WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Υγεία

Ήλιος και οικογένεια δίνουν ζωή στους Έλληνες

Ilios oikogeneiaΔύο ευρωπαϊκές έρευνες ανεβάζουν το προσδόκιμο ζωής στα 67 χρόνια κατά μέσο όρο


Το καλό κλίμα, ο ήλιος και οι «δυνατές» οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις φαίνεται πως οδηγούν τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης όσον αφορά το προσδόκιμο υγιούς βίου. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) οι Ελληνες ζουν κατά μέσο όρο περίπου έως τα 67 τους χρόνια χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας.


Μία ακόμη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο έγκριτη ιατρική επιθεώρηση «The Lancet» δείχνει ένα ελαφρώς πιο αισιόδοξο μέλλον για τους Ελληνες καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας μελέτης, το προσδόκιμο υγιούς βίου αυξάνεται κατά περίπου δύο έτη - στα 68,7.


Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ: οι γυναίκες που επιζούν μέχρι τα 65 μπορούν να ελπίζουν σε ακόμα 7,8 χρόνια υγιούς ζωής και να φτάσουν έτσι τα 74,7 έτη με υγεία. Για τους 65χρονους πάλι, το προσδόκιμο καλής ζωής είναι τα 75,5 έτη.


Οπως λέει στα «ΝΕΑ» ο ακαδημαϊκός Δημήτριος Τριχόπουλος, καθηγητής Επιδημιολογίας και καθηγητής Πρόληψης του Καρκίνου στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, οι δείκτες που αφορούν τη χώρα μας είναι ακόμη καλοί. Προσθέτει ωστόσο ότι πριν από 30 χρόνια η Ελλάδα αποτελούσε το πρότυπο του δυτικού κόσμου, αφού ήταν πρωταθλήτρια στο προσδόκιμο ζωής.


«Και όμως, παρά το υψηλό ποσοστό καπνιστών, το χαμηλό ποσοστό των πολιτών που μένουν πιστοί στην τακτική σωματική άσκηση αλλά και τις κακές διατροφικές συνήθειες που έχουν υιοθετηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, σε συνδυασμό με το μέτριο σε απόδοση σύστημα Υγείας, η Ελλάδα διατηρεί μία καλή θέση», προσθέτει ο κ. Τριχόπουλος.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.

Πηγή: tanea.gr

 

Δείτε περισσότερα Ενδιαφέροντα άρθρα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/endiaferonta-arthra/ygeia

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.