Υψηλά επίπεδα άγχους και ψυχικών ασθενειών σε φοιτητές
Εμφανίσεις: 304
Μία έρευνα σε 38.000 φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξε υψηλά ποσοστά ψυχολογικών πόνων και ασθενειών. Για «επείγουσα ανάγκη για δράση», μιλούν οι ερευνητές.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα υγείας στα πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία δημοσιεύτηκε στον Guardian. Συμμετείχαν 37,500 φοιτητές από πανεπιστήμια της Αγγλίας, της Ουαλίας και της Σκωτίας.
Τα δείγματα βασίστηκαν στις απαντήσεις φοιτητών, που οικειοθελώς πήραν μέρος σε μία διαδικτυακή έρευνα. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που αναδείχθηκαν είναι ο αυτοτραυματισμός. Οι μισοί φοιτητές (50,3%) απάντησαν πως έχουν σκεφτεί να αυτοτραυματιστούν -διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τα στοιχεία για το 2017-, ενώ 1 στους 10 (9,5%) αυτοτραυματίζεται συχνά ή συνέχεια.
Δεν έλειψε, φυσικά, από τις απαντήσεις το ζήτημα του άγχους. Τέσσερις στους 10 (42,8 %) φοιτητές νιώθουν συχνά ή συνέχεια ανησυχία. Σχεδόν 9 στους 10 ( 87,7%, αυξημένο κατά 18,7% από το 2017) αντιμετωπίζουν ζητήματα άγχους, ενώ το ένα τρίτο (33%) αισθάνονται έντονα μοναξιά. Ακόμη, το 33,9 % έχει βιώσει ένα σημαντικό ψυχολογικό πρόβλημα για το οποίο σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τη βοήθεια ειδικού, με το 21,7% να έχει διάγνωση ψυχικής ασθένειας από ειδικό. Ένα ακόμη εκπληκτικό στοιχείο είναι ότι τα 3/4 των φοιτητών (75,4%) αποκρύπτουν τα συμπτώματα των ασθενειών από τους φίλους και γνωστούς.
Στην ερώτηση «πώς αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους;», η απάντηση για σχεδόν τους μισούς (44,7%) έχει υπάρξει η κατανάλωση αλκοόλ ή ναρκωτικών, ενώ για 1 στους 10 (9,5%), αυτή είναι η μόνιμη λύση.
Η έρευνα έγινε από το Insight Network, μια ομάδα ψυχολόγων και ψυχιάτρων, σε συνεργασία με το Dig In, μία πλατφόρμα που παρέχει πρόσβαση για έρευνα σε πάνω από 140 πανεπιστήμια.
Οι ειδικοί σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας τόνισαν την ανάγκη «για άμεση δράση». Ο δρ. Στίβεν Περέιρα του Insight Network είπε το εξής:
«Αντίθετα με ο,τι πιστεύει ο κόσμος, δεν είναι η μετάβαση από το σχολείο στο πανεπιστήμιο αυτό που προκαλεί τις περισσότερες ψυχολογικές δυσκολίες. Η έρευνα έδειξε ότι οι φοιτητές που βιώνουν τη μετάβαση από το δεύτερο στο τρίτο έτος φανερώνουν τα υψηλότερα δείγματα άγχους, μοναξιάς και αυτοτραυματισμού.
Χρειάζεται περισσότερη έρευνα, για να κατανοήσουμε το συγκεκριμένο ρίσκο και τους παράγοντες προστασίας κατά τη διάρκεια των ετών φοίτησης, για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις απαιτήσεις αυτών των ετών».
Πηγή: efsyn.gr
Δείτε περισσότερες Έρευνες: https://eduadvisor.gr/arthra/erevnes