WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Εκπαίδευση

Οδηγός αναζήτησης φοιτητική κατοικίας

enoikiazetaiΈφτασε ο καιρός που θα πρέπει να μετακομίσετε κοντά στο Πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ που περάσατε και θα πρέπει να ψάξετε για σπίτι! Το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου απλό και θα χρειαστεί αρκετό χρόνο μέχρι να βρείτε το ιδανικό σπίτι, που να ταιριάζει στις δικές σας προτιμήσεις. 

 

Θα πρέπει όμως πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση, να εκτιμήσετε σωστά τους παρακάτω παράγοντες και να ιεραρχήσετε σωστά τις ανάγκες σας.

  1. Πρώτος σημαντικός παράγοντας είναι το οικονομικό κομμάτι. Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε εσάς από τους γονείς σας το συνολικό ποσό που θα σας διαθέτουν το μήνα. Πρέπει να υπολογίσετε ότι τα 850 ευρώ είναι το ελάχιστο ποσό που θα χρειαστείτε σε μια πόλη όπως η Αθήνα, με πιθανό ποσό για να είστε πιο άνετα τα 1000 ευρώ μηνιαίως.
  2. Το ενοίκιο θα πρέπει να είναι το πολύ στο 35% του μηνιαίου προϋπολογισμού σας. Να γνωρίζετε ότι για μια γκαρσονιέρα στην Αθήνα, θα χρειαστείτε περίπου 300 με 350 ευρώ μηνιαίως για το ενοίκιο. Καλό είναι να επιλέξετε κάποιο νέο διαμέρισμα σε σχέση με κάποιο παλιό, διότι θα σας βοηθήσει να μειώσετε αρκετά τα έξοδα θέρμανσης και συντήρησης, ενώ η υγιεινή είναι πολύ καλύτερη. 
  3. Εκτός από το ενοίκιο θα πρέπει να πληρώνετε και τα κοινόχρηστα τα οποία θα τα υπολογίζετε κατά μέσο όρο τουλάχιστον στο 25% κατά μέσο όρο της τιμής του ενοικίου μηνιαίως, που σημαίνει γύρω στα 85 ευρώ το μήνα. Προσοχή: τους χειμερινούς μήνες και λόγω του επιπλέον κόστους της θέρμανσης, τα κοινόχρηστα στο υποθετικό μας παράδειγμα μπορούν να φτάσουν και τα 140 ευρώ!!
  4. Επίσης η ΔΕΗ, το τηλέφωνο - internet, και το νερό καταναλώνουν ένα αρκετά σεβαστό ποσοστό από τον προϋπολογισμό σας, το οποίο ανέρχεται περίπου στο 30% της τιμής του ενοικίου μηνιαίως. Δηλαδή άλλα περίπου 100 ευρώ.
  5. Ένας σημαντικός επίσης παράγοντας είναι η απόσταση του σπιτιού που θα βρείτε σε σχέση με τη σχολή σας. Συνηθίζεται μέσα στις πόλεις οι φοιτητές να προσπαθούν να βρουν κάποιο σπίτι κοντά στη σχολή τους. Με τον τρόπο αυτό κερδίζουν κάποια χρήματα από τις μετακινήσεις με τις συγκοινωνίες, όμως το αρνητικό είναι ότι πληρώνουν περισσότερα χρήματα στο ενοίκιο, λόγω της υψηλής ζήτησης. 
  6. Ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα είναι να βρείτε κάποιο συγκάτοικο, τον οποίο καλό είναι να τον γνωρίζετε αρκετά καλά. Με αυτόν τον τρόπο μειώνετε το μηνιαίο προϋπολογισμό σας σε σχέση με τα έξοδα του σπιτιού, με αρνητική βέβαια συνέπεια τη συμβίωση με άτομα τα οποία δεν είναι πολλές φορές κοντά στις προτιμήσεις σας και μπορεί αντίστοιχα να μην είναι τυπικά στις ώρες κοινής ησυχίας και στην πληρωμή των εξόδων του σπιτιού στο τέλος του κάθε μήνα!.
  7. Παρακάτω σας δίνουμε κάποια sites τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν στην αναζήτηση της φοιτητικής σας κατοικίας.

Καλή αρχή στο νέο τόπο διαμονή σας!

 

Δείτε περισσότερα Ενδιαφέροντα άρθρα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/endiaferonta-arthra/ekpaidefsi-endiaferonta

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.