εθνικό Δίπλωμα Αγγλίας στην Αισθητική στην Ελλάδα.


Τα δίδακτρα είναι πολύ χαμηλά παρ’ όλο το υψηλό επίπεδο σπουδών. Κι εφέτος προσφέρουμε ειδικά κοινωνικά πακέτα για πολύτεκνες οικογένειες και για όλους όσοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, και προσφέρουμε έκπτωση 30% - 40% σε όλα τα προγράμματά μας.


Πέρα από τις οικονομικές αυτές προσφορές, προβαίνετε, εξ όσων γνωρίζουμε, και σε προσφορές κοινωνικού χαρακτήρα. Θα θέλατε να μας μιλήσετε γι’ αυτές;

Κάθε χρόνο διατίθενται υποτροφίες μέσω της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Έχουμε βραβευθεί από το Πατριαρχείο για την προσφορά του σχολείου μέσω της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


Επίσης, έχουμε λάβει τιμητικές βραβεύσεις από το «Κάνε μια Ευχή», τους Ορίζοντες και πολλά άλλα κοινωφελή ιδρύματα για τις δημιουργίες και τις προσφορές των σπουδαστών του ΙΕΚ Ιπποκράτειος. Το ΙΕΚ Ιπποκράτειος είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής (ΟΜΕΡ).


Πηγή: eduadvisor.gr


Δείτε περισσότερες Συνεντεύξεις: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/synentefxeis

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.