WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Συνεντεύξεις

Δικηγορική Εταιρεία Κυριακίδης-Γεωργόπουλος - Υποτροφία εξωτερικού εις μνήμην Κωνσταντίνου Κυριακίδη: επένδυση στη νέα γενιά και στη δύναμη της γνώσης

KyriakidiΤη συνέντευξη στο eduadvisor.gr και στο Βαγγέλη Στεργιόπουλο παραχώρησε η κυρία Ειρήνη Κυριακίδη, συνεταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας Κυριακίδης-Γεωργόπουλος

 

Αξιότιμη κυρία Κυριακίδη, θα θέλαμε κατ΄ αρχάς να σας ζητήσουμε να αναφερθείτε στον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβάνεται η Δικηγορική Εταιρεία Κυριακίδης-Γεωργόπουλος την έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Προτού καν θεσμοθετηθεί και καθιερωθεί η έννοια των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, όπως τη γνωρίζουμε όλοι σήμερα, η Δικηγορική Εταιρεία Κυριακίδης-Γεωργόπουλος είχε βαθιά επίγνωση τού πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεις και να ανταποδίδεις στην κοινωνία ένα τμήμα του πλεονάσματος που παράγει η εργασία και ο κόπος πολλών ετών. Κατά καιρούς οι δράσεις μας αυτές έχουν πάρει πολλές μορφές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Δικηγορική Εταιρεία Κυριακίδης-Γεωργόπουλος, με το θεσμό της Υποτροφίας στη μνήμη του συνιδρυτή της, Κωνσταντίνου Κυριακίδη, αποφάσισε να επενδύσει στη νέα γενιά και στη δύναμη της γνώσης, πιστεύοντας ότι η επένδυση αυτή θα αποδώσει καρπούς μακροπρόθεσμα τόσο για τους Υποτρόφους όσο και για τον τόπο μας γενικότερα, που τόσο πολλή ανάγκη έχει από νέους, ικανούς και καταρτισμένους επιστήμονες.


Σε ποιους απευθύνεται η υποτροφία εξωτερικού που χορηγείται από τη Δικηγορική Εταιρεία Κυριακίδης-Γεωργόπουλος για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 εις μνήμην του συνιδρυτή της, Κωνσταντίνου Κυριακίδη; Ποιοι είναι οι κλάδοι δικαίου για τους οποίους προκηρύσσεται η εν λόγω υποτροφία;

Η Υποτροφία εις μνήμην Κωνσταντίνου Κυριακίδη απευθύνεται σε Έλληνες αποφοίτους των τριών νομικών σχολών της χώρας που έχουν γεννηθεί μετά την 01/01/1988 και ενδιαφέρονται να εξειδικευθούν, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στα γνωστικά αντικείμενα του Εργατικού, Φορολογικού Δικαίου και Δικαίου της Ενέργειας.


Τι καλύπτει από οικονομικής πλευράς η υποτροφία εις μνήμην Κωνσταντίνου Κυριακίδη και ποιος είναι ο εκπαιδευτικός στόχος που υπηρετεί;

Η Υποτροφία συνίσταται στη χορήγηση ενός συγκεκριμένου χρηματικού ποσού, το οποίο μπορεί να διατεθεί από τον Υπότροφο για την πλήρη ή μερική κάλυψη διδάκτρων ή τροφείων για μεταπτυχιακές σπουδές, με σκοπό την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης Master (διάρκειας δώδεκα ή, κατ΄ ανώτατο όριο, είκοσι τεσσάρων μηνών) σε αναγνωρισμένα από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Βελγίου ή της Ολλανδίας. Πιο συγκεκριμένα, δεκτές θα γίνονται αιτήσεις μόνο για προγράμματα πλήρους παρακολούθησης, που περιλαμβάνουν συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία στον τόπο σπουδών και όχι εξ αποστάσεως.


Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στη διαδικασία αξιολόγησης;

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν στο πτυχίο τους μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον οκτώ (8), άλλως, και επικουρικώς, να συμπεριλαμβάνονται στο 10% των αποφοιτησάντων κατά το ακαδημαϊκό έτος που αποφοίτησαν ή κατά τη συγκεκριμένη ορκωμοσία. Επιπλέον, θα πρέπει να έχουν λάβει, με δική τους ευθύνη, οριστική και επίσημη βεβαίωση αποδοχής του Πανεπιστημίου όπου θα πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους. Εννοείται ότι η άριστη γνώση της γλώσσας της χώρας στην οποία επιθυμούν να σπουδάσουν θα πρέπει να αποδεικνύεται από το κατάλληλο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Τέλος, θα πρέπει να συντρέχει και ένα εισοδηματικό κριτήριο. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τεκμηριωμένη αδυναμία να ανταποκριθούν στην κάλυψη του κόστους των σπουδών τους.


Σε ό,τι αφορά τα κωλύματα υποψηφιότητας, αυτά είναι σαφώς προσδιορισμένα, και πιο συγκεκριμένα δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι όσοι κατέχουν ήδη ή είναι στη διαδικασία εκπόνησης μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στα Νομικά, όσοι απασχολούνται στη Δικηγορική Εταιρεία Κυριακίδης-Γεωργόπουλος ή είναι συγγενείς α΄ βαθμού εργαζομένων σε αυτήν, όσοι τελούν σε σχέση εξαρτημένης εργασίας, πάγιας αντιμισθίας ή εντολής με ν.π.δ.δ. ή το Δημόσιο εν στενή εννοία, όσοι έχουν ασκήσει πραγματική δικηγορία (μη συμπεριλαμβανομένης της άσκησης) για πάνω από έξι (6) μήνες και όσοι δεν έχουν εκπληρώσει ή αναβάλει, νομίμως, τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.


Ποια είναι τα δικαιολογητικά που καλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικώς οι υποψήφιοι υπότροφοι και σε ποια διεύθυνση;

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. σε ηλεκτρονική μορφή (σκαναρισμένα): αιτιολογημένη δήλωση ενδιαφέροντος τριακοσίων (300) το πολύ λέξεων, αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ, αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, τίτλο πτυχίου, τίτλο που αποδεικνύει γνώση της γλώσσας της χώρας προορισμού, αντίγραφο αλληλογραφίας με τα Πανεπιστήμια της αλλοδαπής στα οποία επιθυμούν να εκπονήσουν μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν συντρέχουν τα προαναφερθέντα κωλύματα υποψηφιότητας.


Ποιες είναι οι βασικότερες υποχρεώσεις του υποτρόφου τόσο κατά την έναρξη/διάρκεια της υποτροφίας εξωτερικού όσο και μετά τη λήξη αυτής;

Κατά την έναρξη/διάρκεια της υποτροφίας εξωτερικού ο υπότροφος οφείλει να αφοσιωθεί πλήρως στις σπουδές του, παραμένοντας στη χώρα σπουδών του και απέχοντας στο βαθμό του δυνατού από την ανάληψη εργασίας ή έργου. Περαιτέρω, ο υπότροφος θα εποπτεύεται ακαδημαϊκά από επόπτη σπουδών τόσο στην ημεδαπή όσο και στην αλλοδαπή, ενώ σε κάθε δημοσίευσή του θα πρέπει να αναφέρει την ιδιότητά του ως υποτρόφου της Δικηγορικής Εταιρείας Κυριακίδης-Γεωργόπουλος.


Μετά τη λήξη της υποτροφίας ο υπότροφος θα πρέπει να υποβάλει στη Δικηγορική Εταιρεία Κυριακίδης-Γεωργόπουλος τελική έκθεση πεπραγμένων και επικυρωμένο αντίγραφο του τίτλου σπουδών που απέκτησε ως υπότροφος, καθώς και να καταθέσει υπέρ της βιβλιοθήκης της Δικηγορικής Εταιρείας Κυριακίδης-Γεωργόπουλος ένα ανάτυπο της διπλωματικής του εργασίας ή τυχόν δημοσιευμάτων του.


Πηγή: eduadvisor.gr


Δείτε περισσότερες Συνεντεύξεις: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/synentefxeis

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.