Αποθήκευση ρούχων: Επιστροφή στο πατάρι
Η μετακόμιση των ρούχων από το πατάρι στην ντουλάπα και τούμπαλιν σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στις αγαπημένες δραστηριότητες κανενός. Αν, όμως, το φθινόπωρο η αγγαρεία συνοδεύεται και από την μελαγχολία για το καλοκαίρι που τελειώνει, την άνοιξη το... χάπι φέρει σίγουρα κάποια ψήγματα χρυσού. Δείτε το σαν την διαδικασία που θα φέρει το καλοκαίρι ένα βήμα πιο κοντά, ακολουθήστε τις συμβουλές μας και ο βραχνάς θα γίνει παιχνιδάκι.
Βήμα 1: Πλένουμε –είτε στο σπίτι, είτε στο καθαριστήριο– όλα τα ρούχα πριν τα αποθηκεύσουμε. Ακόμη κι εκείνα που δεν σας φαίνονται βρώμικα, επειδή για παράδειγμα τα έχετε φορέσει μόνο μία φορά, σε έξι μήνες ενδέχεται να έχουν ποτίσει από έναν αδιόρατο σήμερα λεκέ που δεν θα βγαίνει.
Βήμα 2: Δεν σιδερώνουμε τα ρούχα, αν δεν έχουμε άπλετο χώρο –π.χ. μια έξτρα ντουλάπα– για να τα φυλάξουμε κρεμασμένα. Μετά από έξι μήνες… στοιβάγματος σε πατάρια και κουτιά, θα χρειάζονται ούτως ή άλλως σιδέρωμα.
Βήμα 3: Προμηθευτείτε υφασμάτινες θήκες με φερμουάρ, τουλάχιστον για τα πιο αγαπημένα σας ρούχα που δεν θέλετε να αποκτήσουν την εσάνς της πλαστικής σακούλας. Επενδύστε, επίσης, σε σακούλες κενού αέρος, για να εξοικονομήσετε χώρο.
Βήμα 4: Βάλτε φαντασία για να ανακαλύψετε έξτρα αποθηκευτικούς χώρους στο σπίτι: οι βαλίτσες που δεν χρησιμοποιείτε και κάθε μέρα, τα μεγάλα κουτιά παπουτσιών, ο χώρος κάτω από το κρεβάτι, στον οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε κουτιά από το ΙΚΕΑ (οι τιμές τους ξεκινάνε από 1 ευρώ) είναι όλα πρώτης τάξεως εναλλακτικές του παταριού, που δεν χωράει τα πάντα.
Βήμα 5: Αποθηκεύστε τα ρούχα κατά χρώμα, έτσι ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο να ξεβάψει, λόγω υγρασίας, ένα μαύρο ρούχο επάνω σε ένα άσπρο. Τοποθετήστε τα πιο βαριά –παλτά, ζακέτες κλπ– στο κάτω μέρος κουτιών, θηκών κλπ, και τα ελαφρύτερα από πάνω τους.
Βήμα 6: Τοποθετήστε καρτελάκια επάνω στις θήκες ή τα κουτιά σας, για να ξέρετε πού είναι τι. Με τις διακυμάνσεις που χαρακτηρίζουν τελευταία τον καιρό, ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να χρειαστείτε μια ζακέτα ή μια χειμωνιάτικη πιτζάμα.
Βήμα 7: Αποφύγετε τη ναφθαλίνη, ειδικά αν έχετε στο σπίτι μικρά παιδιά. Προτιμήστε την λεβάντα ή την καμφορά για να προστατεύσετε τα ρούχα σας από τον σκώρο.
Βήμα 8: Μία «σπιτική» εναλλακτική της γιαγιάς είναι να τοποθετήσετε ανάμεσα στα ρούχα ή στις τσέπες τους ολόκληρα κομμάτια γαρύφαλλο –το μπαχαρικό, όχι το λουλούδι. Αποτελεσματικό, ασφαλές και μυρωδάτο.
Βήμα 9: Φτιάξτε μόνοι σας αρωματικά πουγκάκια για να τοποθετήσετε ανάμεσα στα ρούχα, χρησιμοποιώντας τούλι, αποξηραμένη λεβάντα ή ποτ-πουρί, και μία-δυο σταγόνες αιθέρια έλαια της προτίμησής σας. Δέστε το τούλι στο επάνω μέρος με μία κορδέλα και έχετε έτοιμο ένα low budget, χειροποίητο αρωματικό.
Βήμα 10: Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα στη ντουλάπα σας. Επιλέξτε εκείνα που θέλετε να κρατήσετε, και ξεχωρίστε εκείνα που έχετε να φορέσετε πάνω από δύο χρόνια, για να τα δωρίσετε ή να τα ανταλλάξετε, στο επόμενο Swap not Shop event. Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για να… πιάσουν τόπο τα παλιά σας ρούχα.
Πηγή: in2life.gr
Δείτε περισσότερα Ενδιαφέροντα άρθρα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/endiaferonta-arthra/ygeia