WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Συνεντεύξεις

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας by IST College

IST BusinessIdeas2014Συνέντευξη στο eduadvisor.gr

 

Τί είναι το “Crazy Business Ideas”?

Στο IST έχουμε ως κύριο μέλημα την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος που στηρίζει, ενθαρρύνει και καλλιεργεί την σύγχρονη επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Το 2011 λοιπόν, επιθυμώντας να συμβάλλουμε ακόμη πιο ουσιαστικά στην προώθηση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας και με έναυσμα την απήχηση που είχε στους φοιτητές μας ένας διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας που διοργανώναμε εσωτερικά επί 3 συνεχή έτη, αποφασίσαμε να το «ανοίξουμε» στο ευρύ κοινό, σχεδιάζοντας έναν πανελλήνιο διαγωνισμό με σκοπό να παρακινήσουμε νέους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα να τολμήσουν να κάνουν την ιδέα τους πράξη. Έτσι γεννήθηκε ο διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Crazy Business Ideas.


Σχεδιάσαμε λοιπόν μία ειδικά διαμορφωμένη για το σκοπό αυτό ιστοσελίδα, την www.crazybusinessideas.gr, μέσω της οποίας οι υποψήφιοι μπορούσαν να καταθέσουν τις ιδέες τους, υποβάλλοντας ένα μικρό κείμενο με την περιγραφή της ιδέας τους συνοδευόμενο από μία φωτογραφία ή/και ένα βίντεο.


Έπειτα από ψηφοφορία του κοινού, οι 50 υποψήφιοι που συγκεντρώνουν τις περισσότερες ψήφους καλούνται να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχειρηματική πράξη, σχεδιάζοντας ένα επιχειρηματικό πλάνο. Η καινοτομία, η ανάλυση και ποιότητα του επιχειρηματικού πλάνου, ο βαθμός υλοποίησης της ιδέας, καθώς και η ικανότητα της ομάδας να πείσει για την ιδέα της παρουσιάζοντάς την, αποτελούν τα κριτήρια αξιολόγησης της κριτικής επιτροπής που απαρτίζεται από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες.


Ο νικητής του 1ου βραβείου θα λάβει €5.000 αρχικό κεφάλαιο για να μετατρέψει την ιδέα του σε επιχείρηση, καθώς και πλούσια δώρα από το CU και το Πλαίσιο. Το 2ο και 3ο βραβείο θα είναι υποτροφία για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα αντίστοιχα και πλούσια δώρα από το CU.


Φέτος, ο διαγωνισμός Crazy Business Ideas που έπειτα από την μεγάλη επιτυχία του τις 3 προηγούμενες χρονιές διεξαγωγής του έχει πλέον θεσμοθετηθεί, θα υλοποιηθεί για 4η συνεχή χρονιά και θα τελέσει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.


Μάλιστα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει στείλει εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας ενημερώνοντας για το διαγωνισμό. Το αποτέλεσμα αυτής της ενημερωτικής εγκυκλίου είναι ότι έως σήμερα έχουμε δεχθεί μία πληθώρα τηλεφωνημάτων από σχολεία ανά τη χώρα, μαθητές των οποίων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν.


Σε ποιους απευθύνεται? Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν?

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός στο κοινό, μπορούν έτσι να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν μία καινοτόμο ιδέα (ενήλικες και ανήλικοι). Στο σημείο αυτό είναι σκόπιμο να διευκρινίσουμε ότι ο διαγωνισμός αφορά σε φυσικά πρόσωπα.


Δεν υπάρχει περιορισμός στο όριο ηλικίας, όμως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει ως κύριο κοινό-στόχο τα νέα παιδιά, τους νέους ανθρώπους που έχουν τα προσόντα, τις ικανότητες, δεξιότητες αλλά και τη διάθεση να παλέψουν κόντρα στις όποιες αντίξοες συνθήκες και να τολμήσουν να ακολουθήσουν νέους δρόμους που θα τους οδηγήσουν σε νέες κατευθύνσεις, δίνοντάς τους την ευκαιρία να πρωτοπορήσουν δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες με προστιθέμενη αξία και κατά συνέπεια όφελος για την οικονομία της χώρας μας.


Η συμμετοχή μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική. Σε περίπτωση ομαδικής συμμετοχής, ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά ομάδα είναι τέσσερα.


Ποιά είναι η κριτική επιτροπή?

Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από καταξιωμένους επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς.

Κριτική Επιτροπή 2014

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κωνσταντίνος Μίχαλος

Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), Πρόεδρος της Ένωσης Βαλκανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (A.B.C.), Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (Eurochambres)

ΜΕΛΗ

 

Ιωάννα Μπούκη

Μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς

Μάρκος Βερέμης

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Upstream

Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας

President South & Western Europe – World Markets, IPG Mediabrands

Αλέξανδρος Κωστόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος, Foresight και Founder of the international public diplomacy campaign Repo(we)rGreece

Alice Corovessi

Founder, Plus Energy Lab και ιδρυτικόμέλοςτης Startegy

Αγγελική Βυρίνη

Marketing Director & PR Relationships, Pizza Fan

Ελευθέριος Παπαθανασίου

Πρύτανης IST College

Ιωσήφ Χασσίδ

Καθηγητής Managerial Economics, IST College


Με ποιους άλλους τρόπους το IST College επιτυγχάνει την προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και την αύξηση της απασχόλησης;

Το IST έχει ως κύριο μέλημα τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος που στηρίζει, ενθαρρύνει και καλλιεργεί την σύγχρονη καινοτομική επιχειρηματικότητα. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσω προγραμμάτων σπουδών άμεσα συμβατών με την αγορά εργασίας, αλλά και μέσω του Προγράμματος Ανάπτυξης Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, μίας πρωτοβουλίας που αποσκοπεί στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των φοιτητών και αποφοίτων με σκοπό την αύξηση της απασχολησιμότητάς τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία σειρά δραστηριοτήτων όπως την οργάνωση σειράς ενεργειών για τους φοιτητές (διαλέξεις, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις, Ημέρες Καριέρας, διαγωνισμούς, κλπ.). Πρόσφατα μάλιστα, το IST ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την ManpowerGroup, πρωτοπόρο εταιρία σε θέματα συμβουλευτικής για την αγορά εργασίας, με σκοπό την προσφορά σεμιναρίων και workshops που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των φοιτητών και αποφοίτων μας και στη σωστή προετοιμασία τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας.


Γιατί η εκπαίδευση αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη μιας χώρας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, οφείλει λοιπόν να πρωτοστατήσει, διοργανώνοντας πρωτοβουλίες που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Πηγή: eduadvisor.gr

 

Δείτε περισσότερες Συνεντεύξεις: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/synentefxeis

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.