Μια δασκάλα λέει ότι πλέον στα σχολεία κάνουν κουμάντο τα παιδιά: «Οι δάσκαλοι φοβούνται τον διευθυντή, ο διευθυντής φοβάται τους γονείς»
Στον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνει αυτή η γενιά παιδιών και εφήβων επιστά την προσοχή μας μια νέα ανάρτηση εκπαιδευτικού. Η Teresa Kaye Newman σχολίασε στο TikTok ότι η απουσία πειθαρχίας από τους γονείς προς τα παιδιά αντικατοπτρίζεται και στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές τάξεις, όπου οι δάσκαλοι με τη σειρά τους αδυνατούν να θέσουν κάποια όρια.
Όπως προσθέτει η ίδια, κουμάντο τώρα στα σχολεία κάνουν τα παιδιά που πιστεύουν ότι είναι ξεχωριστά και ότι δεν χρειάζεται να ακολουθούν τους κανόνες: «Οι μαθητές έχουν το πάνω χέρι και το ξέρουν. Οι δάσκαλοι φοβούνται τον διευθυντή, ο διευθυντής φοβάται τους γονείς. Οι γονείς φοβούνται τα παιδιά τους στο σπίτι, σε δημόσιους χώρους και οπουδήποτε αλλού».
Όταν οι εκπαιδευτικοί επιχειρούν να φέρουν τους μαθητές αντιμέτωπους με τις συνέπειες των πράξεών τους, συμπληρώνει, έχουν να κάνουν με τους γονείς τους. «Τα παιδιά μπορεί να είναι μικρά αλλά δεν είναι ανόητα, ξέρουν πως ό,τι κι αν κάνουν δεν θα έχουν επιπτώσεις. Αρκεί να τηλεφωνήσουν στη μαμά και στον μπαμπά για να έρθουν στο σχολείο και να τρομοκρατήσουν τόσο τον διευθυντή, ώστε εκείνος θα κάνει ό,τι του πουν».
Η Newman σχολιάζει ότι «οι δάσκαλοι φοβούνται να εφαρμόσουν τους κανόνες μέσα στην ίδια τους την τάξη. Κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν την αντιπαράθεση που θα έχουν με τους γονείς».
Μια μελέτη της διαδικτυακής πλατφόρμας για εκπαιδευτικούς Teachers Pay Teachers έδειξε μάλιστα ότι σύμφωνα με το 65% των εκπαιδευτικών έχει μειωθεί ο σεβασμός απέναντι στο επάγγελμά τους, ακόμα και μέσα στα τελευταία δύο χρόνια. Πάνω από τους μισούς αισθάνονται ότι έχουν λιγότερη αυτονομία ως εκπαιδευτικοί, ενώ το 36% παραδέχεται ότι οι γονείς τους προκαλούν «πολύ στρες».
Η TikToker εκπαιδευτικός επισημαίνει επίσης την ειρωνεία να περιμένουν κάποιοι γονείς από το σχολείο να διαχειριστεί τη συμπεριφορά του παιδιού τους ενώ εκείνοι δεν του λένε ποτέ «όχι»: «Οι γονείς έχουν πρόβλημα με την παραδοσιακή διαπαιδαγώγηση, όταν μιλάμε μαζί τους γι’ αυτήν, και δεν συζητάμε για τραυματικές ή κακοποιητικές μεθόδους, απλά να θέτουν όρια».
Πηγή: marieclaire.gr
Δείτε περισσότερα Ενδιαφέροντα άρθρα: https://eduadvisor.gr/index.php/arthra/endiaferonta-arthra/ekpaidefsi-endiaferonta