WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Υγεία

49 λόγοι για να αγαπήσεις το τρέξιμο

Treksimo1. ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΑ ΚΟΚΑΛΑ

Δεκαπέντε λεπτά χαλαρού τζόγκινγκ επί 3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετά για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης αργότερα στη ζωή σας, κατά 40%, σύμφωνα με την Εθνική Εταιρία Οστεοπόρωσης της Μεγάλης Βρετανίας.


2. ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΑΣ

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου αναφέρουν ότι με 30 λεπτά τρέξιμο, ένας ενήλικας 63,5 κιλών καίει 391 θερμίδες, ενώ κάνοντας ποδήλατο καίει 277 και παίζοντας τένις 272 θερμίδες. Μετάφραση; Θα “ρίξετε” την κοιλιά σας σε 40% λιγότερο χρόνο.


3. ΓΙΝΕΤΕ ΕΥ-Τ-Υ-Χ-Ι-Σ-Μ-Ε-Ν-Ο-Ι

«Η ήπια έως μέτρια άσκηση απελευθερώνει φυσικές ενδορφίνες καλής διάθεσης που σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε το στρες και κυριολεκτικά σας κάνουν να νιώθετε ευτυχισμένοι», εξηγεί ο “Αντριου Μακ Κάλοτς, επικεφαλής στο Ίδρυμα Διανοητικής Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.


4. ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΔΙΑΝΑ

Μερικοί δρομείς θέτουν ως στόχο μια συγκεκριμένη απόσταση ή μια χρονική επίδοση, άλλοι εστιάζουν στη βελτίωση της υγείας τους ή στην απώλεια βάρους, και κάποιοι τρέχουν απλώς για χαλάρωση. Το τρέξιμο θα σας βοηθήσει να επιτύχετε οποιονδήποτε στόχο βάλετε με το νου σας.


5. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Ενώ άλλα αθλήματα έχουν ημερομηνία λήξης, οι δρομείς δεν χρειάζεται να σταματήσουν. Δείτε τον θρυλικό 70χρονο Ρον Χιλ που δεν έχει χάσει ούτε μια μέρα τρεξίματος από τον Δεκέμβρη του 1964.


6. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

Με κρύο ή βροχή, με ήλιο ή αέρα, δεν έχετε καμία δικαιολογία για να μη βγείτε για τρέξιμο. Αρκεί να προσθαφαιρέσετε κάποια ρούχα, ανάλογα με τον καιρό, και να το δείτε σαν πρόκληση. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που είναι κομμένη και ραμμένη για τον καλό καιρό της χώρας στην οποία ζούμε!


7. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

Το τρέξιμο νωρίς το πρωί σάς επιφυλάσσει αληθινά όμορφες εμπειρίες που αξίζει να βιώσετε. Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος κοιμάται, φτάνετε πρώτοι σ’ εκείνο το λιβάδι, οι άδειοι δρόμοι είναι όλοι δικοί σας, βλέπετε τον ήλιο να ανατέλλει με όλο του το μεγαλείο και δεν χρειάζεται να το μοιραστείτε με κανέναν. Τι μεγάλη ικανοποίηση που νιώθετε!


8. ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΥΠΝΑΡΑΔΩΝ

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ ζήτησαν από ανθρώπους που έκαναν καθιστική ζωή και υπέφεραν από αϋπνία, να κάνουν τζόγκινγκ 20-30 λεπτά μέρα παρά μέρα. Αποτέλεσμα: o χρόνος που τους χρειαζόταν για να αποκοιμηθούν μειώθηκε κατά το ήμισυ, και η διάρκεια του ύπνου αυξήθηκε σχεδόν κατά μία ώρα.


9. ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ ΦΥΓΕΙ

Υπάρχουν απρόβλεπτες καταστάσεις στη ζωή. Εκεί που δεν το περιμένετε, πρέπει να το βάλετε στα πόδια για να σώσετε τη ζωή σας. Πώς θα τα καταφέρετε αν δεν έχετε λιγάκι προπονηθεί;


10. ΕΝΕΡΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Σύμφωνα με ειδικούς του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, τα οφέλη του τρεξίματος έχουν άμεση επίδραση στην κοιλιακή χώρα. «Η σωματική δραστηριότητα μειώνει το χρόνο παραμονής των τροφών στο παχύ έντερο, περιορίζοντας έτσι την απώλεια νερού, με τελικό αποτέλεσμα τα κόπρανα να είναι μαλακά και να αποβάλλονται ευκολότερα», εξηγεί ο Δρ Κεν Χίτον, γαστρεντερολόγος.


11. ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ …

«Η μέτρια άσκηση ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να είναι έτοιμα να καταπολεμήσουν τις μολύνσεις», λέει η Καθ Κόλινς, διευθύνουσα διαιτολόγος στο νοσοκομείο Σεν Τζορτζ στο Λονδίνο. Σε μελέτες που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, όσοι άνθρωποι έκαναν καθημερινά 15 λεπτά τζόγκινγκ επί 5 ημέρες την εβδομάδα, αρρώσταιναν 50% λιγότερο από αυτούς που διήγαν καθιστική ζωή.


12. ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΝΑ!

Τα μετάλλια δεν αφορούν μόνο τους Ολυμπιακούς αθλητές. Γραφτείτε σ’ έναν αγώνα, τερματίστε και θα αποκτήσετε κι εσείς το δικό σας. Βάλτε το να διακοσμεί το χώρο σας και να υπάρχει ως ζωντανή απόδειξη των κατορθωμάτων σας.


13. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Αν μπορείτε να περπατάτε, μπορείτε και να τρέξετε. Τόσο απλά!


14. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΑΣ

Είτε ζείτε χαλαρά ακολουθώντας ένα χρονοδιάγραμμα που έχετε στο μυαλό σας, είτε είστε μόνιμα καλωδιωμένοι στο κινητό σας τηλέφωνο, η καθημερινή άθληση είναι σημείο αναφοράς στο ημερήσιο πρόγραμμά σας. Σας βοηθά να οργανώνετε οτιδήποτε πρέπει να κάνετε και να το εντάσσετε σε σαφές χρονικό πλαίσιο, όπως δραστηριότητες Π.Τ. (πριν από το τρέξιμο) και Μ.Τ. (μετά το τρέξιμο). Ακόμη, σας δίνει χρόνο να αναλύσετε και να αφομοιώσετε τα καθημερινά συμβάντα.


15. ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Είτε θέλετε να διατηρήσετε τέλεια τη “γραμμή” σας, σαν τον πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Λούις Χάμιλτον, είτε να τα βγάζετε πέρα για 12 σκληρούς γύρους όπως ο πυγμάχος Ρίκι Χάτον, το τρέξιμο είναι το ιδανικό άθλημα για να ξεκινήσετε.


16. ΚΑΝΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ “ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ”

Συγγραφείς, μουσικοί, καλλιτέχνες, καθώς και επαγγελματίες κάθε δημιουργικού τομέα, χρησιμοποιούν το τρέξιμο ως μέσο για να λύσουν τα πνευματικά τους μπλοκαρίσματα και να πάρουν επείγουσες αποφάσεις. Η ροή του οξυγόνου που κατακλύζει τη φαιά ουσία, πυροδοτεί τους νευρώνες σας και δημιουργεί ένα “χώρο” όπου μπορείτε να αναπνέετε ελεύθερα μακριά από το κομφούζιο της “πραγματικής ζωής”.


17. ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ: Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΘΕΡΜΙΔΟΦΑΓΟΣ

Τώρα που ξέρετε πώς να τρέχετε στις πλαγιές, συμπεριλάβετε μερικές στις διαδρομές σας. Θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να “κάψετε” μέχρι 40% περισσότερες θερμίδες. Ένας δρομέας 68 κιλών καίει 1.299 θερμίδες αν τρέχει σε πλαγιά με κλίση 10% για μία ώρα, ενώ σε επίπεδο έδαφος καίει 922.


18. ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Εκατομμύρια δρομείς σε όλον τον κόσμο στρέφονται με αποφασιστικότητα σε αγαθοεργίες υπέρ των λιγότερο ευκατάστατων ανθρώπων. Ο μαραθώνιος Φλόρα του Λονδίνου είναι η μεγαλύτερη ετήσια αθλητική διοργάνωση της οποίας τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μέχρι σήμερα πάνω από 400 εκατομμύρια λίρες έχουν συγκεντρωθεί για καλές πράξεις. Αν η ιδέα να γίνετε ενεργό μέλος αυτής της παγκόσμιας κοινότητας δεν σας συγκινεί, τότε τι άλλο θέλετε;


19. ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΚΕΨΗ

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις ανακάλυψαν ότι αν βελτιώσετε κατά 5% το καρδιοαναπνευστικό σας, βελτιώνονται κατά 15% οι επιδόσεις σας στα τεστ ευφυΐας.


20. ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Μελέτη του Πανεπιστημίου Κόρνελ των Η.Π.Α. κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άρρενες δρομείς έχουν τη σεξουαλική δεξιότητα αντρών 2-5 χρόνια νεότερων σε ηλικία, και οι γυναίκες δρομείς καθυστερούν να μπουν στην εμμηνόπαυση τον ίδιο αριθμό ετών. Ταυτόχρονα, έρευνα που διεξήγε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακάλυψε ότι οι άντρες άνω των 50 που τρέχουν τουλάχιστον 3 ώρες την εβδομάδα, έχουν 30% μικρότερες πιθανότητες να πάθουν ανικανότητα από αυτούς που αθλούνται λιγότερο ή καθόλου.

 

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε ΕΔΩ.

 

Πηγή: fitnesspulse.gr

 

Δείτε περισσότερα Ενδιαφέροντα άρθρα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/endiaferonta-arthra/ygeia

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.