WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Συνεντεύξεις

Hellenic American College (HAEC): ενιαίο πρόγραμμα σπουδών με συνοχή, συνέπεια και σαφή προσανατολισμό

KoskosΤη συνέντευξη στο eduadvisor.gr και στο Βαγγέλη Στεργιόπουλο παραχώρησε ο πρόεδρος του Hellenic American College/Hellenic American University, κύριος Λεωνίδας - Φοίβος Κόσκος

 

Αξιότιμε κύριε Κόσκο, θα θέλαμε κατ’ αρχάς να σας ζητήσουμε να μας παρουσιάσετε μέσα σε λίγες γραμμές το όραμά σας ως Προέδρου του Hellenic American College (HAEC).

Το όραμά μου για το Hellenic American College είναι να εξακολουθήσει να λειτουργεί ως πρότυπο κολλέγιο σύμφωνα με τα πρότυπα, τις αρχές και τους κανόνες του αμερικανικού συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που οι απόφοιτοί του θα διαθέτουν: α) στέρεη θεωρητική κατάρτιση και β) πρακτικές δεξιότητες, ώστε να είναι σε θέση να απασχοληθούν παραγωγικά αμέσως μετά την αποφοίτησή τους σε οποιαδήποτε δουλειά και να αποτελούν υπεύθυνα μέλη της κοινωνίας όπου ζουν και εργάζονται.


Ποιοι είναι, κατά τη γνώμη σας, οι παράγοντες εκείνοι που διαφοροποιούν το HAEC σε σχέση με ανταγωνιστικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και συνιστούν τους κύριους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να το επιλέξει σήμερα για τις σπουδές του ένας νέος άνθρωπος;

Τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα προκύπτουν από τους αριθμούς:

Το 100% των αποφοίτων μας πήραν πτυχίο κατά τη διάρκεια της κρίσης και το 94% από αυτούς εργάζονται και απασχολούνται σε καλές θέσεις εργασίας με καλή αμοιβή.

Το 92% των προπτυχιακών φοιτητών μας φτάνουν ως το τελευταίο έτος των σπουδών τους.

Το 91% των μεταπτυχιακών φοιτητών μας φτάνουν στο τελευταίο έτος και ολοκληρώνουν τις σπουδές τους.

Τα νούμερα αυτά δείχνουν αποτελεσματική και πετυχημένη λειτουργία. Η αγορά αξιολογεί τους αποφοίτους μας, και μαζί με αυτούς αξιολογούμαστε και εμείς από τον σκληρότερο κριτή. Εξάλλου, τα μεγάλα ποσοστά των φοιτητών που παραμένουν ως το τέλος δείχνουν ότι οι φοιτητές είναι ευχαριστημένοι από τη δουλειά που κάνουμε και θεωρούν το κολλέγιό μας και δικό τους κολλέγιο. Πρέπει να σημειώσω εδώ ότι τόσο υψηλά ποσοστά πίστης είναι ασυνήθιστα στα κολλέγια και τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, αλλά και σε αντίστοιχα ιδρύματα της χώρας μας.


Πώς επιτυγχάνουμε αυτά τα αποτελέσματα;

Πρώτον, με την ενότητα του προγράμματός μας. Το Hellenic American College προσφέρει μόνο ένα πανεπιστημιακό πρόγραμμα: το πρόγραμμα του Hellenic American University, όπως αυτό έχει εγκριθεί από μία δημόσια αρχή (Division of Higher Education - Higher Education Commission) της Πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ και όπως έχει πιστοποιηθεί από ένα φορέα πιστοποίησης, το NEASC.


Το ενιαίο πρόγραμμα σπουδών διαθέτει συνοχή και συνέπεια και επιτρέπει στους καθηγητές και το ίδρυμα να επικεντρώσουν και να εμβαθύνουν στη διδακτέα ύλη. Οι σπουδαστές, εξάλλου, επωφελούνται τα μέγιστα από τα πλεονεκτήματα του ενιαίου συστήματος και προχωρούν στις σπουδές τους με σαφή προσανατολισμό. Η σύγχυση προγραμμάτων και πιστοποιήσεων από διαφορετικούς φορείς, που παρουσιάζεται σε άλλα κολλέγια, προκαλεί κόπωση στους φοιτητές και ευνοεί τη διακοπή σπουδών.


Το άλλο χαρακτηριστικό πλεονέκτημά μας είναι το mentoring. O καθηγητής μέντορας έχει περιορισμένο αριθμό φοιτητών που συμβουλεύει, ενώ πλαισιώνεται στο έργο του από το counseling center (υπό τη διεύθυνση δόκτορος ψυχολόγου) και το career center (υπό τη διεύθυνση δόκτορος ψυχολόγου επίσης). Όλες οι σπουδές γίνονται με το βλέμμα στραμμένο στην άμεση απασχόληση και τη σταδιοδρομία του σπουδαστή. Με τη βοήθεια των καθηγητών του ο σπουδαστής ανακαλύπτει τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντά του και προετοιμάζεται όχι μόνο για την άμεση απασχόληση μετά την αποφοίτησή του αλλά και για την ανάγκη να αλλάξει αργότερα επαγγελματική κατεύθυνση στη ζωή του. Σήμερα, σύμφωνα με τις στατιστικές, οι άνθρωποι μεταβάλλουν εργασία έως και 8 φορές στην επαγγελματική τους ζωή. Οι σπουδαστές μας ετοιμάζονται και γι’ αυτό.


Ως γνωστόν, τo HAEC έχει υπογράψει συμφωνία σύμπραξης με το Hellenic American University, αμερικανικό πανεπιστήμιο της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ. Σε τι συνίσταται η εν λόγω σύμπραξη και ποια τα οφέλη της για τους σπουδαστές του εκπαιδευτικού ιδρύματός σας;

Το Hellenic American College προσφέρει ακέραιο το πρόγραμμα του Hellenic American University (Manchester, NH, USA), όπως αυτό έχει εγκριθεί από την Αρχή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ (NHPEC), που πλέον ονομάζεται Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης, και έχει πιστοποιηθεί από την Επιτροπή Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ένωσης Σχολείων και Κολλεγίων της Νέας Αγγλίας των ΗΠΑ (NEASC). Επομένως, είναι σαν να σπουδάζεις στις ΗΠΑ, με δίδακτρα όμως πολύ κατώτερα από αυτά που καταβάλλονται στις ΗΠΑ. Το πτυχιο απονέμεται στους φοιτητές απευθείας από το Hellenic American University (Manchester, NH, USA).


Ποια είναι η αποστολή του Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας που λειτουργεί στους κόλπους του HAEC; Ποιες είναι οι δραστηριότητες που αναπτύσσει το Γραφείο, προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή του;

Το Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας (Career Development Office) αποτελεί το βασικό υποστηρικτικό μηχανισμό που βοηθά τους σπουδαστές του Hellenic American College να επιλέξουν και να ακολουθήσουν εκείνη την επαγγελματική σταδιοδρομία που θα βελτιώσει την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Αποστολή του εν λόγω γραφείου είναι η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στους σπουδαστές μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απασχολησιμότητας καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, πρόγραμμα που τους δίνει πρόσβαση στην αγορά εργασίας, καθώς και εφόδια για τη συνεχή επαγγελματική τους εξέλιξη ακόμα και μετά την αποφοίτησή τους. Η υποστήριξη προς τους φοιτητές περιλαμβάνει εξειδικευμένα εργαστήρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, επισκέψεις σε εταιρείες, ομιλίες από ειδικούς συμβούλους, δικτύωση με την αγορά εργασίας.


Ποιο περιεχόμενο λαμβάνει η Διά Βίου Μάθηση εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας που ακούει στο όνομα HAEC;

Στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Συγκεκριμένα, στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Hellenic American College προσφέρονται προγράμματα επιμόρφωσης και επαγγελματικής πιστοποίησης στους τομείς της Εκπαίδευσης Καθηγητών, Μετάφρασης, Διερμηνείας και Πληροφορικής, σύμφωνα με τις απαιτήσεις τις αγοράς.


Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Γραπτού Λόγου του HAEC τόσο στους σπουδαστές του όσο και στο ευρύ κοινό;

Το Κέντρο Γραπτού Λόγου παρέχει στους σπουδαστές και στο ευρύ κοινό εξατομικευμένη βοήθεια σε όλα τα στάδια παραγωγής γραπτού λόγου σχετικά με οποιοδήποτε είδος κειμένου, ανεξαρτήτως μαθήματος, επιστημονικού πεδίου ή ειδικότητας. Οι Υπηρεσίες του Κέντρου Γραπτού Λόγου συμβάλλουν σε διαδικτυακό περιβάλλον (online) και σε φυσικό περιβάλλον (onsite) στην ανάπτυξη της αποτελεσματικής έκφρασης, των γραπτών επικοινωνιακών δεξιοτήτων και της κριτικής σκέψης των σπουδαστών.

 

Πηγή: eduadvisor.gr

Δείτε περισσότερες Συνεντεύξεις: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/synentefxeis

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.